Ξενοδόχος από την Ύδρα: «Άφωνοι» οι τουρίστες με τις «τριτοκοσμικές καταστάσεις» στο νησί

Ξενοδόχος από την Ύδρα: «Άφωνοι» οι τουρίστες με τις «τριτοκοσμικές καταστάσεις» στο νησί

 Ως «απόλυτο «μπάχαλο», με τεράστια προβλήματα συντήρησης δικτύου, περιγράφει την ηλεκτροδότηση του νησιού ο κ. Αντώνης Ράμπιας στο ΘΕΜΑ 104,6

idras34
Απόλυτο «μπάχαλο» χαρακτηρίζει την ηλεκτροδότηση του νησιού της Ύδρας ο ιδιοκτήτης τοπικού ξενοδοχείου, περιγράφοντας το πρόσφατο 24ωρο «μπλακ άουτ» στο νησί ως την κορυφή του παγόβουνου.

«Ύπάρχει τεράστιο πρόβλημα συντήρησης δικτύου στο νησί, το ρεύμα κόβεται με το παραμικρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Ράμπιας στο ΘΕΜΑ 104,6. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον ίδιο στην απόφαση να επενδύσει σε μια μεγάλη γεννήτρια για την επιχείρησή του, κόστους περίπου 30.000 ευρώ. Αυτή η απόφασή του αποδείχτηκε πολύ σοφή, δεδομένης της πρόσφατης διακοπής που έχει προκαλέσει χαμό στο νησί.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ύδρα, ο κ. Ράμπιας έκανε λόγο για τεράστια αναστάτωση με τον τουρισμό. «Όλα τα εστιατόρια και ξενοδοχεία είναι κλειστά. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν ούτε τα POS. Μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν γεννήτριες λειτουργούν. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι δεν είχαν προβλέψει ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τόσο μεγάλη διακοπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμπιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπαιτιότητα είναι καθαρά της ΔΕΗ. Είναι απίστευτο να μην έχουν προβλέψει να ελέγξουν αν λειτουργεί το εφεδρικό υποθαλάσσιο καλώδιο που δίνει ρεύμα στο νησί, ώστε να πάνε όλα καλά αν το κύριο πάθει βλάβη, όπως συνέβη τώρα, υπογραμμίζει ο ξενοδόχος. Όπως δε συμπληρώνει, δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση εάν η προσωρινή λύση του πλοίου με τις πλωτές γεννήτριες που μεθοδεύεται θα καλύψει όλο το νησί ή μόνο μέρος του.

Όπως εξηγεί, οι αντιδράσεις των τουριστών που βρίσκονται στο νησί από Ευρώπη και Αμερική είναι εκείνη της απορίας, αφού «δεν έχουν ζήσει αυτά τα τριτοκοσμικά πράγματα». Είναι αδιανόητο να τους λέμε εν έτει 2018 ότι δεν έχουμε ρεύμα και νερό, ιδίως σε τέτοιες συνθήκες ζέστης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης