Καταγγελίες για αναβαθμίσεις "ημετέρων" γιατρών στο Κρατικό Νίκαιας

Καταγγελίες για αναβαθμίσεις "ημετέρων" γιατρών στο Κρατικό Νίκαιας

Φόβοι για πτώση του επιπέδου ιατρικών παροχών

gnikos_lr
Καταγγελίες υπήρξαν πρόσφατα προς την Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με αναβαθμίσεις διευθυντών σε μερικές από τις μεγαλύτερες κλινικές της χώρας με αμιγώς κομματικό κριτήριο και βασει σχέσεων που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φθάνουν υψηλά στην κομματική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, θέμα φαίνεται να υπάρχει με την τοποθέτηση στη διεύθυνση κλινικής του Κρατικού Νικαίας χειρουργού με αρκετά μικρότερη εμπειρία από συναδέλφου του που θεωρούνταν φαβορί για τη θέση με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει παράπονα για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας αλλά και για χαμήλωμα του επιπέδου της ιατρικής ποιότητας σε δύσκολες μάλιστα εποχές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο γραφείο του αντιπροέδρου της Β' ΔΥΠΕ κ. Γ. Αντύπα προήχθη ως διευθυντής ιατρός - χειρουργός με 207 επεμβάσεις στο ενεργητικό του παρακάμπτοντας σαφώς πιο έμπειρο συνάδελφο του με 1330!

Ο λόγος, προσωπικές αμιγώς σχέσεις που ο πρώτος ιατρός είχε με πολιτικά στελέχη από την περίοδο της άσκησης της ειδικότητας του. Ήδη το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου να προειδοποιούν για "επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα κι ανθρώπινες ζωές" και για "ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης