Την αλληλεγγύη της στον απεργό πείνας Κουφοντινα εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού

Την αλληλεγγύη της στον απεργό πείνας Κουφοντινα εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για εκδικητικότητα των δικαστών που έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας - Από εχθές ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

koufontinas
Την αλληλεγγύη τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στο νοσοκομείο λόγω των προβλημάτων υγείας που του προκάλεσε η απεργία πείνας την οποία πραγματοποιεί εδώ και μία εβδομάδα, εξέφραση η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων-Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές και δεν έχει γίνει δεκτό.

Στην ανακοίνωσή της, η επιτροπή αγώνα κάνει λόγο για εκδικητικότητα των δικαστών που έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας.

«Μόνος δρόμος πια για τον συγκρατούμενο μας για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του αλλα και για να πάρει πισω αυτό που με ύπουλο τρόπο του στερούν αρρωστημένα και εκδικητικά μυαλά η απεργία πείνας. Σε αυτό τον αγώνα που δίνει με ασπίδα το ίδιο του το σώμα δεν θα είναι μόνος του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο όπως δημοσιεύτηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου


«Όλοι μας ως κρατούμενοι έχουμε βιώσει στο πετσί μας την αδικία.
Κλείσιμο
Με πολύχρονες καταδίκες βάση ενδείξεων και όχι αποδείξεων και με καθείρξεις που δεν φτάνουν 3-4 ζωές για να τις καλύψεις.
Τελικά μόλις φτάνουμε σε σημείο να δικαιούμαστε άδειες ή αναστολές ξανασυναντάμε το ίδιο σκηνικό μπροστά μας με απορριπτικές αποφάσεις ξαναδικάζοντας μας με αυτό τον τρόπο ξανά και ξανά
Πρωταγωνιστές στο επαναλαμβανόμενο έργο της αδικίας εναντίον μας εισαγγελείς και δικαστές.

Το γνωρίζουμε πια καλά και εμείς και οι οικογένειές μας.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντινα η ανασα ελευθεριας αργησε 7 χρονια όταν αποφασισαν να του δωσουν με το σταγονομετρο το αυτονοητο οι δυο εισαγγελεις που προεδρευαν στο συμβουλειο φυλακης όχι κανοντας του βεβαια χαρη απλως εφαρμοζοντας το νομο.

Όμως η εκδικητικοτητα των δικαστων δεν ειχε πει ακομα την τελευταια της κουβεντα φτανοντας στο σημειο να τους ασκησει πειθαρχικη διωξη ο Αρειος Παγος δημιουργωντας μια ιδιοτυπη κατασταση ομηριας αφου δεν μπορει να συγκαλεστει ετσι νέο συβουλειο που θα εξετασει αιτημα αδειας του Κουφοντινα.

Ξεκαθαρος σκοπος να του στερησουν την αδεια.

Μονος δρομος πια για τον συγκρατουμενο μας για να διατηρησει την αξιοπρεπεια του αλλα και για να παρει πισω αυτό που με υπουλο τροπο του στερουν αρρωστημενα και εκδικητικα μυαλα η απεργια πεινας.
Σε αυτό τον αγωνα που δινει με ασπιδα το ιδιο του το σωμα δεν θα είναι μονος του.

Θα ειμαστε και εμεις εκει.

Για αυτό το λογο ξεκιναμε από σημερα 8/6 να κραταμε ανοιχτα τα προαυλια των πτερυγων κατά το προκαθορισμενο μεσημεριανο κλεισιμο (11:00 - 15:00) με σκοπο την αμεση κλιμακωση της κινητοποιησης αφου ηδη από εχθες βρισκεται μετα από ραγδαια επιδεινωση της υγειας του νοσηλευομενος στο Γ.Κ.Νικαιας.

Αμεση ικανοποιηση των αιτηματων του απεργου πεινας (από 30/5) Δημητρη Κουφοντινα.
Καταργηση του εισαγγελικου βετο (που ο Συριζα ειχε υποσχεθει ότι θα καταργησει αλλα το ξεχασε μολις ανελαβε την διακυβερνηση) και να δωθει η αδεια στον συγκρατουμενο μας (που δικαιουται από το 2010).

Κανενας κρατουμενος δεν είναι μονος του.

Υπόγειο γυναικείων φυλακών α θέση
Γυναικείες φυλακές πρώτου ορόφου
Ανδρικές φυλακές πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης