Θεσσαλονική: Πασαλάκια για την παράνομη στάθμευση τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους

Θεσσαλονική: Πασαλάκια για την παράνομη στάθμευση τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ελαστικά κράσπεδα και ανακλαστικοί εύκαμπτοι οριοδείκτες στην οδό Αντιγονιδών και στο τμήμα της οδού Ιασωνίδου, από την Εγνατία έως την Αρριανού, παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας

pas_09
Πλαστικά πασαλάκια τοποθέτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αστικών και τουριστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ελαστικά κράσπεδα και ανακλαστικοί εύκαμπτοι οριοδείκτες στην οδό Αντιγονιδών και στο τμήμα της οδού Ιασωνίδου, από την Εγνατία έως την Αρριανού, παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης δικύκλων στον κόμβο Ιασωνίδου - Εγνατία και Π.Π. Γερμανού - Εγνατία προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης των μοτοσικλετών στα πεζοδρόμια.

Με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης της αστικής συγκοινωνίας και της απρόσκοπτης κίνησης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ολοκληρώθηκε το μέτρο του διαχωρισμού της λεωφορειολωρίδας από την υπόλοιπη κυκλοφορία και στις δύο πλευρές της Λεωφόρου Στρατού, με την τοποθέτηση πασαλακίων κατά μήκος της λεωφορειογραμμής.

Ανάλογες παρεμβάσεις που αφορούν στο διαχωρισμό των δύο αντίθετων κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα γίνουν το προσεχές διάστημα στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Π. Συνδίκα και Γρ. Λαμπράκη.

ΠΑΣΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(TV100-120818)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης