Μπλακ- άουτ στην Ύδρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί - Σε υποθαλάσσιο καλώδιο η βλάβη

tourist_arthroo

Το μεσημέρι και ...βλέπουμε αναμένεται να επανασυνδεθεί το ρεύμα - Αγανακτισμένοι κάτοικοι και επισκέπτες - Νερό με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού - Γεννήτριες μεταφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

Το μεσημέρι και... βλέπουμε αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα: Το μπλακ- άουτ στο νησί έχει συμπληρώσει ήδη πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, καθώς σημειώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκτός από ρεύμα  δεν υπάρχει ούτε νερό, αφού η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ρεύμα. Έτσι, όταν καταναλώθηκαν τα αποθέματα, οι βρύσες στέρεψαν. Η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε χθες το βράδυ την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ το Πολεμικό Ναυτικό με την υδροφόρα Στυμφαλία μετέφερε νερό- το πλοίο κατέπλευσε στο νησί περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Αργά χθες το βράδυ επικράτησε ένταση στο λιμάνι της Υδρας, καθώς τουρίστες αναζητούσαν εισιτήριο για να φύγουν.
Σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης η βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα εντοπίσθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο. 

Tο νησί κηρύχθηκε στις εννιάμισι το πρωί της Δευτέρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ι. Ταφύλλη. Χθες το βράδυ σχετική εισήγηση είχε κάνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Δήμαρχος Ύδρας στο ΘΕΜΑ 104,6: Eν πλω πλοίο με δύο γεννήτριες για την αποκατάσταση του προβλήματος

Να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου ζητά ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μετά το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέπλευσε στην Ύδρα το πρώτο υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ βρίσκεται εν πλω και πλοίο με δύο γεννήτριες. Έχει βρεθεί και το σημείο για να προσεγγίσουν. Ο δήμος μας θα στραφεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το πρωί το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί. Πρέπει να εντοπιστεί το σημείο και η αιτία της βλάβης. Συνιστώ ψυχραιμία», δήλωσε σήμερα, νωρίς το πρωί ο δήμαρχος στο ΘΕΜΑ 104,6, περιγράφοντας τα προβλήματα και την αναστάτωση κατοίκων και επισκεπτών. Ο Γιώργος Κουκουδάκης υπογράμμισε ότι έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο νησί, σημειώνοντας ότι και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Το νησί ξύπνησε χωρίς ρεύμα και νερό και σήμερα, ωστόσο, έως μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποιά είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ».


idras34
dias_4

Τι έχει προηγηθεί- Από τις 5.30 τα ξημερώματα χωρίς ρεύμα η Ύδρα

Η Υδρα παραμένει χωρίς ρεύμα και ακολούθως χωρίς νερό από τις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί από άγνωστη έως τώρα αιτία. 

Ο κ.Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, είπε στο protothema.gr:  «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας». 


Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ- άουτ 

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

ΔΕΔΔΗΕ: Μετά τις 14:30 θα αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της Ύδρας

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

Η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.


Επιχειρηματίες στην Υδρα: Μεγάλη η ζημιά

Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. "Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», λέει.

Σημειώνεται ότι το μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα επί ώρες η μισή Αττική.

Ξενοδόχος από την Ύδρα: «Άφωνοι» οι τουρίστες με τις τριτοκοσμικές καταστάσεις στο νησί


Ως απόλυτο «μπάχαλο» χαρακτηρίζει την ηλεκτροδότηση του νησιού της Ύδρας ο ιδιοκτήτης τοπικού ξενοδοχείου, περιγράφοντας το πρόσφατο 24ωρο «μπλακ άουτ» στο νησί ως την κορυφή του παγόβουνου.

«Ύπάρχει τεράστιο πρόβλημα συντήρησης δικτύου στο νησί, το ρεύμα κόβεται με το παραμικρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Ράμπιας στο ΘΕΜΑ 104,6. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον ίδιο στην απόφαση να επενδύσει σε μια μεγάλη γεννήτρια για την επιχείρησή του, κόστους περίπου 30.000 ευρώ. Αυτή η απόφασή του αποδείχτηκε πολύ σοφή, δεδομένης της πρόσφατης διακοπής που έχει προκαλέσει χαμό στο νησί.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ύδρα, ο κ. Ράμπιας έκανε λόγο για τεράστια αναστάτωση με τον τουρισμό. «Όλα τα εστιατόρια και ξενοδοχεία είναι κλειστά. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν ούτε τα POS. Μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν γεννήτριες λειτουργούν. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι δεν είχαν προβλέψει ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τόσο μεγάλη διακοπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμπιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπαιτιότητα είναι καθαρά της ΔΕΗ. Είναι απίστευτο να μην έχουν προβλέψει να ελέγξουν αν λειτουργεί το εφεδρικό υποθαλάσσιο καλώδιο που δίνει ρεύμα στο νησί, ώστε να πάνε όλα καλά αν το κύριο πάθει βλάβη, όπως συνέβη τώρα, υπογραμμίζει ο ξενοδόχος. Όπως δε συμπληρώνει, δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση εάν η προσωρινή λύση του πλοίου με τις πλωτές γεννήτριες που μεθοδεύεται θα καλύψει όλο το νησί ή μόνο μέρος του.

Όπως εξηγεί, οι αντιδράσεις των τουριστών που βρίσκονται στο νησί από Ευρώπη και Αμερική είναι εκείνη της απορίας, αφού «δεν έχουν ζήσει αυτά τα τριτοκοσμικά πράγματα». Είναι αδιανόητο να τους λέμε εν έτει 2018 ότι δεν έχουμε ρεύμα και νερό, ιδίως σε τέτοιες συνθήκες ζέστης.

ydra1
ydra2

ΣΧΟΛΙΑ (64)

Τικ τακ

Πρώτα στην Αθήνα, μετά στην Ύδρα. Ποιός έχει σειρά για Μπλάκ άουτ τώρα. Πάντως πολλοί απ' αυτούς που ξέρουν στοιχηματίζουν ότι μέσα στο 2019 θα υπάρχουν Μπλάκ άουτ ακόμη και στην Κρήτη.

Καλα να παθουν οι κοντοπιθαροι Υδραιοι

Έχεις τόσα ψυγεία ρε μεγάλε, βγάζεις τόσα λεφτά από το τουρισμό και δεν έβαλες 250 ευρωπουλακια για να αγοράσεις μια γεννήτρια για το μαγαζί/ξενοδοχείο σου; Ποσό καρμίρης είσαι εσυ ο Υδραίους

ΔημοσιοΚοπριτης

Συριζα δαγκωτο.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ή και τα 2!

Ελεύθερος.

Αυτά είναι τα καλά των Μνημονίων. Όλα τα χρήματα πάνε στους διεθνείς τοκογλύφους και δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρηση των βασικών υποδομών. Οι θατσερικοί, θα μας γυρίσουν σε εποχές πριν την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού. Ζούγλα!

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΜΕΣΑ!

Δυο υποβρυχια καλωδια και το νησι δεν εχει ρευμα εδω και σχεδον 2 ημερες. Πανω απο 1 μερα απλως για να φορτωσουν Η/Ζ στο πλοιο. Τριτοκοσμικα...

Ελεύθερος.

Ναι σωθήκαμε με τις ιδιωτικοποιήσεις και τον θαστερισμό σας: Θα ασχολούνται με το ρεύμα για όσο καιρό τους δίνει κέρδος (ξετσίπωτο κέρδος, ούτε καν ένα νορμάλ κέρδος), και μην είδατε τον Παναή στην περίπτωση που χρειαστεί να βάλουν κανά φράγκο για τη συντήρηση. Θέλουν μόνο τα θετικά της ΔΕΗ αλλά τα αρνητικά να τα κρατήσει το "κακό κράτος" ή κλείσιμο και μαζικές απολύσεις. Αυτό είναι ο θατσερισμός σας. Αυτό είναι ιδιωτικοποιήσεις!

χαλαρά

Υπομονή μέχρι να φτάσουν οι γεννήτριες στο νησί... Μετά θα τους πάρει άλλες τόσες μέχρι να καταφέρουν να τις ξεφορτώσουν.

Ποδήλατα

Μήπως ξέρει κανείς γιατί απαγορεύονται ακόμα και τα ποδήλατα στην Ύδρα; το νησί είναι ιδανικό για ποδηλατάδα. Θα αύξανε πολύ τον τουρισμό του νησιού ή προσέλκυση ποδηλατών-τουριστών.

GS

Που το είδες εσύ το ιδανικό για ποδηλατάδα??? μέσα στο λιμάνι??? ή στα στενοσόκακα??? σοβαρευτείτε... (ξέρω, ζητάω πολλά...)

Αρκετά

Πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ χθές! Η μόνη λύση

ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΑΜΠΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Απάντηση

Η ΔΕΔΔΗΕ είναι Δημόσια. Στο Ελληνικό Δημόσιο είναι η διαχείριση του δικτύου και αυτή κάνει κουμάντο. Η ΔΕΗ ακόμα δεν έχει πουληθεί

Αλλού αυτά

Το 51% ανήκει στο Κράτος, άρα το Κράτος έχει το 100% της ευθύνης. Ιδιωτικοποίηση τώρα!

ΔΕΗ

150 ευρώ εγγύηση ζητάει τώρα η ΔΕΗ για αλλαγή ονόματος, κόβει το ρεύμα σε όλους όσους χρωστάνε πάνω από 500 ευρώ, βάζει εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν τηλεφωνικά τον κόσμο ακόμη και για 50 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές και στέλνει εξώδικα και διαταγές πληρωμών σε όσους χρωστούν πάνω από 1000 ευρώ.

Π

Πας καλα ρε μεγαλε. Που δεν θα πληρωσουν οι τρακαδοροι. Να πληρωσεις εσυ για τους τρακαδορους.καλα κανουν και κοβουν το ρευμα.να πουληθουν ολα χτες.

Μιλάμε για κοινωνικό τιμολόγιο μπούφο. Αν σου πάει το κοτόπουλο στα 20Ε/κιλό και την φέτα στα 30Ε/κιλό, θα λες ελεύθερη αγορά έχουμε, μην τρώς? Στην Βουλγαρία έπεσε η κυβέρνηση επειδή αύξησε την ΔΕΗ κατά 50%, εσύ κάτσε να πληρώνεις 20πλάσιο κόστος ζωής από το εισόδημα σου.

δεν καταλαβαίνω

Το 51,87 ψήφισε Όχι στο δημοψήφισμα στην Ύδρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαμαρτύρονται γι αυτό που μόνοι τους προκάλεσαν. Περίεργοι άνθρωποι οι Υδραίοι...

Το οχι

Το έκανε ναι ο μπιφτεκάς ο Τσιπρας. Παιδί του Κούλη σας ξέρουμε και σας. Χ.Α. μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Πο

Προς το οχι..ακου ανωριμε.στην αυστρια κυβερναει η χρυση αυγη. Κανει οτι κανει ο τσιπρας. Στην ιταλια κυβερναει ο συριζα με τη χρυση αυγη και εκει κανουν οτι κανει ο τσιπρας.εχεις μυαλο να καταλαβεις.

Το ναι

δεν το είπε ο Τσίπρας, χρυσό μου ναζιστόπουλο. Το Ναί το είπε ο λαός που δεν ήθελε να γίνει Βενεζουέλα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-car

Δικαίωμα οδήγησης εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης

skoni_ditiki_ellada

Η πρόγνωση του καιρού  μέχρι και την Πρωτομαγιά: Πότε υποχωρεί η σκόνη  -  Με τι καιρικές συνθήκες θα επιστρέψουν οι εκδρομείς - Ενημερωθείτε για την κίνηση  στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στις εθνικές οδούς