Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά

astynomia-podilato3_09

Στους δρόμους οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την προστασία και εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών

Η αστυνόμευση με ποδήλατα για την ενίσχυση της προστασίας και της εξυπηρέτησης πολιτών και τουριστών, είναι πλέον σε πλήρη εφαρμογή σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο θεσμός ξεκίνησε στα Χανιά το 2016 και μετά τη θετική του αξιολόγηση επεκτάθηκε στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο με συνολικά 16 αστυνομικούς, που υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας, να απαρτίζουν τη νέα ευέλικτη δομή. Οι υπηρετούντες στην αστυνόμευση με ποδήλατο παρέχουν ήπιας και προληπτικής μορφής υπηρεσίες στα ιστορικά κέντρα των τριών πόλεων για όλη τη θερινή περίοδο.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών, που στελεχώνουν τη δομή, είναι η παροχή -σε επισκέπτες και τουρίστες- πληροφοριών τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνδρομή σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες της αστυνομίας, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες έχουν εφοδιαστεί με νέα ποδήλατα (μηχανοκίνητα και συμβατικά) και φορούν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και διαθέτουν επαρκή ξενόγλωσση κατάρτιση και κατάλληλη εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

τρίχες κατσαρές

Φυσική κατάσταση κάνουν οι ποδηλατο-αστυφύλακες, τίποτε παραπάνω. Μην περιμένετε ΤΙΠΟΤΕ από δαύτους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

digamos_main01

Πώς ξεγέλασε την όμορφη καρδιολόγο δηλώνοντας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ - Οι δύο γιαλατζί μάρτυρες -ο «στρατηγός» από τις Μυστικές Υπηρεσίες και ο γιατρός και συνεργάτης του- και οι... επικίνδυνες αποστολές του καρδιολόγου-«πράκτορα» - Δείτε το άλμπουμ του «γάμου»