Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες πέρασαν από τον Έβρο το πρώτο εξάμηνο του 2018 

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες πέρασαν από τον Έβρο το πρώτο εξάμηνο του 2018 

Ξεκινούν ιατρικές δράσεις στην περιοχή

MSF-doctor-patient
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν ιατρική παρέμβαση στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες των προσφύγων που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο αριθμός των αφίξεων στα σύνορα του Έβρου το πρώτο εξάμηνο του 2018 υπερβαίνει τις 10.000 και έχει ξεπεράσει ήδη το σύνολο των αφίξεων του 2017.

Όσοι περνούν τα σύνορα, κρατούνται για κάποιο χρονικό διάστημα σε διάφορες δομές στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής, έχοντας περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Μόνο το Προαναχωρησιακό Κέντρο Φυλακίου διαθέτει ιατρικό προσωπικό, ενώ η απουσία διερμηνέων καθιστά την κλινική αξιολόγηση πολύ δύσκολη.

Το πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μόλις ξεκίνησε να υλοποιείται, θα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών και προσφέρει βασική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, καθώς και σε άλλες δομές όπου υπάρχουν ανάγκες, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, παρέχεται ιατρική φροντίδα και προαγωγή υγείας σε ανθρώπους που έχουν περάσει τα σύνορα από την Τουρκία αναζητώντας καταφύγιο, συχνά έχοντας υποστεί βία και ψυχολογικά τραύματα.

Η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελείται από γιατρό, μαία, υπεύθυνο προαγωγής υγείας και πολιτισμικούς διαμεσολαβητές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης