Στοίχημα για την Ελλάδα να γίνει στρατηγικός παίκτης στον Τουρισμό Υγείας

Στοίχημα για την Ελλάδα να γίνει στρατηγικός παίκτης στον Τουρισμό Υγείας

Το Συνέδριο «Τουρισμός Υγεία και Ανάπτυξη» ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην Κω με τις τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης

IMG_2608_2
Με σημαντικές τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκλεισαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στην Κω, από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του εγχώριου επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου, επισημαίνοντας την ανάγκη δρομολόγησης συνεργειών σε διεθνές επίπεδο για την ενίσχυση του τουρισμού υγείας, αλλά και στις ευκαιρίες ανάπτυξης που προδιαγράφονται σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα έγιναν αναφορές για το ρόλο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας αλλά και για τη σημασία της εκπαίδευσης γιατρών, στην Ελλάδα και της συνεργασίας Ελληνικών Πανεπιστημίων, με αντίστοιχα του εξωτερικού.

Πατούλης: Υπάρχει ανάγκη για εθνικό όραμα

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό όραμα και να υποστηριχθεί έμπρακτα από την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τη συμμετοχή και όλων των υγιών δυνάμεων του επιχειρείν. «Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας κινηθήκαμε δραστήρια ενώνοντας δυνάμεις ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς, ιατρικό προσωπικό και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας και συμπήξαμε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδικώντας το μερίδιο που μας αναλογεί από τον Τουρισμό Υγείας» υπογράμμισε.

Συνοψίζοντας τις προτεραιότητες προκειμένου να γίνει η Ελλάδα στρατηγικός παίκτης στον τομέα αυτό, έδωσε έμφαση στη συγκεκριμένη εστίαση σε προϊόντα και αγορές, στη καθιέρωση σύγχρονων πρακτικών στη διασφάλιση ποιότητας, την αδειοδότηση και το πλαίσιο ελέγχων, στην εξειδίκευση του προσφερόμενου προϊόντος αλλά και στην ανάδειξη των διεθνών δικτύων για την προσέλκυση ασθενών.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το χαμηλό κόστος υπηρεσιών στην Ελλάδα εξέφρασε τη βαθιά πίστη του για τις απεριόριστες, όπως ανέφερε, δυνατότητες ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, με έμφαση στα οικονομικά οφέλη για τη χώρα.

«Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς μόνο του ιατρικού τουρισμού εκτιμάται άνω των 20 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας ρυθμό αύξησης 15% -25%, με περίπου 14 εκατ. διασυνοριακούς ασθενείς σε όλο τον κόσμο να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3.800 -6.000 δολάρια ανά ιατρική επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών που σχετίζονται με ιατρικές υπηρεσίες, διασυνοριακές και τοπικές μετακινήσεις, ενδονοσοκομειακή παραμονή και καταλύματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος της Κω που φιλοξένησε το Συνέδριο, κ. Γ. Κυρίτσης τόνισε την ανάγκη αναζήτησης νέων τρόπων ανάπτυξης και διαχείρισης των πλεονεκτημάτων του νησιού, με έμφαση στον τουρισμό υγείας. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να συμβάλλει με νομοθετικές παρεμβάσεις στην τοπική ανάπτυξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης