Συγκλονίζει το δράμα στο Βόλο: Εμμονές ότι έπασχαν από ανίατες ασθένειες είχε ο 82χρονος που έπνιξε τη γυναίκα του

Συγκλονίζει το δράμα στο Βόλο: Εμμονές ότι έπασχαν από ανίατες ασθένειες είχε ο 82χρονος που έπνιξε τη γυναίκα του

Ισχυρίστηκε ότι είχαν πάρει από κοινού απόφαση με την σύζυγό του να αυτοκτονήσουν μαζί για να μην υποφέρουν -  «Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω», έγραφε στο ιδιόχειρο σημείωμά του  - Νοσηλεύεται φρουρούμενος και εκτός κινδύνου

2616395
Οι εμμονές του 82χρονου συζυγοκτόνου ότι τόσο ο ίδιος όσο και η 72χρονη γυναίκα του έπασχαν από ανίατες ασθένειες, κάτι που δεν φαίνεται να συνέβαινε, ήταν αυτές που τον έκαναν να της κλείσει τη μύτη και το στόμα προκαλώντας της θάνατο από ασφυξία και στη συνέχεια να αποπειραθεί να βάλει τέλος και στην δική του ζωή!

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε ξημερώνοντας της Παναγίας στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας Βόλου και έχει αφήσει άφωνη την τοπική κοινωνία, έχει τη ρίζα της στην πεποίθηση που είχε ο ηλικιωμένος ότι θα υπέφεραν και οι δυο από τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι από καιρό είχαν πάρει από κοινού με την σύζυγό του την απόφαση να αυτοκτονήσουν μαζί για να μην υποφέρουν.

Αυτά είπε και στους άνδρες της Ασφάλειας που του πήραν κατάθεση στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, αφού είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών από τα εγκεκριμένα που έπαιρνε για διάφορα προβλήματα υγείας φυσιολογικά για την ηλικία του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι η άτυχη 72χρονη αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ούτε ότι το ζευγάρι είχε κάνει παλιότερα απόπειρα αυτοκτονίας.

Η δολοφονία έγινε στις 3 τα ξημερώματα και στις 7 το πρωί ο 82χρονος τηλεφώνησε στον αδελφό της συζύγου του, ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στο Ριζόμυλο από την Σουηδία όπου κατοικεί, όπως και τα δύο παιδιά του τραγικού ζευγαριού. Μόλις τον ενημέρωσε ότι η αδελφή του ήταν νεκρή κι ότι είχε αφήσει το κλειδί έξω από την πόρτα, εκείνος ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, ο 82χρονος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, απ’ όπου τηλεφώνησε ξανά στο κινητό του κουνιάδου του μετά από 20’ λεπτά. Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που είχαν ήδη βρει νεκρή την 72χρονη και δίπλα της το ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο έγραψε ο δράστης, όταν πια της είχε προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο. Όπως ανέφερε σε αυτό, το έκανε για να την λυτρώσει και να μην ταλαιπωρηθεί!

Ο συζυγοκτόνος υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ίσως και σήμερα ή αύριο θα πάρει εξιτήριο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης