Συγκλονίζει η ηγουμένη του Λύρειου Ιδρύματος: Ισως ήταν η αφορμή, για να φανεί η «ψυχή» του Ελληνα

Συγκλονίζει η ηγουμένη του Λύρειου Ιδρύματος: Ισως ήταν η αφορμή, για να φανεί η «ψυχή» του Ελληνα

Η ηγουμένη Μαρία συγκλονίζει με τις περιγραφές της για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν τη στιγμή που η πυρκαγιά περικύκλωνε το κτήριο

lirio
«Αισθάνομαι μεγάλη παρηγοριά που δε χάθηκε καμία ζωή εδώ. Δε βλέπετε και στο Μάτι... τι κακό έγινε. Ισως να είναι και μια αφορμή για να φανεί η ψυχή του καθενός, η ψυχή του Ελληνα». Τα λόγια ανήκουν στην ηγουμένη Μαρία από το Λύρειο Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, το κτήριο που φιλοξενούσε 45 ορφανά παιδάκια και υπέστη ζημιές από τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική.  

Η ηγουμένη Μαρία συγκλονίζει με τις περιγραφές της για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν τη στιγμή που η πυρκαγιά περικύκλωνε το κτήριο. Η ίδια αναφέρει πως άρχισαν να κατεβαίνουν ήδη από την πρώτη ώρα προς τα κάτω προκειμένου να εκκενώσουν το κτήριο.

Η ίδια αναφέρει πως ενώ νόμιζαν πως η φωτιά είναι αρκετά απομακρυσμένη από το κτήριο, ξαφνικά είδαν την παιδική χαρά δίπλα τους. Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι όσοι διέμεναν στο Λύρειο Ιδρυμα, φεύγοντας είδαν και το δασάκι δίπλα τους να καίγεται.

Η εικόνα του κτιρίου συγκλονίζει αφού μοιάζει να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά που το περικύκλωσε, ωστόσο η ηγουμένη Μαρία αναφέρει πως σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών δεν είναι ακόμη δυνατή η εκτίμηση για τις αντοχές του κτιρίου, ενώ μετά από 20 ημέρες θα μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για το μέλλον του.

Η ηγουμένη Μαρία φαίνεται ωστόσο να μη χάνει την πίστη της στον άνθρωπο και δίνει κουράγιο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκλονίζει η ηγουμένη του Λύρειου Ιδρύματος: Ισως ήταν η αφορμή, για να φανεί η «ψυχή» του Ελληνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης