Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ για τις επιθέσεις στις Ελληνοαμερικανικές Ενώσεις: Πιάστε τους δράστες!

Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ για τις επιθέσεις στις Ελληνοαμερικανικές Ενώσεις: Πιάστε τους δράστες!

Μετά τις επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει τους νόμους, να προστατέψει τους θεσμούς και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη

amerikaniki-presveia_main02
Στην έντονη καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων κατά των Ελληνοαμερικανικών Ενώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα προχώρησε η αμερικανική πρεσβεία. Σε ανάρτησή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Έλληνες να επιβάλλουν τους νόμους, να προστατέψουν τους θεσμούς και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Το μήνυμα των Αμερικανών είναι σαφές, καθώς καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συλλάβει τους δράστες και να σταματήσει να δείχνει ανοχή στα φαινόμενα ανομίας.

Είχε προηγηθεί η επίθεση με βαριοπούλες που εξαπέλυσαν άγνωστοι, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 4 το μεσημέρι, δέκα άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι, πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν.

Στα χαρτάκια που πέταξαν, ζητούσαν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χθες, αντιεξουσιαστές είχαν εισβάλει στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανή 'Ενωση, επί της οδού Φράγκων στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα αγνώστων πέταξε «τρικάκια» (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψε συνθήματα με σπρέι, πριν αποχωρήσουν από τον χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί 20 άτομα, ωστόσο μόνο οι τέσσερις εξ αυτών μπήκαν τελικά στο κτίριο.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης