Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες πέρασαν από τον Έβρο το πρώτο εξάμηνο του 2018 

MSF-doctor-patient

Ξεκινούν ιατρικές δράσεις στην περιοχή

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν ιατρική παρέμβαση στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες των προσφύγων που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο αριθμός των αφίξεων στα σύνορα του Έβρου το πρώτο εξάμηνο του 2018 υπερβαίνει τις 10.000 και έχει ξεπεράσει ήδη το σύνολο των αφίξεων του 2017.

Όσοι περνούν τα σύνορα, κρατούνται για κάποιο χρονικό διάστημα σε διάφορες δομές στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής, έχοντας περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Μόνο το Προαναχωρησιακό Κέντρο Φυλακίου διαθέτει ιατρικό προσωπικό, ενώ η απουσία διερμηνέων καθιστά την κλινική αξιολόγηση πολύ δύσκολη.

Το πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μόλις ξεκίνησε να υλοποιείται, θα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών και προσφέρει βασική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, καθώς και σε άλλες δομές όπου υπάρχουν ανάγκες, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, παρέχεται ιατρική φροντίδα και προαγωγή υγείας σε ανθρώπους που έχουν περάσει τα σύνορα από την Τουρκία αναζητώντας καταφύγιο, συχνά έχοντας υποστεί βία και ψυχολογικά τραύματα.

Η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελείται από γιατρό, μαία, υπεύθυνο προαγωγής υγείας και πολιτισμικούς διαμεσολαβητές.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Συγκίνηση μόνο

Ανιδιοτελής και κοινωφελής προσφορά στον συνάνθρωπο κι αυτοθυσία από πάσης φύσεως ιατρικές και παρα-ιατρικές (όπως στο "παραστρατιωτικές") οργανώσεις υπό τα ευλογίας των ΟΗΕ, UNHCR και λοιπού περιούσιου συναπαντήματος. Είδατε; Υπάρχουν προτάσεις που βγάζουν νόημα και χωρίς ρήμα!

Γιώργος

Όταν εσύ Έλληνα ταλαίπωρε στέλνεις το παιδί σου με τρία πτυχία για 380 το μήνα, αυτοί στις ΜΚΟ θησαυρίζουν, ανεψιά μου δούλευε σε δομή (ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) με 1600 ευρά. Τρώγε σανό ταλαίπωρε Έλληνα και έβλεπα τους ΜΗΚΙΑΤΖΗΔΕΣ να πέφτουν στο νερό να πάρει ο καθένας όσο περισσότερους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ και είχα και απορίες. Πότε θα έρθει και εδώ ένας Ούγγρος, ένας Τσέχος, ένας Σαλβίνι έστω, μας ταράξατε στο μετανάστες όλοι οι ΑΝΙΔΕΟΙ θολοκουλτουριάρηδες που λυμαίνεστε την χώρα εδώ και 40 χρόνια!!!!!!!

'Υπερβαίνει τους 10000'

Είναι μια πονηρά συντηρητική έκφραση της σκληρής πραγματικότητας. Μην σκέφτεστε ένα νούμερο κοντά στο δέκα χιλιάδες. Χαλαρά έχουν περάσει διακοσιες χιλιάδες λαθρομετανάστες και λίγους σας λέω....

john

Λαθρομετανάστες ειναι, οχι μετανάστες.

Κυνικός

Και ο Τσίπρας πανηγυρίζει που θα δεχτεί πίσω και αυτούς που στέλνει η Μέρκελ, δηλαδή τον κατιμά. Και πανηγύριζε που αποφεύχθηκε το "χειρότερο", δηλαδή η επιστροφή των παράνομων Αφρικανών στην...Αφρική... Δεν πειράζει, ας ψοφήσουμε και ας καούμε εμείς οι Έλληνες, θα πάρει ψήφους από τους αγαπημένους του τριτοκοσμικούς μουσουλμάνους. Κανονική ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ κάνει ο Σύριζα...

a.d.

