Στην Κοινωνία του Gigabit μέσα από το Fiber To The Home της COSMOTE

Στην Κοινωνία του Gigabit μέσα από το Fiber To The Home της COSMOTE

Η νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός, έπειτα από την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης με υποδομή Fiber To The Home στο Παλαιό Φάληρο από την COSMOTE, που φέρνει 100% οπτική ίνα μέσα στο σπίτι.

cosmote_main01
Μέχρι το τέλος της χρονιάς, συγκεκριμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα θα απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες σταθερού Internet 100 και 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης έως και 1Gbps.
cosmote01

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου με οπτικές ίνες, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.
Κλείσιμο
cosmote02

Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.
cosmote03

cosmote04

Κατά την ομιλία του, ο κ Τσαμάζ ανέφερε: «Έχω πει αρκετές φορές ότι τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων μας είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Πριν λίγους μήνες, στα τέλη Μαρτίου, ανακοινώσαμε το νέο μας επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. έως το 2022, μέσω του οποίου θα φέρουμε την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύρια σπίτια. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, αποδεικνύοντας ότι είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε. Σήμερα φέρνουμε την οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού. Και σήμερα ξεκινάμε να κάνουμε πραγματικότητα την Κοινωνία των Gigabit στη χώρα μας. Ξεκινάμε από το Παλαιό Φάληρο με ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gbps. Η διαδικασία για να αποκτήσουν οι πολίτες σύνδεση Fiber to the Home, αξιοποιώντας την επιδότηση του Υπουργείου, είναι πολύ απλή μέσα από το cosmote.gr και όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τους πελάτες COSMOTE».
cosmote05

Σχολιάζοντας την ταχύτητα με την οποία οι άνθρωποι του Ομίλου ΟΤΕ υλοποίησαν το δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber To The Home (FTTH) στο Παλαιό Φάληρο, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης». Ο κ. Παππάς ανέφερε επίσης: «Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επενδύσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων».


Οπτική ίνα στην πρίζα 1 εκατομμυρίου σπιτιών κι επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα

Όπως αποκάλυψε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home - FTTH). Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη της υποδομής Fiber To The Home (FTTH) από την COSMOTE θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022. Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
cosmote06

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber. Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.

Προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed φθηνότερα μέσα από τη δράση Superfast Broadband

Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.
cosmote07

Αναφορικά με το Superfast Broadband, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: «Η έναρξη της πρώτης δράσης για την σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) και η αναμενόμενη επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ, επιβεβαιώνει την επέκταση και τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω της δράσης Superfast Broadband, καθώς και μέσω δράσεων που αναμένεται σύντομα η έναρξη τους, να αξιοποιήσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα την προσπάθειά μας για να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις νέες δυνατότητες ανάπτυξης.»

Αντίστοιχα, αναφερόμενος στη δράση του Υπουργείου ο κ. Τσαμάζ υπογράμμισε: «Δεν έχει νόημα να υλοποιούμε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και να μιλάμε για οπτικές ίνες σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, αν δεν υπάρχει ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές. Γι’ αυτό η δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάθε πρωτοβουλία που λειτουργεί υποστηρικτικά στις επενδύσεις και συμβάλλει στην ταχύτερη διάδοση των υπερυψηλών ταχυτήτων, είναι πολύ σημαντική. Ελπίζουμε με τη δράση αυτή να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Οι σύγχρονες υποδομές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή».

Η σημασία των υποδομών οπτικών ινών

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ που εργάζονται στο μεγάλο project της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα, υπογράμμισε τη σημασία των δικτύων νέας γενιάς ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινωνίες. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το να περνάει από μια περιοχή ένα δίκτυο οπτικών ινών, είναι εξίσου σημαντικό με το να περνάει το μετρό. Σύντομα οι κάτοικοι μιας περιοχής θα επιλέγουν το σπίτι που θα μείνουν ανάλογα με το αν η περιοχή έχει πρόσβαση σε γρήγορο Internet. Οι Δημοτικές Αρχές πρέπει να είναι αρωγοί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και να μην εμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις».
cosmote08

Προς την ίδια κατεύθυνση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, σημείωσε: «Εύχομαι από καρδιάς το έργο που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο και οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται πλέον στους Δημότες και τις επιχειρήσεις μας, να γίνουν κτήμα και καθημερινότητα κάθε Έλληνα, είτε βρίσκεται σε πόλη είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί, ή σε κάποιο ορεινό χωριό της πατρίδας μας. Και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς την νέα τεχνολογία κάποιοι την χρειάζονται περισσότερο για να επιβιώσουν. Ας είναι το νέο δίκτυο γρήγορο, αξιόπιστο, λειτουργικό και φιλικό. Και ας ελπίσουμε ότι όλοι, μα κυρίως η νέα γενιά, θα το αξιοποιήσει περαιτέρω στην εκπαίδευση της και στην επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας τελικά, στην πολυπόθητη προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης