Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ξεκίνησε από φορτηγό που μετέφερε πλαστικά

ploio_mesa

Παραμένουν μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο - Αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια οι 875 επιβάτες λίγο μετά τις 7 το πρωί - Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς - Αρχίζει η καταμέτρηση των ζημιών στα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στα γκαράζ του πλοίου

Από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε ολονύχτια περιπέτεια για τους 875 επιβάτες και τα 141 μέλη του πληρώματος. Λιγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς, αλλά χωρίς φλόγα- βγαίνουν μόνο καπνοί. 

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός θα ακολουθήσει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η καταμέτρηση των ζημιών τόσο στο ίδιο το πλοίο, που θα επιθεωρηθεί τις επόμενες ώρες από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων για να κριθεί το αξιόπλοό του, όσο και στα 80 φορτηγά και τα 152 ΙΧ που μετέφερε στα Χανιά. 

Τις πρώτες εικόνες από το πλοίο μετέφεραν οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού που μπήκαν στο  Ελευθέριος Βενιζέλος τη νύχτα της Τρίτης, λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ενώ το ferry boat έπλεε ανοιχτά της Ύδρας. Ανέβηκαν στο επιβατηγό από την μεγάλη σκάλα των 30 μέτρων και αρχικώς μετέβησαν στο γκαράζ του πλοίου. Εκεί, τα κομάντος του Λιμενικού είδαν πως υπήρχε μόνο καπνός, πυκνός καπνός που σχεδόν δεν επέτρεπε την όραση. Παρατήρησαν ότι όσο περνούσε ο χρόνος το θερμικό φορτίο μειωνόταν.  Οι κομάντος του Λιμενικού σημειώνουν ότι οι επιβάτες ήταν συνεργάσιμοι. 

Ηδη, κάποια φορτηγά έχουν βγει από το πλοίο. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.


ploio1

H ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την επιχείρηση στο φλεγόμενο πλοίο

Απολογιστική ανακοίνωση για την επιχείρηση στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Ναυτιλίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ενημερώθηκε, την 00:03 σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο του γκαράζ του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν.Χ. 20, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ύδρας, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 bf.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 22:00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι των Χανίων με 875 επιβάτες, 140 άτομα πλήρωμα, 80 φορτηγά οχήματα και 152 Ι.Χ.Ε. οχήματα.
Άμεσα το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. κινητοποίησε τις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σπετσών, Ύδρας, Λαυρίου, Σαρωνικού, Αίγινας, Ναυπλίου, Πόρου, Ραφήνας και Σαλαμίνας προς παροχή συνδρομής και στην περιοχή έσπευσαν έντεκα (11) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ δεσμεύτηκαν τα Ε/Γ – Ο/Γ πλοία «BLUE HORIZON», «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «BLUE STAR I», «BLUE STAR NAXOS», «ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ», τα Φ/Γ πλοία «SEACROWN I» σημαίας Μάλτας, «APUANA D» σημαίας Ιταλίας, «CENTURIUS» σημαίας Marsal Islands, «ERMIONI» Ν.Π. 11995, «YM BUSAN» σημαίας HONG KONG και «SAMANTHA» σημαίας Παναμά. Στην περιοχή επίσης έσπευσαν η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΛΗΜΝΟΣ», εννέα ρυμουλκά πλοία, δέκα τρία  ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο  πλοία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα η Μονάδα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος (ΜΕΛΣ), η Μονάδα Αεροπλάνων Λιμενικού Σώματος (ΜΑΛΣ), τέσσερα ελικόπτερα και C130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Με απόφαση του Πλοιάρχου του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», το εν λόγω πλοίο κρίθηκε σκόπιμο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά ενώ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι επιβάτες παρέμειναν στους σταθμούς συγκέντρωσης του πλοίου φορώντας τα ατομικά τους σωσίβια.
Τελικά το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά την 04:05, συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., της Φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» και των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, με κλίμακα ξηράς. Στο λιμάνι του Πειραιά ανέμεναν ήδη κλιμακοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για παροχή τυχόν βοήθειας αν απαιτούνταν. Μετά την αποβίβαση των επιβατών, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθαν στο πλοίο προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά.
Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δόθηκε εντολή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στον φορέα διαχείρισης του λιμένα να εφαρμοστεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προς αποφυγή τυχόν ρύπανσης και τέθηκαν τα μέτρα απορρύπανσης σε ετοιμότητα, ενώ τοποθετήθηκε, προληπτικά, πλωτό φράγμα πέριξ του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του περιστατικού, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ και η στρατιωτική ηγεσία του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. μετέβησαν άμεσα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, όπου είχαν τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης, ενημερώνοντας διαρκώς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