Αυτο που κανετε ειναι ντροπη, ασεβεια και ρατσισμος στους μεταναστες της χωρας....οι μεταναστες ερχονται νομιμα, οι λαθρομεταναστες εισβαλουν παρανομα και πρεπει να απελαθουν....Ποτε θα καταλαβετε οτι η προπαγανδα που κανετε ειναι σε βαρος της Ελλαδας? Να καταργησουμε και το λαθρεπιβατης και να ειναι μονο επιβατης τοτε, η το λαθρεμποριο ειναι μονο εμποριο....συνελθετε επιτελους!

?

Έλεος πια με την παραπληροφόρηση και τον σανό. Δεν "περάσαν" από τον 'Εβρο "μετανάστες", εισέβαλαν λαθρομετανάστες που εμείς οι άχρηστοι να φυλάξουμε τα σύνορα μας τους αφήσαμε. Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να έχουμε ποσοστιαία από τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες.

Kρίτων

Oι «γιατροί χωρίς σύνορα» είναι μια ΜΚΟ ιδρυθείσα από τον Μπερνάρ Κούσνερ και ένα «ομοεθνή » του από Ισραήλ. Τροτσκιστής ο ίδιος είχε κάνει εισοδισμό στο σοσιαλιστικό κόμμα Γαλλίας, ενώ ο ουγγροεβραίος Νικολα Σαρκοζυ τον είχε διορίσει υπουργό εξωτερικών. Κάποια στιγμή ήλθαν σε ρίξη στην εν λόγω ΜΚΟ με αποτέλεσμα ο Κούσνερ να ιδρύσει τους «γιατρούς του κόσμου». Πρόκειται για επικίνδυνες ΜΚΟ, ΜΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ. Εξυπηρετούν με το αζημίωτο τις πωλήσεις και τα κέρδη των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, επικαλούμενοι συνεχώς «ανθρωπιστικούς λόγους» καλούν τις κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων κρατών να χρηματοδοτούν την αγορά φαρμάκων και υγειονομικού εξοπλισμού, ώστε ...να αυξάνονται οι πληθυσμοί Ασίας, Αφρικής και να διπλασιάζονται ανά 25 ή 30 έτη. Και μετά να έχονται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, Καναδά ως μεταναστοπρόσφυγες.

Δωριεύς

Γιατροί χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, η αντικατάσταση του ευρωπαϊκού πληθυσμού, με τα λεφτά των ίδιων των ψηφοφόρων....., αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη. Και ο νοων νοειτω

Ρουλέτας

Δηλαδή κάθε τόσο μπουκάρει και μια ολόκληρη πολη..ισλαμικη πολη...μάλιστα. .και εμείς προσφέρουμε τα πάντα στις ισλαμοκουνελες. ..μάλιστα. ..φως νερό τηλέφωνο ιατρικες υπηρεσίες γρήγορο ίντερνετ. .επιδόματα. ..μάλιστα. ..

Ιωάννης

Αυτοί οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΥΡΤΕΣ εμφανίζονται όπου υπάρχει χρήμα και όπου μυριζονται κέρδος.... Τούς θυμάμαι στην ΣΑΜΟ τον πρώτο χρόνο της εισβολής Λαθρο.... παντός είδους πως έτρεχαν και συμπεριφερονταν. Μόλις τελείωσε το ρεύμα μόλις σταμάτησαν οι ΑΦΙΞΕΙΣ σε μεγάλους αριθμούς τουλάχιστον τα μάζεψαν άφησαν απλήρωτα πολλά χαϊβάνια που δούλευαν μαζί τους και..... πάμε για ΕΒΡΟ τώρα... Εδώ έχει ψωμι... ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΉΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.

Στέλιος

Γιάννη να υπενθυμίσουμε ότι ήταν απο τούς πρώτους που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία (πριν 20 και πλέον χρόνια) και επίσης στον βρώμικο βομβαρδισμό της Σερβίας το 1998 απο το ΝΑΤΟ ΔΕΝ περιθαλπταν Σέρβους τραυματίες παρά μόνο Αλβανούς που κατοικούσαν στο Κοσσυφοπέδιο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rdgrdrdw

Ήταν 88 ετών - Νοσηλεύοταν το τελευταίο διάστημα με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο - Ποιος ήταν ο μεγάλος άντρας της σπουδαίας οικογένειας του Παναθηναϊκού

13