Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις σε Αρχαία και Μαθηματικά

panell_arthroot1

Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς - Στα αρχαία θεωρείται αντιμετωπίσιμο ακόμα και από τους μέτριους μαθητές το κείμενο από την Πλάτωνος Πολιτεία  - Δύσκολο στην απόδοση το κείμενο από την Αριστοτέλους Ρητορική

Τις απαντήσεις στο μάθημα των Μαθηματικών στο οποίο διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι των Γενικών και Εσπερινών Λυκείων δημοσιεύει το protothema.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά των Γενικών Λυκείων

Στο μάθημα των Αρχαίων το διδαγμένο κείμενο ήταν από την Πλάτωνος Πολιτεία (519c-520a) ενώ το αδίδακτο κείμενο ήταν από την Αριστοτέλους Ρητορική και συγκεκριμένα ένα απόσπασμα για τη σχέση ρητορικής και διαλεκτικής.

Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία

Όσον αφορά τα Αρχαία Ελληνικά θα μπορούσαν να γίνουν οι εξής επισημάνσεις:

α) στο διδαγμένο κείμενο δόθηκε απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Τα ζητούμενα υπήρξαν αρκετά κατανοητά και αντιμετωπίσιμα ακόμη και από τους μέτριους μαθητές. Καινοτομία αποτελεί το θέμα Β3 (εισαγωγή) το οποίο ήταν αντιστοίχιση.

β) στο αδίδακτο κειίμενο από την άλλη μεριά δόθηκε χωρίο από τη ρητορική του Αριστοτέλη, γεγονός που δημιουργεί κάποιες εύλογες δυσκολίες, αναφορικά με την απόδοση του περιεχομένου στη νέα ελληνική, αλλά τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα κινήθηκαν στη λογική των προηγούμενων ετών χωρίς ιδαίτερες δυσκολίες.

Οι καθηγητές της ΟΕΦΕ επίσης αξιολογούν ως αναμενόμενα και βατά τα θέματα: «Ως προς το διδαγμένο κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν στην Πολιτεία του Πλάτωνα. Συγκεκριμένα, οι ερμηνευτικές ερωτήσεις απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερώτηση της εισαγωγής διακρίνεται από πρωτοτυπία, εφόσον ήταν κλειστού τύπου και συγκεκριμένα αντιστοίχισης. Η λεξιλογική, με τη σειρά της, εντάσσεται σε παρεμφερές πλαίσιο με τη λεξιλογική των πανελλαδικών του 2017. Ως προς το αδίδακτο κείμενο, που είναι απόσπασμα από την Ρητορική του Αριστοτέλη, παρότι οι μαθητές υποστηρίχθηκαν λεξιλογικά, υπήρχαν σημεία που απαιτούσαν υψηλό βαθμό εξάσκησης από τους υποψηφίους. Οι παρατηρήσεις της γραμματικής και του συντακτικού χαρακτηρίζονται απλές, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας».

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων για τα Γενικά Λύκεια

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων για τα Εσπερινά Λύκεια

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών για τα Γενικά Λύκεια

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών για τα Εσπερινά Λύκεια


Το πρώτο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία. Το θέμα χαρακτηρίστηκε κατανοητό και απλό.

Το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά που χαρακτηρίστηκαν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Μπαζομαθηματικα

Τα θέματα των μαθηματικών, με εξαιρεση το θέμα 1, ήταν ό,τι χειρότερο τα τελευταια χρόνια. Με βαθιές ελλείψεις και τοσο τυποποιημένα που δεν δίνουν στο μαθητή τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις γνώσεις του και το μαθηματικό του υποβαθρο. ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Ηρθε ο καιρος να το καταλαβετε, πως θα κρίνουν αυτες οι εξετάσεις το γνωστικό επίπεδο ενος μαθητή? Κριμα για τα παιδια, και ποσο μαλλον κριμα για τους μαθητες που προσπαθούν τόσα χρόνια με ανταμοιβη τους τωρα να εξισωθουν με τους τεμπελακους. ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ

Άτροπος

Το μέλλον (όχι, φυσικά, στην καρανίκειο ισλαμοκρατούμενη τρανς ψωροκώσταινα) ήταν, είναι και θα είναι στις ανθρωπιστικές σπουδές. Γνωρίζοντας την ευρύτατη αναγνώριση και αποδοχή των Αρχαίων Ελληνικών σε όλα τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, περιμένουμε να αναδειχθούν και να υποστηριχθούν αμέσως μόλις - με το καλό - ξακουμπιστούν τα απεχθή συριζόμορφα ορκ, που η μόνη επαφή τους με τη φιλοσοφική σκέψη είναι όταν διατυπώνουν θολές αμπελοφιλοσοφίες μέσα στους καπνούς του μπάφου.

ZardoZ

φαγώθηκε ένας αμαζόνιος σε δέντρα για μηδενικό αποτέλεσμα...κατάργηση της αθλιότητας που λέγεται πανελλαδικές χθες ελεύθερη πρόσβαση όπου τραβάει η ψυχή του μαθητή αλλά αν δεν κάνεις στο πανεπιστήμιο τίποτα τέλος, διαγραφή από το πρώτο έτος αν δεν έχεις περάσει πάνω από τα 3/4.

Άρης

Φαντάσου στο πρώτο έτος π.χ. της Ιατρικής Αθηνών να εγγράφονται ελεύθερα και χωρίς εξετάσεις 10.000 φοιτητές....

ZardoZ

Υπάρχουν τρόποι, ηλεκτρονικά συγγράμματα, τηλε-παρακολούθηση κτλ και παρουσία μόνο σε εργαστήρια....η τεχνολογία σήμερα έχει πάει το πράμα αλλού. Είναι πιο φτηνό να επιδοτήσεις μια απλή σύνδεση στο ίντερνετ και ενοίκιο σε φοιτητές από άλλες πόλεις από το να μοιράζεις συγγράμματα και άλλες απαρχαιωμένες παροχές που κοστίζουν χρυσάφι, σου βγάζω και το κόστος σε ενέργεια (αμφιθέατρα κτλ). Μετά το ξεσκαρτάρισμα του 1ου έτους που θα έχουν μείνει οι 1/4 οι εγκαταστάσεις θα δουλεύουν για αυτούς.

Άρης

Αγαπητέ μου φίλε, ακόμα και το 1/4 των 10.000 είναι 2.500 φοιτητές (ενδεικτικά πέρυσι εγγράφηκαν 148 φοιτητές στο 1ο έτος της Ιατρικής Αθηνών....). Είναι προφανώς ουτοπικό να κουβεντιάζουμε την ελεύθερη και χωρίς εξετάσεις εγγραφή φοιτητών στις σχολές που παρουσιάζουν παραδοσιακά υψηλή ζήτηση, διότι θα έπρεπε να υπάρχουν αντίστοιχα πολλαπλάσιες υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό κτλ. για να τους υποστηρίξουν. Θα μπορούσε ίσως αυτό να γίνει σε σχολές που παρουσιάζουν χαμηλή ζήτηση, για τις οποίες όμως ούτως ή άλλως οι βάσεις εισαγωγής είναι χαμηλές, οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εισαχθεί σε αυτές χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια....

ZardoZ

Μπες στο coursera.org,udacity κτλ και δες που πάει ο κόσμος .... η παραδοσιακή εκπαίδευση έχει αρχίσει να τελειώνει ... ένας φοιτητής μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλη σχολή αν δεν του αρέσει το αντικείμενο, πόσοι έτυχε να περάσουν κάπου και έμειναν για πάντα δυστυχισμένοι;

Και για πες

Και πως θα παρουσιαζονται στα υποχρεωτικά εργαστήρια 10.000 φοιτητές (που θα έχουν επιλέξει την ιατρική Αθηνών)?Μήπως θα κάνουν και εγχειρησεις από το σπίτι?Επίσης που ξέρεις ότι θα τα καταφερει μόνο το 1/4?Μπορεί να κατσουν να διαβάσουν στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο σα τρελοί και να τα καταφερουν τα 3/4.Επισης οι άλλες σχολές που θα πηγαίνουν 10 άτομα πως θα λειτουργούν?Γιατί οι περισσότεροι θα πηγαίνουν ιατρική νομική πολυτεχνείο κτλ.Και δηλαδή ποιοι θα είναι αυτοί που τα καταφέρνουν?Αυτοί που παίρνουν απλώς πάνω από 5?Και τα συγγραματα θα είναι ηλεκτρονικά?

Άτροπος

Ε, τότε να καταργηθούν οι πανελλήνιες για να σωθεί ο πλανήτης (και η κυβέρνηση) έ;

Φιλήμων

Ρε φίλε έχεις καπνίσει κάτι πριν γράφεις ότι μπουρδολογία υπάρχει στο ντουνιά?

neonblack

Τα θέματα των μαθηματικών είναι παρανοικά (κυρίως το 4)...

antiidiot

Εννοείς πανεύκολα σε σχέση με αυτά του 11-12; Πανελλαδικές είναι.

χαχα

Το γέλιο είναι ότι αν ανοίξουν τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών οι σχολιαστές του Πρώτου Θέματος, γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων θα έχουν περισσότερες άγνωστες λέξεις και από άρθρο της Hurriet...

Σχολιαστής Π.Θ.

την ειπες τη βαρουφακια σου τωρα πιες ενα νουνου να συνελθεις παππου και ψηφισε συριζα ξανα να προκοψεις

χαχα

Είμαι 35 χρονών...Για πες μας εσύ απόγονε...Τι κατάλαβες από το κείμενο;;Αφού είσαι απόγονος των Αρχαίων...Όλο και κάτι θα κατάλαβες...Ο Σύριζα γλεντάει τους Ελληναράδες οπότε δεν με χαλάει...

Σχολιαστής Π.θ.

συγνωμη κυριε μου ομιλειτε την ελληνικη γλωσσα; γιατι απο αυτα που γραφετε καταλαβαινει κανεις οτι ειστε λαθρομεταναστης που ανηκει στο [συριζο-πραιντ-τσιρκο] θες και αρχαια ελληνικα τρομαρα σου γρηγορα τη ψηφο σου στον αλεξακη τον εθνοσωτηρα τον υπερμεγιστο...

axinos

Αυτός την ομιλεί και την γράφει. Εσύ δεν την καταλαβαίνεις. Α και που'σε μικρέ. Η ιστορία με το pride ξεκίνησε επί ΝΔ. Α, δεν το'ξερες; Κατακρημνίστηκαν τα πολιτικά σου είδωλα;

axinos

Είναι γνωστό το επίπεδο των σχολιαστών του ΠΘ, που είναι τσακωμένοι με την ελληνική γλώσσα και το μόνο που ξέρουν είναι να χώνουν ακόμα και σε άρθρο για την αναπαραγωγή της αμοιβάδας, την αντιαριστερή υστερία τους.

Άτροπος

Η αμορφωσιά, τα άπειρα κόμπλεξ και η γενικότερη έλλειψη αγωγής και παιδείας που χαρακτηρίζουν τους συριζαίους θα μπορούσαν αρχικά ίσως και να μας τρομάξουν, αν δεν γνωρίζαμε ότι όλοι αυτοί δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ανωφελή κουνούπια που μας πίνουν το αίμα και μεταδίδουν επικίνδυνες ασθένειες. Οπότε, άξεστοι συριζαίοι, ετοιμαστείτε για ευρείας έκτασης ψεκασμούς (που σας αρέσουν κιόλας).

axinos

Περισσότερο κόμπλεξ από το να περιμένεις σαν Μεσσία τον Κυριάκο, δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί οι Συριζαίοι όπως λες να είναι κώνωπες, αλλά ακόμα δεν έχουν χτυπήσει high score με το φαγοπότι που είχε στήσει η δεξιά αγκαζέ με το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησαν στη χώρα το τελευταίο μισό του αιώνα και βάλε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moria_metanastes_lesvos

Τέσσερις ανήλικοι δράστες τραυμάτισαν δύο νεαρούς με μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα μέσα στον χώρο φιλοξενίας, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί - Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία του νησιού

2
dei_kalodia

Η γυναίκα φέρεται να έκλεβε ρεύμα από τον Αύγουστο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2017 που εντοπίστηκε - Ως τότε, είχε καταναλώσει 45.100 κιλοβατώρες αξίας 7.200 ευρώ - Ο άνδρας έκλεβε ρεύμα από τον Φεβρουάριο του 2013 ως και το Νοέμβριο του 2017 και είχε καταναλώσει συνολικά 15.800 κιλοβατώρες αξίας 2.700 ευρώ - Τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή

chalkida

Άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου κλήθηκαν να σταματήσουν την 36χρονη Ρουμάνα που ξυλοκοπούσε αλύπητα την 17χρονη κόρη της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

simaia_main01

Μετά την καταδίκη τους σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, οι δύο Γερμανοί στρατιωτικοί φυγαδεύτηκαν στην πατρίδα τους - Με απόφαση του γερμανικού στρατού αποτάχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις μετά την προκλητική ενέργειά τους να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και να υψώσουν την γερμανική, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

14