Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων στο Χολαργό: Πώς περιγράφουν τα όσα έζησαν

Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων στο Χολαργό: Πώς περιγράφουν τα όσα έζησαν

Οι δράστες, που τους είπαν ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, κάνοντας δήθεν έλεγχο στις ηλεκτρικές συσκευές του διαμερίσματος, μετακίνησαν το ψυγείο του ζευγαριού προς τον πάγκο της κουζίνας, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν εκεί τον 73χρονο και τη σύζυγό του

xolargos-thima_main01
Ήταν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν ο κ. Καραγκούνης γυρνούσε στο διαμέρισμα του Πέμπτου ορόφου στην οδό Βεντούρη 46 στον Χολαργό όπου διαμένει με τη σύζυγό του. 

Λίγο πριν ανοίξει την εξώπορτα, δύο άντρες, με φόρμα εργασίας, που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ τον έπεισαν να μπουν στην πολυκατοικία προκειμένου να κάνουν έλεγχο στα ρολόγια. 

Ανυποψίαστος ο κ. Καραγκούνης όχι μόνο τους επέτρεψε να μπουν στην πολυκατοικία αλλά τους οδήγησε και στο διαμέρισμά του πέμπτου ορόφου προκειμένου να κάνουν και εκεί έλεγχο. 

«Ήταν ευγενέστατοι, με ρώτησαν μάλιστα και τι πρόβλημα έχω», λέει στο protothema.gr ο ηλικιωμένος άντρας που άθελά του άνοιξε την πόρτα στους δύο δράστες. «Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος. Άπαξ και βάλεις τους κλέφτες στο σπίτι έχεις τελειώσει.

Ληστεία Χολαργός
Κλείσιμο

Οι δράστες κάνοντας δήθεν έλεγχο στις ηλεκτρικές συσκευές του διαμερίσματος, μετακίνησαν το ψυγείο του ζευγαριού προς τον πάγκο της κουζίνας, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν εκεί τον 73χρονο και τη σύζυγό του.

«Ήταν και οι δύο μελαχρινοί κατά πάσα πιθανότητα είναι Ρομά. Ο ένας από τους δύο προφασίστηκε πως πάει να ελέγξει τον πίνακα αλλά στην πραγματικότητα πήγε στο υπνοδωμάτιό μας», εξηγεί τονίζοντας πως σε εκείνο το σημείο είχαν αρχίσει με τη σύζυγό του να καταλαβαίνουν πως οι δύο άντρες, που είχαν βάλει στο σπίτι τους, δεν ήταν τεχνικοί της ΔΕΗ. 

Μη μπορώντας να κάνουν και πολλά και σκεπτόμενοι πως αν αντιδράσουν θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν άσχημη εξέλιξη συνέχισαν να προσποιούνται και οι ίδιοι. 

«Καταλάβαμε ότι ήταν απατεώνες αλλά ήταν αργά πλέον. Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ευτυχώς γιατί θα κινδύνευε η ζωή μας». 

Όσο ο ένας ξάφριζε τα χρυσαφικά της οικογένειας από το υπνοδωμάτιο ο άλλος βρισκόταν με τους δυο ηλικιωμένους στην κουζίνα και συνέχιζε τον υποτιθέμενο έλεγχο στο ψυγείο τους. Μάλιστα κάποια στιγμή έφερε και καρέκλα στον ηλικιωμένο άντρα προκειμένου να μη στέκεται όρθιος μιας και η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη! 

«Αφού μας τα πήρε όλα μέσα σε τρία λεπτά, επέστρεψε με μία ασφάλεια στο χέρι και μας είπε: «αυτό είναι το πρόβλημα». Μάλιστα μας ζήτησε πενήντα ευρώ για κόπο τους! Ύστερα άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν τρέχοντας», τονίζει ο κ. Καραγκούνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο Ρομά άρπαξαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ. Τέλος να σημειωθεί πως οι έρευνες της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης