Εξώδικα για δημοσίευμα της 11ης Ιουνίου 2018

Εξώδικα για δημοσίευμα της 11ης Ιουνίου 2018

Από τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και από το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων» - Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», λάβαμε και δημοσιεύουμε τις ακόλουθες εξώδικες προσκλήσεις

geniko_kratiko_nikaias
Από τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και από το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων» - Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», λάβαμε και δημοσιεύουμε τις ακόλουθες εξώδικες προσκλήσεις για δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο protothema.gr την 11η Ιουνίου 2018 ώρα 07:51:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ! ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», που εδρεύει στην Νίκαια Αττικής, στην οδό Δημ. Μαντούβαλου αριθ. 3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
1. Την ηλεκτρονική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, στην οδό Αγράφων αρ. 5 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Κλείσιμο
2.Τον υπεύθυνο του «.Πρώτου Θέματος», Κο Μάκη Πολλάτο.

Την 11.6.2018 και ώρα 07.51 αναρτήσατε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα το παρακάτω άρθρο:

«Καταγγελίες για αναβαθμίσεις "ημετέρων" γιατρών στο Κρατικό Νίκαιας»
11/06/2018, 07:51 3
Φόβοι για πτώση του επιπέδου ιατρικών παροχών
Καταγγελίες υπήρξαν πρόσφατα προς την Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με αναβαθμίσεις διευθυντών σε μερικές από τις μεγαλύτερες κλινικές της χώρας με αμιγώς κομματικό κριτήριο και βάσει σχέσεων που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φθάνουν υψηλά στην κομματική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ.


Συγκεκριμένα, θέμα φαίνεται να υπάρχει με την τοποθέτηση στη διεύθυνση κλινικής του Κρατικού Νικαίας χειρουργού με αρκετά μικρότερη εμπειρία από συναδέλφου του που θεωρούνταν φαβορί για τη θέση με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει παράπονα για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας αλλά και για χαμήλωμα του επιπέδου της ιατρικής ποιότητας σε δύσκολες μάλιστα εποχές. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο γραφείο του αντιπροέδρου της Β' ΔΥΠΕ κ. Γ. Αντύπα προήχθη ως διευθυντής ιατρός - χειρουργός με 207 επεμβάσεις στο ενεργητικό του παρακάμπτοντας σαφώς πιο έμπειρο συνάδελφο του με 1330!
Ο λόγος, προσωπικές αμιγώς σχέσεις που ο πρώτος ιατρός είχε με πολιτικά στελέχη από την περίοδο της άσκησης της ειδικότητας του. Ήδη το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου να προειδοποιούν για "επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα κι ανθρώπινες ζωές" και για "ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας».
1. Σε σχέση με το ίδιο άρθρο, υπήρξαν μάλιστα τρία σχόλια που έχουν επί λέξει ως εξής:
«Petros
14/06/2018, 07:41
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΓΤΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΠΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!!!
Απάντηση Δικαιοσύνη
11/06/2018, 15:53
Όταν όλοι οι γιατροί που αξίζουν φύγουν είτε στο εξωτερικό, είτε στον ιδιωτικό τομέα, Και ο κόσμος θα πεθαίνει για πλάκα, Θακαταλαβειε
Απάντηση Κάποτε θα δικαστούν
11/06/2018, 10:21
Εδώ έχουν βάλει τον παντελώς άχρηστο καρανίκα σε θέση στρατηγικού συμβούλου της μαριονέτας που παριστάνει τον πρωθυπουργό, στον διευθυντή κλινικής θα κολλήσουν; Μιλάμε για ψεύτες και άχρηστους μέχρι εκεί που δεν φτάνει νσύς μας Θα έρθει η νέμεσις
Απάντηση thanasis 11/06/2018, 09:15
πολααααακη.... αλεεεεξη... ακουτεεεε?
2. Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3329/2005, κάθε Νοσοκομείο έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, όπως και η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγεται και με την οποία διασυνδέεται διοικητικά το Νοσοκομείο της

Νίκαιας. Επομένως η πλήρωση μιας κενής θέσης προϊσταμένου κλινικής είναι θέμα αποκλειστικού χειρισμού του Νοσοκομείου ιιας.
Σύμφωνα με τον ίδιο παραπάνω Νόμο αρ. 7 παρ. 8 εδάφιο 14 και το άρθρο 7 παρ.8, εδάφιο ε του Νόμου 2889/2001 ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ορίζει αιτιολονημένα προσωρινό προϊστάμενο που ασκεί τα καθήκοντα προϊσταμένου, μέχρι να γίνει η οριστική κρίση.
Επομένως ο Διοικητής του Νοσοκομείου ορθώς και νομίμως προέβη στην πλήρωση μιας κενής θέσης προϊσταμένου κλινικής, κατ' αρχήν με προσωρινό προϊστάμενο και μετέπειτα με οριστικό προϊστάμενο κατόπιν κρίσης.
Η οικεία δε ΔΥΠΕ ( εν προκειμένω ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ) δεν παρεμβαίνει στην εν λόγω διαδικασία, εκτός εάν αποσταλούν σε αυτήν έγγραφες καταγγελίες ή ενστάσεις.
Οι αναφορές λοιπόν σε κινδύνους για την ζωή ασθενών και σε καταγγελίες συνδικαλιστικών φορέων είναι τελείως αόριστες, δυσφημιστικές και προκαλούν αδικαιολόγητη και μη τεκμηριωμένη ανησυχία στους πολίτες, ενώ προσβάλλουν την ΔΥΠΕ, το Νοσοκομείο μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εν τέλει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα και τους ασθενείς.
3.Το επίμαχο άρθρο σας επικεντρώνεται στο Νοσοκομείο μας, το οποίο εποπτεύεται από την παραπάνω Διοίκηση Υνειονομικής Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται «Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο γραφείο του αντιπροέδρου της Β' Α ΥΠ Ε κ. Γ. Αντύπα προήχθη ως διευθυντής ιατρός - χειρουργός με 207 επεμβάσεις στο ενεργητικό του παρακάμπτοντας σαφώς πιο έμπειρο συνάδελφο του με 1330!». Η αναφορά αυτή όμως ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, (α) διότι κάθε νοσοκομείο είναι αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. και δρα κατά την κρίση του και (β) διότι ουδεμία σχετική προαγωγή έγινε , καθόσον αυτή δεν συντελείται με απόφαση ενός μονοπρόσωπου διοικητικού οργάνου, αλλά απαιτείται συνεργασία περισσότερων διοικητικών οργάνων.
Στην 4η παράγραφο του επίμαχου άρθρου σας αναφέρεται ότι «ήδη το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου να προειδοποιούν για «επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές» και για «ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας».
Όπως προαναφέρθηκε, δεν προκύπτει από πουθενά ότι υφίστανται παράπονα για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας, ούτε για χαμήλωμα του επιπέδου της ιατρικής ποιότητας, ούτε «για επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές», ούτε «για ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας».

Οι αναφορές αυτές στο άρθρο σας, όπως προκύπτει και από τα τρία σχόλια, προκάλεσαν λανθασμένη ενημέρωση, επηρεασμό, αναστάτωση δυσφήμηση του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου μας σε αναγνώστες σας και σε
απροσδιόριστο αριθμό προσώπων, τόσο για την υποβάθμιση της υγείας όσο
και για τυχόν κομματική παρέμβαση.
Κατά συνέπεια οι εν λόγω αναφορές, συνιστούν παράβαση των αηνών που προβλέπονται στον κώδικα δηυοσ.ηγραφ,κήο δεοντολογία και είναι παρανομες, όχι μόνο γιατί είναι αναληθείς, αλλά διότι δεν φροντίσατε να διασταυρώσετε τις πληροφορίες πριν αυτές δημοσιευθούν, ενώ με το δημοσιευμά σας προκαλέσατε αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη ανησυχία στο αναγνωστικό κοινό και δυσφήμηση του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου μας.
4. ΕΠΕΙΔΗ ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας οφείλει εκ του νόμου να
πληροί με αιτιολογημένη, τεκμηριωμένη απόφασή του, κάθε κενό Προϊσταμένου, με προσωρινό Προϊστάμενο, όπως έγινε και στην παρούσα περίπτωση, γεγονός το οποίο δεν συνιστά προαγωγή.
Η απόφασή του αυτή μπορεί να προσβληθεί από όποιον έχει έννομο συμφέρον στα αρμόδια Δικαστήρια. Όμως, κρίσεις, του τύπου «χαμήλωμα της ποιοτητας», ρουσφετολογική παρέμβαση», «κίνδυνος στην υγεία των ασθενών», δεν αποτελούν καλόπιστη κριτική, αλλά προκαλούν φόβο, αναληθη ενημέρωση δημιουργία στοεβλής άποιυηΓ στους αναγνώστη, δυσπιστία και δυσφήμηση του παοενουενου από το εθνικό σύστηυπ uynnr έργου, ενώ γνωρίζετε το δέον . νναιο.ΐετΓ δηλαδή τι έττοεττε να ττοά^τ, και την ευρεία απήχηση του δηυοσιεύυατός σας
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
για τις αναληθείς αναφορές στο Νοσοκομείο μας και για τη δυσφημιστική, αναληθή, ατεκμηρίωτη, παράνομη αναφορά του δημοσιεύματος αυτού σε σχέση με την υγεία των πολιτών, την δήθεν ρουσφετολογική ανάμειξη για την επιλογή ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Προϊσταμένου και για τον κίνδυνο που συνεπάγεται η λήψη μιας νόμιμης απόφασης του Διοικητού του Νοσοκομείου.
ΖΗΤΟΥΜΕ αφενός την ανάκληση του επίμαχου δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα σας και αφετέρου (α) την γραπτή ενημέρωσή μας για αυτό, (β) την συγγνώμη που οφείλετε να μας ζητήσετε εξαιτίας της δημοσίευσης αναληθών πληροφοριών και (γ) την ανάρτηση στο ίδιο σημείο, με τα ίδια γράμματα, των διασταυρωμένων πληροφοριών σε σχέση με την επιλογή ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Προϊσταμένου και με την ποιότητα των παρεχομένων στο ΕΣΥ υπηρεσιών από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» που απευθύνεται. σε ευαίσθητες περιοχές, διάθετε, άριστους ιατρούς και έχε, να επιδείξει πολυετή τταροχή ιδιαιτέρως ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών, άλλως,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
Νίκαια 19 Ιουνίου 2018 Ο Διοικητής
του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓ|ΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
(σφραγίδα - υπογραφή)


Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ηλεκτρονική εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αγράφων αριθ. 5, και εκπροσωπείται νόμιμα προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες.
Νίκαια 22 Ιουνίου 2018






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΚΑΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου», που εδρεύει στον Πειραιά, στην οδό Θηβών 46-48 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
1) Την Ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική Α.Ε.», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, στην οδό Αγράφων αρ. 5 και εκπροσωπείται νόμιμα.

2) Τον κ. Χαράλαμπο Κούτρα (Διευθυντή) , κάτοικο Αμαρουσίου , οδός Αγράφων , αρ. 5

1. Την 11.6.2018 και ώρα 7.51 το πρωί αναρτήσατε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα το παρακάτω άρθρο:
«Καταγγελίες για αναβαθμίσεις "ημετέρων" γιατρών στο Κρατικό Νίκαιας»
11/06/2018, 07:51 3
Φόβοι για πτώση του επιπέδου ιατρικών παροχών
Καταγγελίες υπήρξαν πρόσφατα προς την Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με αναβαθμίσεις διευθυντών σε μερικές από τις μεγαλύτερες κλινικές της χώρας με αμιγώς κομματικό κριτήριο και βάσει σχέσεων που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φθάνουν υψηλά στην κομματική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, θέμα φαίνεται να υπάρχει με την τοποθέτηση στη διεύθυνση κλινικής του Κρατικού Νικαίας χειρουργού με αρκετά μικρότερη εμπειρία απόσυναδέλφου του που θεωρούνταν φαβορί για τη θέση με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει παράπονα για τον τρόπο παροχής των υττηρεσιών υγείας αλλά και για χαμήλωμα του επιπέδου της ιατρικής ποιότητας σε δύσκολες μάλιστα εποχές. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο γραφείο του αντιπροέδρου της Β' Δ ΥΠ Ε κ. Γ. Αντύπα προήχθη ως διευθυντής ιατρός - χειρουργός με 207 επεμβάσεις στο ενεργητικό του παρακάμπτοντας σαφώς πιο έμπειρο συνάδελφο του με 1330!
Ο λόγος, προσωπικές αμιγώς σχέσεις που ο πρώτος ιατρός είχε με πολιτικά στελέχη από την περίοδο της άσκησης της ειδικότητας του. Ήδη το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου να προειδοποιούν για "επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα κι ανθρώπινες ζωές" και για "ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας».
2. Σε σχέση με το ίδιο άρθρο, υπήρξαν τρία σχόλια που έχουν επί λέξει ως εξής:
«Petros
14/06/2018, 07:41
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ
ΠΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!!!
Απάντηση Δικαιοσύνη 11/06/2018, 15:53
Οταν όλοι οι γιατροί που αξίζουν φύγουν είτε στο εξωτερικό, είτε στον ιδιωτικό τομέα, Και ο κόσμος θα πεθαίνει για πλάκα, Θα καταλάβετε
Απάντηση Κάποτε 0u δικαστούν 11/06/2018, 10:21
Εδώ έχουν βάλει τον παντελώς άχρηστο καρανίκα σε θέση στρατηγικού συμβούλου της μαριονέτας που παριστάνει τον πρωθυπουργό, στον διευθυντή κλινικής θα κολλήσουν. Μιλάμε για ψεύτες και άχρηστους μέχρι εκεί που δεν φτάνει νους μας Θα έρθει η νέμεσης
Απάντηση thanasis 11/06/2018,09:15
πολααααακη.... αλεεεεξη... ακουτεεεε?
3. Σύμφωνα με το ν. 3329/2005, αρ. 7, κάθε Νοσοκομείο έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, όπως και η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγεται και με την οποία διασυνδέεται διοικητικά το Νοσοκομείο της Νίκαιας. Επομένως η πλήρωση ιιιας κενής θέσης προϊσταμένου κλινικής είναι θέμα του Νοσοκομείου της Νίκαιας.
4. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο αρ. 7 παρ. 8 εδάφιο 14, και το νόμο 2889/2001 αρ. 7 παρ. 8, εδ. ε, ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ορίζει αιτιολογημένα προσωρινό προϊστάμενο που ασκεί τα καθήκοντα προϊσταμένου, μέχρι να γίνει η οριστική κρίση. Επομένως ο Διοικητής της Νίκαιας ορθώς προέβη στην πλήρωση μιας κενής θέσης προϊσταμένου κλινικής, κατ' αρχήν με προσωρινό προϊστάμενο και μετέπειτα με οριστικό προϊστάμενο κατόπιν κρίσης.
5. Η ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ δεν επεμβαίνει, εάν δεν αποσταλούν σε αυτή έγγραφες καταγγελίες ή παράπονα,.
6. Οι αναφορές σε κινδύνους για την ζωή ασθενών και σε καταγγελίες συνδικαλιστικών φορέων είναι αόριστες, δυσφημιστικές και προκαλούν αδικαιολόγητη μη τεκμηριωμένη ανησυχία στους πολίτες, ενώ προσβάλλουν την ΔΥΠΕ, το Νοσοκομείο Νίκαιας , το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εν τέλει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα και τους ασθενείς.
7. Το άρθρο σας επικεντρώνεται στο Νοσοκομείο Κρατικό Νίκαιας, το οποίο εποπτεύεται από τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται: «.Καταγγελίες υπήρξαν πρόσφατα προς την Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με αναβαθμίσεις διευθυντών σε μερικές από τις μεγαλύτερες κλινικές της χώρας με αμιγώς κομματικό κριτήριο και βάσει σχέσεων που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φθάνουν υψηλά στην κομματική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ.».
8. Η αναφορά αυτά ουδεμία σχέση έχει με τη 2η ΥΠΕ, ήτοι τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, (α) διότι δεν είναι η Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, (β) ουδεμία καταγγελία υπήρξε για οποιαδήποτε τοποθέτηση οιουδήποτε Προϊσταμένου ιατρού ή για πτώση του επιπέδου ιατρικών παροχών (γ) δεν υπήρξε ουδεμία αναβάθμιση (προαγωγή), αλλά ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένου σε συγκεκριμένο ιατρό μέχρι να γίνει η οριστική κρίση .
9. Στο ίδιο άρθρο έχετε συμπεριλάβει την φράση «Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο γραφείο του αντιπροέδρου της Β' Α ΥΠΕ κ. Γ. Αντύπα προήχθη ως διευθυντής ιατρός - χειρουργός με 207 επεμβάσεις στο ενεργητικό του παρακάμπτοντας σαφώς πιο έμπειρο συνάδελφο του με 1330!». Η αναφορά αυτή ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, (α) διότι δεν υπήρξαν καταγγελίες στο γραφείο του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Γ. Αντύπα για οποιοδήποτε ανάλογο θέμα, (β) κάθε νοσοκομείο είναι αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. και δρα κατά την κρίση του, (γ) ουδεμία προαγωγή έγινε, διότι αυτή δεν γίνεται με απόφαση ενός μονοπρόσωπου διοικητικού οργάνου, αλλά απαιτείται συνεργασία περισσότερων διοικητικών οργάνων.
10. Σε σχέση με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου σας, αναφέρεται ότι υπήρξαν «παράπονα για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας αλλά και για χαμήλωμα του επιπέδου της ιατρικής ποιότητας, σε δύσκολες μάλιστα εποχές». Στην 4η παράγραφο αναφέρεται ότι «ήδη το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου να προειδοποιούν για «επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές» και για «ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας». Όπως προαναφέραμε, (α) ουδεμία αναφορά υπάρχει στη 2 ΥΠΕ για σχετικό θέμα (β) ούτε παράπονα για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας, (γ) ούτε για χαμήλωμα του επιπέδου της ιατρικής ποιότητας, (δ) ούτε «για επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές», (ε) ούτε «για ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας».
11. Οι αναφορές αυτές στο άρθρο σας, όπως προκύπτει καν από τα τρία σχόλια αναγνωστών, προ κάλεσαν λανθασμένη ενημέρωση, επηρεασμό, αναστάτωση, δυσφήμιση του ΕΣΥ και του συγκεκριμένου Νοσοκομείου σε αναγνώστες σας, και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων, τόσο για την υποβάθμιση της υγείας, όσο και για τυχόν κομματική παρέμβαση.
12. Οι ανωτέρω αναφορές, συνιστούν παράβαση των αρχών που προβλέπονται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και είναι παράνομες, όχι μόνο γιατί είναι αναληθείς, αλλά διότι δεν φροντίσατε να διασταυρώσετε ης πληροφορίες αυτές πριν δημοσιευθούν, ενώ με το δημοσίευμα σας προκαλέσατε αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη ανησυχία στο αναγνωστικό κοινό και δυσφήμιση του ΕΣΥ, της 2ης ΥΠΕ και του συγκεκριμένου Νοσοκομείου.
13. Ο Διοικητής της Νίκαιας οφείλει να πληροί με αιτιολογημένη, τεκμηριωμένη απόφαση του, κάθε κενό Προϊσταμένου, με προσωρινό Προϊστάμενο, όπως έγινε και στην παρούσα περίπτωση που δεν συνιστά προαγωγή. Η απόφασή του αυτή μπορεί να προσβληθεί από όποιον έχει έννομο συμφέρον στα αρμόδια
Δικαστήρια. Όμως, κρίσεις, του τύπου «χαμήλωμα της ποιότητας», «ρουσφετολογική παρέμβαση», «κίνδυνος στην υγεία των
ασθενών», δεν αποτελούν καλόπιστη κριτική, αλλά προκαλούν φόβο, αναληθή ενημέρωση δημιουργία στρεβλής άποψης στους αναγνώστες, δυσπιστία και δυσφήμιση του παρεχόμενου από το εθνικό σύστημα υγείας έργου, ενώ γνωρίζετε το δέον , γνωρίζετε τι έπρεπε να πράξετε και την απήχηση του δημοσιεύματος σας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
για τις αναληθείς αναφορές στη ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και για τη δυσφημιστική, αναληθή, ατεκμηρίωτη, παράνομη αναφορά του δημοσιεύματος αυτού σε σχέση με την υγεία των πολιτών που παρέχει το συγκεκριμένο νοσοκομείο, την δήθεν ρουσφετολογική ανάμειξη για την επιλογή ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Προϊσταμένου και για τον κίνδυνο που συνεπάγεται η λήψη μιας νόμιμης απόφασης Διοικητού Νοσοκομείου.
ΖΗΤΟΥΜΕ αφενός την ανάκληση του επίμαχου δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα σας και αφετέρου (α) την γραπτή ενημέρωσή μας για αυτό, (β) πλέον της συγνώμης που οφείλετε να ζητήσετε εξαιτίας της δημοσίευσης αναληθών πληροφοριών και (γ) της ανάρτησης στο ίδιο σημείο, με τα ίδια γράμματα, των διασταυρωμένων πληροφοριών σε σχέση με την επιλογή ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Προϊσταμένου και με την ποιότητα των παρεχομένων στο ΕΣΥ υπηρεσιών από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που απευθύνεται σε ευαίσθητες περιοχές, διαθέτει άριστους ιατρούς και έχει να επιδείξει πολυετή παροχή ιδιαιτέρως ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών, άλλως,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες και για να ενεργήσουν οι ίδιοι αναλόγως, αντιγράφων αυτήν στην έκθεση επιδόσεως.
Πειραιάς, 18 Ιουνίου 2018 Ο πληρεξούσιος δικηγόρος με έμμισθη εντολή
ΑΦΜ 027120704 Α'ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης