Δικηγόρος θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι: Υπάρχει κακουργηματική ευθύνη με ενδεχόμενο δόλο

mati-fotia-new

«Για τα κακουργήματα η ποινή είναι 5-10 χρόνια ενώ για τα πλημελλήματα προβλεπεται μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση» διευκρίνισε ο Αντώνης Φούσας

Για ευθύνες της περιφέρειας, της πυροσβεστικής και των δήμων σε σχέση με τα μέτρα που ελήφθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της φωτιάς στο Μάτι έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας.

Όπως είπε «η άποψή μου είναι ότι υπάρχει κακουργηματική έκθεση με ενδεχόμενο δόλο αλλά και ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή».

«Για τα κακουργήματα η ποινή είναι 5-10 χρόνια ενώ για τα πλημελλήματα προβλεπεται μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση» διευκρίνισε ο δικηγόρος που υπέβαλε την πρώτη μήνυση συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

«Υπήρξαν συγκεκριμένες παραλείψεις όμοιες με αυτές στην πυρκαγιά της Ηλείας, το 2007» πρόσθεσε ο κ. Φούσας και έδωσε τα ακόλουθα παραδείγματα:

- η περιφέρεια έχει ευθύνη για το αν καθάρισε τα ξερά από τους δρόμους, αν εκπόνησε ειδικό σχέδιο τον Μάρτιο για το πώς να αντιμετωπιστούν τα θέματα αυτά., εάν ενημερώθηκε εγκαίρως ο κόσμος επειδή είχαμε κίνδυνο πυρκαγιάς 4, αν ενημερώθηκε ο κόσμος για να μην καεί

- η πυροσβεστική είχε ευθύνη να παίρνει μέτρα για να σβηστεί έγκαιρα η φωτιά,

- η τροχαία είχε ευθύνη να οδηγήσει τα αυτοκίνητα σε ασφαλές σημείο και όχι προς το Μάτι.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

κ.δ

δηλαδη θελανε να τους καψουνε δικηγορε ?

isonomia-isopolitia

Δηλαδή -κι αυτό θα κριθεί στις δίκες που θα ακολουθήσουν- όταν εμφανίστηκε ο κίνδυνος που τελικά κατέληξε σε τραγωδία, όσοι ήταν εντεταλμένοι από τον Νόμο για να προστατεύουν το ύψιστο αγαθό της ζωής και τις περιουσίες των πολιτών, δεν το έκαναν με τρόπο επαρκή μέσα από τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Αν υπήρχαν δικοί σου άνθρωποι ανάμεσα στα θύματα, τι θα ζητούσες από τη Δικαιοσύνη; Στη νομική επιστήμη πράξη θεωρείται και η αμέλεια και η παράλειψη. Και δεν είμαι δικηγόρος. Αν σκοτώσεις κατά λάθος (π.χ. σε τροχαίο) τιμωρείσαι με φυλάκιση 2 ετών με αναστολή. Η αμέλεια δεν τιμωρείται το ίδιο αυστηρά με τον δόλο, διότι αναγνωρίζεται ότι δεν είχες πρόθεση. Προφανώς δεν υπήρχε πρόθεση να σκοτώσουν απ' όσους συμμετείχαν στο έργο της διάσωσης και της κατάσβεσης. Το σύνολο των ενεργειών τους όμως, χρήζει αξιολόγησης από τις Δικαστικές Αρχές, αφού υπάρχουν νεκροί.

isonomia-isopolitia

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΕΣ ΠΟΙΝΕΣ!...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car

Tο βάθος στο οποίο όπου βρίσκεται το όχημα αγγίζει περίπου τα 18 – 20 μέτρα - Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις έρευνες των δυτών της ΕΜΑΚ - Η γυναίκα εξαφανίστηκε τη Δευτέρα

1
themos_arthro

Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη.
Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο

354