Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση για τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ

adm25

Η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα

Υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καλύπτει τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της διοίκησης του Διαχειριστή, της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων - μελών της.

«Η διατήρηση και η βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούσε σημαντικό λόγο για τον οποίο δόθηκε η μάχη, παρά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο ΑΔΜΗΕ και νομίζω ότι σήμερα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης είναι μία απόδειξη ότι υπήρχε ειλικρίνεια σε σχέση με αυτές τις προθέσεις», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης.

«Έχει μεγάλη σημασία, πρόσθεσε, όχι μόνο για την εταιρεία μας αλλά και για τη χώρα συνολικά, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα έργα των διασυνδέσεων τα οποία έρχονται και είναι πάρα πολλά. Η συνεργασία μας με τη ΓΕΝΟΠ και τα Πρωτοβάθμια σωματεία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ακόμη πως «Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μετόχων υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017 και έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020, σε συνεννόηση με τον στρατηγικό επενδυτή είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούμε από τις άλλες εταιρείες και από τις καλές πρακτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και υπογράφουμε μία τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας δείχνοντας και τις προθέσεις μας για το μέλλον».

Για πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού υπογράφεται σύμβαση με μία εταιρεία η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αποσχιστεί από τη ΔΕΗ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. «Θεωρούμε, πρόσθεσε, θετικό το γεγονός ότι συνεχίζουν να υφίστανται συλλογικές συμβάσεις και ο κανονισμός προσωπικού. Η εταιρεία με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα δείχνει ότι έχει προοπτικές και αυτό μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, αν διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο διηνεκές είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της θα υπογράψουν την αντίστοιχη Σύμβαση με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Totenkopf

Άντε ρε κοπρόσκυλα,μια ζωή στο βόλεμα είστε

α

ναζί = γλείφτες και τσιράκια της εργοδοσίας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsiga

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

sbestiko

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν είναι λιγότερες από τις αρχικές και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 7 οχήματα με 18 πυροσβέστες ενώ αποδεσμεύτηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

korde

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Κορδελιό με παράτυπους μετανάστες να κατασκηνώνουν έξω από το Τμήμα Μετανάστευσης ώστε να παραλάβουν το σημείωμα των ελληνικών αρχών για την ελεύθερη μετακίνηση τους στη χώρα.