Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση για τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ

Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση για τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ

Η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα

adm25
Υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καλύπτει τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της διοίκησης του Διαχειριστή, της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων - μελών της.

«Η διατήρηση και η βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούσε σημαντικό λόγο για τον οποίο δόθηκε η μάχη, παρά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο ΑΔΜΗΕ και νομίζω ότι σήμερα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης είναι μία απόδειξη ότι υπήρχε ειλικρίνεια σε σχέση με αυτές τις προθέσεις», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης.

«Έχει μεγάλη σημασία, πρόσθεσε, όχι μόνο για την εταιρεία μας αλλά και για τη χώρα συνολικά, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα έργα των διασυνδέσεων τα οποία έρχονται και είναι πάρα πολλά. Η συνεργασία μας με τη ΓΕΝΟΠ και τα Πρωτοβάθμια σωματεία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ακόμη πως «Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μετόχων υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017 και έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020, σε συνεννόηση με τον στρατηγικό επενδυτή είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούμε από τις άλλες εταιρείες και από τις καλές πρακτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και υπογράφουμε μία τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας δείχνοντας και τις προθέσεις μας για το μέλλον».

Για πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού υπογράφεται σύμβαση με μία εταιρεία η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αποσχιστεί από τη ΔΕΗ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. «Θεωρούμε, πρόσθεσε, θετικό το γεγονός ότι συνεχίζουν να υφίστανται συλλογικές συμβάσεις και ο κανονισμός προσωπικού. Η εταιρεία με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα δείχνει ότι έχει προοπτικές και αυτό μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, αν διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο διηνεκές είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα.

Κλείσιμο
Τις επόμενες ημέρες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της θα υπογράψουν την αντίστοιχη Σύμβαση με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης