Τήνος: Χιλιάδες πιστοί ύψωσαν χέρια ικεσίας προς τη Μεγαλόχαρη

tinos_panagia_arthro

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και υπογράμμισε ότι η ημερομηνία της απελευθέρωσής τους σηματοδοτεί την παρέμβαση της Παναγίας 

Χιλιάδες πιστού λαού κατέκλυσαν σήμερα και πάλι το Ιερό Νησί της Τήνου, όπου το πρωί τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σεσιγημένο μυστήριο το οποίο φανερώθηκε δια της ζωής της Θεοτόκου στον κόσμο και αναφέρθηκε στην απομάκρυνση και αποστασιοποίηση του Ανθρώπου από το θέλημα του Θεού, ώστε να ζει απομονωμένος και εγκλωβισμένος στον εαυτό του με συνέπειες τραγικές για τη ζωή του και πως η Θεοτόκος επιλαμβάνεται ανταποκρινόμενη στα αιτήματα του κάθε ανθρώπου που αναζητεί δρόμον επιστροφής.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία.

Ώρα 9:15 ο Αξιότιμος κ. Υφυπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Αρχηγό του Λιμενικού, μετέβησαν στον υγρό τάφο της "ΕΛΛΗΣ" όπου έριψαν στέφανον τιμητικά στη θάλασσα εις μνήμην των 9 νεκρών Αξιωματικών.
tinos_pistoi_mesa5

Επηκολούθησε λαμπρά λιτάνευση, επικεφαλής έχουσα τις Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, με τη συμμετοχή των Ιερεών, των τα πρώτα φερόντων και των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χιλιάδες λαού, πάνω από τις κεφαλές των οποίων διήλθε η αγία Εικόνα κατερχομένη περιλάμπρως, προσπάθησε να την αγγίξουν και να λάβουν την ευλογία Της. Άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν καρτερικά επί ώρες από τον Ναό της Παναγίας ως το λιμάνι ο ένας δίπλα στον άλλο για τη λιτάνευση της αγίας Εικόνος.
tinos_pistoi_mesa
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας "Παντανάσσης" αναφέρθηκε στο γεγονός της απελευθερώσεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κρατουμένων ειπών ότι ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει όμως θεωρούμε ότι η ημερομηνία κατά την οποία απελευθερώνονται δεν μπορεί να μη σηματοδοτεί την παρέμβαση της Παναγίας σε αυτή τη διαδικασία, η οποια θέλησε την ημέρα αυτή, της Κοιμήσεώς Της, να προσφέρει λίγο χαμόγελο στο λαό μας μετά από τα θλιβερά γεγονότα που έχουν προηγηθεί και τον έχουν γεμίσει με θλίψη και απογοήτευση.

Επίσης, αναφέρθηκε στο Ιερό Ίδρυμα και στην προσφορά του, ότι η Παναγία ηγείται και ευρίσκεται κοντά στους αξιωματικούς όλων των Όπλων οι οποίοι με αυταπάρνηση φυλάσσουν τα όρια της πατρώας γης και αγωνίζονται γι’αυτήν, όπως επίσης ευχαρίστησε και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Κερκύρας κ. Νεκτάριο και Λαγκαδα, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη και παρεκάλεσε να μεταφέρουν την ευλογία της Παναγίας στις επαρχίες τους και στον λαό τον οποίο διαποιμαίνουν.
tinos_pistoi_mesa2
Τέλος, κάλεσε όλους τους παρισταμένους τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ότι συμμερίζονται την αγωνία τους για την Πατρίδα, για την αιματοθρεμμένη Μακεδονία για την πολύπαθη Κύπρο, για τη Θράκη και είπε ότι η "ΕΛΛΗ" πλέον μας υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία, όπως και η Παναγία απέναντι στον Θεό και τον συνάνθρωπο και τώρα που παρήλθε η γενεά του των αγωνιστών ’40 και της Εθνικής Αντίστασης και των Πατριωτών, εμείς έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε αυτήν την ιστορική μνήμη ζωντανή, να κρατήσουμε ζωντανή την ψυχή μας, να κρατήσουμε ζωντανή και την Πατρίδα μας και να παραδώσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Ο κ. Υφυπουργός ομιλήσας αναφέρθηκε στο γεγονός της απελευθερώσεως των στρατιωτικών όπως επίσης ότι σήμερα ο Ελληνισμός δεν είναι σκορπισμένος αλλά είναι μια αγκαλιά, μια γροθιά, είναι ενωμένος προσπαθώντας να στηρίξει την πατρίδα του και τα προβλήματά της.
tinos_pistoi_mesa3
Η αγία εικόνα μετά ταύτα επανήλθε στον Πανίερο Ναό και επανενθρονίστηκε στο μαρμάρινο προκυνητάρι φερομένη επί των ώμων Αξιωματικών του Ναυτικού και του Λικενικού Σώματος όπως και των Αρχηγών ΓΕΝ και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παπαθεοδώρου εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Βουλής εκπροσωπών το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Συρμαλένιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεονταρίτης Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας Τήνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Οι Κυβερνήτες, Αξιωματικοί και πληρώματα των ελλιμενισμένων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.
tinos_pistoi_mesa4
Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Πηγή: romfea.gr

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Στέφανος

Τελικά μάλλον ή Παναγία πρέπει νά έβαλε τό χεράκι της, διότι ή πολιτική & στρατιωτική ¨ηγεσία" δέν έκανε απολύτως τίποτε.

RS

Με τέτοιους αρχαιοπληκτους συμπατριώτες τί να τούς κάνεις τούς εχθρούς...

Προοδευτικος Σχολιαστης ΠΘ

Προς τους αγαπητους αθεους σχολιαστες : Ειναι δικαιωμα σας να μην πιστευετε, ειναι ομως υποχρεωση σας να σεβεστε την πιστη των αλλων. Στο κατω-κατω, για ποιον λογο να σχολιασετε κατι που δεν πιστευετε;

@

Η απαντηση ειναι λιγο παρακατω.

GIANNIS

Αυτό το πράγμα, αυτό το κόμπλεξ, αυτή την κακια, αυτή την ανοησία, δεν μπόρεσα να την καταλάβω ποτέ. Μπαίνουν οι άθεοι να σχολιάσουν θέματα θρησκείας, μπαίνουν δηλαδή να βρίσουν για κάτι που δεν πιστεύουν!! Μπαίνει ο άλλος σε βιντεο στο youtube με είδος μουσικής που δεν του αρέσει και δεν ακούει, μονο και μονο για να κάνει dislike και να πει την χαζομάρα του!! Μήπως τελικά οι ανώμαλοι είναι αυτοί; Λέω μήπως;

@

Ειναι πολυ απλο. Πληρωνε μονος σου τα πιστευω σου, μην τα φορτωνεις στους αλλους που δε σ' εχουν καμια ορεξη, δεξου την απομακρυνση των παιδιων απ την κατηχηση η απλα δεξου αλλαγες χωρις να συμπεριφερεσαι σαν ταλιμπαν (βλεπε θρησκευτικα), μην δεχεσαι τις αποψεις αυτων που εκπροσωπουν τα πιστευω σου να επηρρεαζουν σημαντικες καταστασεις για τη χωρα και κανεις αθεος μα κανεις ομως δε θα ασχοληθει μαζι σου. Δυσκολο ε; Ελπιζω να λυθηκαν οι αποριες σου.

Μιλτος

Πες τα η μαλλον γραψτα φιλε μου .. το κοστος της καθε Εκκλησιας να το αναλαβουν αποκλειστικά οι πιστοι της , εγω γιατι πληρωνω σημερα την σωτηρια της ψυχης αλλων ? Να δηλωνει καθενας στα 18 τι πιστευει γνωριζοντας και ποσο θα τον επιβαρυνει αυτο ως μελος της εκκλησιας του . Τσαμπα δεν θα πηγαινει κανεις στον παραδεισο ...

Γιος του γιαχβε

Αλιλουγια = δόξα στον γιαχβε, γιεσουα = γιαχβετζού, ραβίνος, κατευθείαν απόγονοι του αβρααμ και δαβιδ... δεν ξέρανε ούτε μια λέξη Ελληνικά... και μισούσανε τους Έλληνες... ρε λουλούδες τους κάνατε και ... ρατσιστές;; Ιλι ιλι λάμα σαβαχθανι. ΙΝΒΙ Ιησούς ναζωραιος βασιλευς Ιουδαίων... κλπ...

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Σε μερικά σχόλια μπορεί κανείς να δει τον αριστερόστροφο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ φασισμό και την καλλιέργεια της χριστιανοφοβίας από τάχαμου δημοκράτες ... ΝΤΡΟΠΗ ...

τι να πει κανεις για εναν αθεο

φιλε μου πιστευε οτι θες για την ψυχη σου αλλα μην τα γραφεις τουλαχηστον εμεις ειμαστε ορθοδοξοι χριστιανοι

Ο Θεος

και εσυ μην γραφεις γιατι εισαι ανορθογραφος. Μονο να προσκυνας εμενα.

Dawkins

Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι. Κάνουν τους παπάδες πλούσιους.

ΜΝΚ

Τι καταλαβα εγω ? Παναγία - Αλλαχ = 1 - 0

reoust

τόσο τους κόβει, αυτά κάνουν....

kolybithro xylo

Τορπιλισμός του «ΕΛΛΗ», προσέγγιση και πτυχές -- Υπάρχει μεγάλο μυστήριο σχετικά με τους διοικητές του υποβρυχίου "Ντελφίνο". Η διαταγή για τον τορπιλλισμό δόθηκε από τον Γεν. Διοικητή Δωδεκανήσου Ντε Βέκκι στον αντιπλοίαρχο Γκουερίνι. Αυτός αρνήθηκε να εκτελέσει τη διαταγή, και εκτελέσθηκε αργότερα. Αντικαταστάθηκε από τον πλοίαρχο Φερότσε, που έφερε σε πέρας το έργο που ανέλαβε, με προφορική διαταγή! Κλήθηκε μετά στη Ρώμη για εξηγήσεις, αλλά το υδροπλάνο που τον μετέφερε, κατέπεσε. Οι δυο ουσιώδεις μάρτυρες, δηλαδή, δεν επέζησαν για να δώσουν εξηγήσεις. Ο τορπιλισμός της "Έλλης" διεπράχθη προ του πολέμου, είναι αποδεδειγμένο πως υπαίτιο είναι το ιταλικό ναυτικό, και ως έγκλημα πολέμου δεν παραγράφεται. Ο Ντε Βέκκι όχι μόνον δεν καταδικάσθηκε ως εγκληματίας πολέμου, αλλά έγινε αργότερα και αρχηγός του Νατοϊκού στόλου στη Μεσόγειο. Γιατί η σύγχρονη ελληνική "διανόηση" αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί με το θέμα; Για να μην ενοχλήσει τους "συμμάχους" μας Βρετανούς, . Θα ηθελα λοιπον να αναφερω ορισμενα σημεια αξια προσοχης .οι περισσοτεροι ανωτεροι Ιταλοι Αξιωματικοι ηταν φιλο-συμαχικοι. Μερικοι επερναν και επιδομα απο παλια απο ξενες Πρεσβειες, Οι Αγγλοι τους ειχαν στο χερι και τους εκβιαζαν, μεχρι που πεθανε, ο Μουσολινι . Και μετα Μελι Γαλα, Θελω με ολα αυτα να πω, οτι κανεις Ιταλος δεν κατιγοριθηκε μετα τον πολεμο.Ολοι ειχαν ντοκουμεντα συνεργασιας με τους Δημοκρατικους συμμαχους. Δηλαδη τους τα εδωσαν οι Αγγλοι, για να κρατησουν το στομα τους κλειστο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlos

«Δεν αυτοκτονεί ο ελληνικός λαός, η βουλή πρέπει να τον σεβαστεί» ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο  καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

1