Εθελοντής δασοπυροσβέστης στο ΘΕΜΑ 104,6: Η τραγωδία οφείλεται σε λάθη της Τροχαίας, του Δήμου και της Περιφέρειας

Εθελοντής δασοπυροσβέστης στο ΘΕΜΑ 104,6: Η τραγωδία οφείλεται σε λάθη της Τροχαίας, του Δήμου και της Περιφέρειας

Ο Θεόδωρος Γκουντής τόνισε πως η φωτιά δεν ήταν δυνατό να περιοριστεί αλλά υπήρχε αρκετή ώρα ώστε να εκκενωθεί η περιοχή και να σωθούν οι άνθρωποι

354253
Σοβαρές καταγγελίες, έχοντας ζήσει ο ίδιος τα πράγματα, για τη μηδενική ετοιμότητα του κράτους που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και το θάνατο δεκάδων πολιτών στο Μάτι, έκανε ο εθελοντής δασοπυροσβέστης στο Πυροφυλάκιο της Ραφήνας,  Θοδωρής Γκουντής ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μάκη Πολλάτο και Βασίλη Αναστασόπουλο.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης περιέγραψε πως η φωτιά ξεκίνησε ξεκίνησε στις 17.00 περίπου και ως τις 18.30 είχε ήδη φτάσει στο Μάτι. Ο ίδιος τόνισε πως από τη στιγμή που έλαβαν το σήμα για την πυρκαγιά, οι αρμόδιοι φορείς της πυροσβεστικής είχαν μία ώρα στη διάθεση τους, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την εκκένωση της περιοχής, κάτι που δεν έγινε.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης αποκάλυψε πως η Τροχαία, ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να διακόψουν την κυκλοφορία στην λεωφόρο Μαραθώνος, ώστε να αποφορτιστεί η περιοχή από τον κόσμο που ερχόταν και να ξεκινήσει η εκκένωση των εγκλωβισμένων. Ο Θοδωρής Γκουντής τόνισε πως η φωτιά ήταν τόσο δυνατή και ο άνεμος τόσο δυνατός, που από κάποιο σημείο και μετά, η Πυροσβεστική δεν ήταν δυνατό να την αντιμετωπίσει.



Ωστόσο, πριν φτάσει η φωτιά στο Μάτι και σκορπίσει το θάνατο σε περισσότερα από 80 άτομα, υπήρχε αρκετός χρόνος να εκκενωθεί η πληγείσα περιοχή, αλλά δεν υπήρχει κανένα σχετικό σχέδιο. Μάλιστα, εδώ και αρκετές ημέρες ήταν γνωστό πως οι άνεμοι θα είναι πολύ δυνατοί και κατά συνέπεια, θα έπρεπε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να προετοιμαστούν για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον κύριο Γκουντή ως τις 19.00 η φωτιά είχε ήδη φτάσει ως τη θάλασσα, σκορπώντας τον θάνατο σε κατοίκους και παραθεριστές. Ο ίδιος μαζί με άλλους εθελοντές προσπάθησε να βοηθήσει τους εγκαυματίες, με τα ασθενοφόρα να μην καταφθάνουν εκείνη την ώρα, καθώς είχαν λάβει απαγορευτικό να πλησιάσουν την περιοχή. Μετά το πέρας 2 ωρών και όταν πλέον η τραγωδία είχε συμβεί άρχισαν να φθάνουν ασθενοφόρα και η ΕΜΑΚ.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης, ωστόσο, εκθείασε το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι κατέθεσαν την ψυχή τους, έχοντας όμως λάβει, όπως τόνισε, λάθος εντολές. Κατέληξε λέγοντας πως για τους λάθος χειρισμούς που είχε ως αποτέλεσμα την ανείπωτη τραγωδία κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. είτε αυτοί είναι υπουργοί, είτε στρατηγοί, είτε αξιωματικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης