Ιωνίδειος Σχολή: Έδωσαν «μισά» στους μαθητές τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων

4477667

Λόγω τεχνικού προβλήματος του φωτοτυπικού μηχανήματος, παραδόθηκαν στους υποψήφιους ενός τμήματος φωτοτυπίες των θεμάτων κατά μία σελίδα λιγότερες

Λάθος σημειώθηκε στις σημερινές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία και αφορούσε στις εξετάσεις των υποψηφίων για την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πρότυπα Γυμνάσια, στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής, εκ παραδρομής και λόγω τεχνικού προβλήματος του φωτοτυπικού μηχανήματος, παραδόθηκαν στους υποψηφίους και τις υποψήφιες ενός τμήματος φωτοτυπίες των θεμάτων κατά μία σελίδα λιγότερες. 

Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) θα μεριμνήσει ώστε οι εν λόγω μαθητές και μαθήτριες να αξιολογηθούν με τον πιο δίκαιο, παιδαγωγικά σωστό και αντικειμενικό τρόπο.

Στις εξετάσεις πάιρνουν μέρος περίπου 3500 μαθητές που δίνουν μάχη για μία από τις 300 θέσεις στα πρότυπα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΜΑΝΩΛΗΣ

H ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΓΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ 17 Ο Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΗΣ 13 Ο Β ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 9 ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΞΩ. ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

Σκαράκη ματινα

Αισχος για την Ιωνειδιο σχολή!!!!!!! δικαιολογία είναι αυτή......χάλασε το φωτωτυπικο!!!!!!!μήπως κάτι κρύβεται?

Aristophanes

Ούτε εδώ οι Συριζαίοι του υπ. Παιδείας και οι διορισμένος Δ/ντής στον Πειραιά, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Φταίει το ... φωτοτυπικό μηχάνημα. Όι εκφωνήσεις ήσαν π.χ. 5 σελίδες και έδωσαν στα παιδιά τις 4. Μια δουλειά τους είπαν να κάνουν σωστά και δεν την έκαναν. Σε όλα ανεύθυνοι...

Ασταμάτητος

Αγαπητέ κύριε έχετε απόλυτο δίκιο αλλά το πρόβλημα είναι σοβαρότερο καθώς 1 ή 2 αίθουσες δλ. 54 παιδιά από τα 600 που έδωσαν πήραν μία σελίδα λιγότερη. Και ρωτάω πώς θα αξιολογηθούν οι μεν και οι δεν. Με ποιο τρόπο? Φαντάζομαι τι θα γίνει.... εσείς?

alfie

εχετε απολυτο δικιο. ειναι πολυ σοβαρο. χτες το παιδι μου εδωσε για αλλο προτυπο. με ποιο δικαιο τροπο θα αξιολογηθουν αυτα τα παιδια χωρις να αδικηθουν ουτε αυτα ουτε και τα υπολοιπα?

DimitrisV

Υπάρχουν για όλα λύσεις: 1) Για να μην αδικηθούν τα παιδιά που πήραν τα λιγότερα θέματα, θα βαθμολογηθούν αναλογικά, μόνο στα θέματα που πήραν. Μέχρι εδώ είναι ευνοημένα απέναντι στα άλλα (λιγότερα θέματα με ίδιο χρόνο εξέτασης) αλλά υπάρχει και το 2 2) Οι θέσεις εισαγωγής δίνονται όλες στο ακέραιο στα παιδιά που δώσανε κανονικά εξετάσεις με όλα τα θέματα για να μην αδικηθούν λόγω του (1). Έτσι εν μέρει βρίσκονται κι αυτά ευνοημένα (αναλογικά λιγότεροι ανταγωνιστές για τις ίδιες θέσεις εισαγωγής). Με λίγες θέσεις εισαγωγής παραπάνω, κανένα παιδί δεν αδικείται, επιβαρύνονται όμως τα σχολεία, αλλά τα λάθη πληρώνονται.. ας πρόσεχαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brigo

Το Al Jazeera φιλοξενεί αφιέρωμα για την απόφαση της Αλβανίας να ενισχύσει τον τουρισμό στη Χειμάρρα αρπάζοντας τις περιουσίες των Ελλήνων – Τους έδωσαν 2,5 δολάρια ανά τμ, ενώ η εκτίμηση της Deutsche Bank κάνει λόγο για 60-120 δολάρια ανά τετραγωνικό 

2