Η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις επτά το πρωί η έξοδος των 875 επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά και τότε ξεκίνησε η περιπέτεια για επιβάτες και πλήρωμα. 

Η φωτιά ξεκίνησε ενώ το πλοίο  έπλεε στα  ανοιχτά της Ύδρας, περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Περίπου στη μιάμιση τη νύχτα, τα 141 μέλη του πληρώματος μοίρασαν σωσίβια στους 875 επιβάτες και ξεκίνησαν προετοιμασία για εν πλω εκκένωση του ferry boat. Τελικώς, περίπου στις δυόμιση τη νύχτα, όταν η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά. Κινούμενο με ταχύτητα που έφτασε και τους 16 κόμβους, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα.

Ομως η περιπέτεια των 875 επιβάτων, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, δεν τελείωσε εκεί. Η φωτιά στα γκαράζ του πλοίου δεν είχε ακόμη κατασβεστεί και έτσι κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποβίβαση των επιβατών από το πρυμναίο τμήμα, όπως συνήθως γίνεται υπό κανονικές συνθήκες.

Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών από πλαϊνό τμήμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τη βοήθεια ειδικής  κλίμακας. Οι επιβάτες που είχαν συγκεντρωθεί εντός του ferry boat σε δύο σημεία κατέβαιναν από το πλοίο σε ομάδες των 10 ατόμων. Προτεραιότητα δόθηκε στους γέροντες και στα μικρά παιδιά. «Τρομάξαμε όλοι, δόξα τω Θεώ βγήκαμε γεροί» είπε μια κυρία στις 05:30, την ώρα που έβγαινε από το ferry boat.

Εκατοντάδες  επιβάτες παρέμεναν στο  «Ελευθέριος Βενιζέλος», σχεδόν μιάμιση ώρα μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.  Τα πυροσβεστικά πλοιάρια επιχειρούσαν από θαλάσσης για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ τα μέλη του πληρώματος του ferry boat μοίρασαν μάσκες στους επιβάτες που περίμεναν υπομονετικά να αποβιβαστούν. Οι μάσκες διανεμήθηκαν  για να προστατευθούν οι επιβάτες από τους καπνούς.

Οσοι επιβάτες απεγκλωβίζονταν, μεταφέρονταν άμεσα με πούλμαν του ΟΛΠ στην πύλη Ε3 με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ώστε να επιβιβαστούν σε πλοίο που έχει μισθώσει η ΑΝΕΚ για να ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι τους με προορισμό τα Χανιά.

Η επιβάτης κυρία Γεωργία που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μοιάζει σαν να έχει πάρει κλίση, ίσως από τον όγκο του νερού του πέφτει στο πλοίο από τα πυροσβεστικά πλοιάρια.

«Μας είπαν ότι θα πάρουμε τα αυτοκίνητά μας σε δύο ημέρες» είπε ένας επιβάτης βγαίνοντας ασφαλής από το πλοίο. 

Δείτε εικόνα από την προβλήτα Ε12, στην ακτή Ξαβερίου του λιμένος Πειραιώς όπου έδεσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:
Όλοι οι επιβάτες παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα.

Σαράντα λεπτά μετά τον κατάπλου  ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών από το πλαϊνό μέρος του πλοίου με σκάλα και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. 
Παράλληλα, για παν ενδεχόμενο ένα Super Puma βρισκόταν σε επιφυλακή μήπως χρειαζόταν να συνδράμει στην αποβίβαση.

Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

«Ελεγχόμενη» χαρακτήρισαν ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος την κατάσταση στο πλοίο, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε περί τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ έπλεε οκτώ ναυτικά μίλια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου κοντά στην Ύδρα.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο λιμάνι του Πειραιά τέθηκε σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

w01
w02
w03
w04
w05


Θρίλερ μεσοπέλαγα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Το θρίλερ για τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα όταν εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Ύδρας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά.

Το μηχανοστάσιο και το γκαράζ γέμισαν με καπνούς και προκάλεσαν τρόμο στους επιβαίνοντες, οι οποίο ανέρχονται στους 1016, 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα.


Ενας από τους επιβάτες που έζησαν το θρίλερ  με τη φωτιά στο Ελ. Βενιζέλος περιέγραψε στο Twitter τις δραματικές στιγμές.

Ο χρήστης με το όνομα Σπύρος γράφει ότι τους είπαν ότι πήρε φωτιά μία νταλίκα στο τέταρτο γκαράζ.  Ολοι οι επιβάτες βρίσκονται στο κατάστρωμα, μυρίζει καμένο και βγαίνει καπνός απο τους αεραγωγούς.

Σε δεύτερο tweet έγραψε ότι «Μας μεταφέρανε όλους απο την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Σε χρήστη που τον ρώτησε αν είναι όλοι καλά στην υγεία τους απάντησε: «Ναι από  όσο γνωρίζω όλοι είναι καλά, οι υπάλληλοι της Ανεκ μας ενημέρωσαν να βγούμε γρήγορα εξω, με το που άρχισε να μυρίζει».


Φωτιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» ανοιχτά της Ύδρας

Οι πρώτες φωτογραφίες

epiv01
epiv02


pp01
pp02
pp06
pp05
pp04
pp03


ploio
Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΥΕΝ, το οποίο έδωσε εντολή να σπεύσουν κοντά στο πλοίο όλα τα διαθέσιμα πλοία που βρίσκονταν στην Ύδρα για να βοηθήσουν, ενώ δίπλα στο πλοίο έπλευσε το "Blue Horizon", το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος.

Επίσης πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Λήμνος», ενώ είχαν ειδοποιηθεί να μεταβούν στο σημείο και οι φρεγάτες «Ύδρα» και «Κανάρης».

Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα ενεργοποίησε την ειδική μονάδα των βατραχανθρώπων (ΜΥΑ/Λ.Σ) που έσπευσε στο σημείο να επιχειρήσει.

ploiariaΗ ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά.

Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Μαρια, επιβάτρια 18 χρονών

Ενας νομικός να αναφέρει ότι η οργάνωση ήταν μηδαμινή δεν υπήρχε στο πλοίο? Πότε δόθηκαν σωσίβια και μασκες από το πλήρωμα? Μόνοι μας τα πηραμε όπως μόνοι μας βγήκαμε στο κατάστρωμα αφού στο "ασφαλές" σημείο που μας μαζεψαν ο καπνός είχε καλύψει τα πάντα. Πότε δόθηκε προτεραιότητα σε παιδιά και ηλικιωμένους? Τα τελευταία άτομα της ομάδα που ήρθε από τα Σέρβια από το ΚΑΠΗ βγήκαν τουλαχιστον μισή ώρα μετά από εμάς. Και ρωτώ όσοι επιδοκιμαζουν την αποτελεσματικότητα του πληρώματος ήταν σε άλλο πλοίο?? Και επίσης ρωτώ πως είναι δυνατόν να μην ανέβηκε η πυροσβεστική για να βοηθήσει στην κατάβαση αλλά αντίθετα τοποθετήθηκαν μελη του πληρώματος (ορισμένα με ορισμένα χωρίς μασκα) στη σκάλα στα κατώτερα πατώματα? Βγήκαμε ζωντανοί και αυτό είναι ευτύχημα, δεν μπορώ όμως σαν άνθρωπος να κάθομαι περιμένοντας και να διαβάζω πόσο σωστά κύλησαν τα πράγματα. Όλοι αναμένουμε μια σωστή -πρακτική- λύση. Αν δεν δοθεί ποιος φέρει άραγε ευθύνη?? Στο πλοιο βρίσκονταν γκρουπ, οικογένειες που πήγαιναν για διακοπές, φοιτητές όπως εγώ που πήγαιναν να βρουν σπίτι. Η λύση οφείλει να είναι άμεση, οφείλει να είναι δραστική. Την αναμένω σε ένα ξενοδοχείο στον Πειραιά!

φορτηγατζης!!!!

ρε αντε αποδω αντε απο εδω γεμισαμε εξυπνους.θα γραψουν την εξηπναδα τους.....χρονια στα πλοια στο βολαν!!!!! ....πως κανετε ετσι μια σπιθα ηταν...θα ανοιξει η μπουκα πορτα και ολα καλα....ο αλλος λεει καεικαμε.ζωντανοι......σιγα ρε φιλε μην ψησαμε και μπριζολες..στο καταστρωμμα.....ξερολες ελληνες!!!!

Κρητικός

Ταξιδεύω πάντα με την Minoan. Κάποιες φορές στο παρελθόν έχω ταξιδέψει και με την ΑΝΕΚ. Στην φόρτωση των αυτοκινήτων στα γκαράζ στην Minoan είναι επαγγελματίες και στην ΑNEK εντελώς ερασιτέχνες !! Τεράστια διαφορά !! Κατά τη διάρκεια της εισόδου στα γκαράζ της ΑΝΕΚ είχε επικρατήσει κομφούζιο ! Δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός να κάνει το γενικό κουμάντο ! Νταλίκες να προσπαθούν να κάνουν αναστροφή μέσα στο γκαράζ , ΙΧ να έχουν μπλοκαριστεί από τις νταλίκες .... χάος !!! Από τότε τέλος η ΑΝΕΚ για μένα. ΚNOSSOS & FAISTOS PALACE που τα ξέρω είναι αιώνες μπροστά και σαν διαρρύθμιση χώρων στα γκαράζ , στα σαλόνια , στα καταστρώματα.

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΒΑΤΗΣ

Τα χάλια τους τα μαύρα, που χρησιμοποιούν για γκαράζ τα στεγανά του πλοίου ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;; Αν η πυρκαγια είχε ξεσπάσει κατά την άφιξη στο λιμάνι, οι οδηγοί θα καιγόταν σαν τα ποντίκια!

Φιρτηγατζης

Πάντως παιδιά από την στιγμή που αγόρασε ο Γκριμάλντι την μινοαν και θέλει να κάνει μονοπώλιο το Πάτρα Ιταλία Πόλα περίεργα συμβαίνουν στην ΑΝΕΚ! Δηλαδή αυτά τα πακιοφορτηγα μόνο στα πλοία της ΑΝΕΚ παίρνουν φωτιά; Και στην ναυτοσύνη αφήστε το , τα παιδιά της ΑΝΕΚ κάτω στο γκαράζ είναι εκατό φορές ποιο καλοί στην δουλειά τους και στην εμπειρία. Δεν ξέρω περίεργα πράγματα πάντως.

fotis

Ειπες την μπουρδα σου παλι.Η Μinoan παταει κατω την βρωμο Anek.

!!!!!

Κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι, αλλιώς δεν εξηγείται, βάλθηκαν παντί τρόπω να πλήξουν την κυβέρνηση και να στείλουν πληγωμένο τον Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και αναφέρω: εμπρησμός στην Κινέτα και σε λίγη ώρα εμπρησμός στην Πεντέλη τη στιγμή που 11 αεροσκάφη και η μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής βρισκόταν στην κατάσβεση της Κινέτας. Το αποτέλεσμα να έχουμε το θλιβερότατο γεγονός στο Μάτι από τον άνεμο που κατηύθυνε τη φωτιά προς αυτό με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα!!! Στη συνέχεια έχουμε πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Αθήνα. Στη συνέχεια διακοπή ρεύματος και νερού στην Ύδρα. Στη συνέχεια διακοπή ρεύματος στη Σκόπελο. Στη συνέχεια διακοπή ρεύματος στην Τήνο. Στη συνέχεια πυρκαγιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος....και δεν ξέρω ακόμα τι πρόκειται να ακολουθήσει μέχρι που να ανεβεί ο Αλέξης τσίπρας στη ΔΕΘ. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι οι ψευτοδημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν με την έλευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και οι οποίες θα φέρνουν τον Κούλη να προηγείται από 10 - 20% ....... Πρέπει να πάει με αέρα ο τζακόπαις στην ΔΕΘ μήπως ξεγελαστεί ο λαός και κερδίσει με όλα αυτά τα γεγονότα και μηχανεύματα ψήφους που θα τον έφερναν στην εξουσία. Ματαιοπονούν όμως διότι ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλος ηγέτης, παιδί του λαού και πασχίζει μόνο για το καλό της χώρας μας, για όλο το λαό, κι όχι για τη μάσα και τον πλουτισμό των λίγων, όπως ονειρεύονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως , με τούτα και με κείνα, ο Κούλης θα έλθει στην εξουσία πλην όμως στη Δευτέρα Παρουσία. Και τούτο διότι ο παντοδύναμος λαός τα πάντα ορά και τα πάντα καταλαβαίνει, και με την καθοριστική ψήφο του θα βάλει τον καθένα στη θέση που του αξίζει. Ταύτα λέγω υμίν.

Αθηναιος

Δεν είμαι Χανιώτης αλλά παραδέχομαι οτι ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έμαθα για την φωτιά. Είναι πολύ δύσκολο στατιστικά να παρατηρηθεί ιδίου τύπου περιστατικό σε δύο επιβατηγά της ίδιας εταιρείας. Και το φιλοσοφικό κομμάτι του σχολίου: ο άνθρωπος είναι ικανός να διαπράξει φόνο για 50 ευρώ όπως για παράδειγμα είδαμε πρόσφατα στο λόφο Φιλοπάππου. Φανταστείτε τι φονικό σχέδιο μπορεί να καταστρώσει αν στο ποσό προσθέσουμε πεντε-εξι μηδενικά ακόμα.

ΟΛΑ στον αυτόματο

Από θαύμα δε θρυνήσαμε θύματα πάλι

ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Τα πλαστικά στο φορτηγό δεν πήραν μόνα τους φωτιά. Ιταλική μαφία χτυπάει με λύσσα την Χανιώτικη ΑΝΕΚ. Από τότε που ο Ιταλός Γκριμάλντι πήρε τις Μινωίκες από τους χρεοκοπημένους Καστρινούς ΣΟΥΜΠΕΡΙΤΕΣ Ηρακλειώτες, πήραν φωτιά δυο φορές (πάντα στο γκαράζ) πλοία της ΑΝΕΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό τον μήνα οι Μινωίκες του Γκριμαλντι άρχισαν γραμμή Χανιά-Πειραιά-Χανιά. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Άλλοι με ενδιαφέρον από το 2000 να εδραιωθούν στην κερδοφόρα αυτή γραμμή Χανιά- Πειραιάς - Χανιά είναι η Blue Star. Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω

πολλα κιλα πετσακας

λεμε...το 2008 ταξιδεψα με αυτο. Μεσα στη μπιχλα ηταν απο τοτε. Η μαφια ειναι ε; οχι το προσωπικο που ειναι για τον ... καβαλα που βαζει οποιον να ναι μεσα χωρις να τσεκαρει.

@μην ..επαναλαμβάνεσαι ....

Ότι γράφεις συνεχώς το ίδιο σχόλιο...τι σημαίνει?? Ή μήπως ξεχνάς και την οικονομικη κατάσταση της ΑΝΕΚ και κυρίως σε ποίων...χέρια βρίσκεται?????

Ηράκλειο Πρωτεύουσα

Πόση βλακεία σε δέρνει...

Κρητη

Χανιωτη,Κατι πινεις εσυ..Σε χαλα,Κοφτο.

@@

Είσαι για τα πανυγήρια

Βπ

Ρε Χανιώτη τι θέλεις να πεις ότι τώρα έβαλε φωτιά η μαφία της ΑΝΕΚ για εκδίκηση?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

6
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2