Τρεις συλλήψεις για λαθραία είδη καπνού στην Πάτρα

Τρεις συλλήψεις για λαθραία είδη καπνού στην Πάτρα

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε διώξεις για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα

00000elas_0
Ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί του Α΄ τμήματος Πατρών σε έναν 31χρονο Πακιστανό ο οποίος εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στους δρόμους της πόλης, προκάλεσε την εξάρθρωση μιας τριμελούς σπείρας ομοεθνών του που θα διακινούσαν πλήθος λαθραία καπνικά είδη.

Όταν σταμάτησαν τον 31χρονο κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, βρήκαν στην κατοχή του μια συσκευασία που περιείχε 50 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και τα κατέσχεσαν μαζί με 75 ευρώ. Όμως, μετά τους παρέδωσε ο ίδιος άλλες 193 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γραμμαρίων συνολικού βάρους 9.650 γραμμαρίων και 1.530 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία είχε στην κατοχή του με δυο ομοεθνείς του στο σπίτι όπου κατοικούσαν στην Πάτρα!

Οι δυο συνεργοί του ηλικίας 53 και 17 χρόνων εντοπίστηκαν την στιγμή που έφταναν στο σπίτι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας που διενεργούν την προανάκριση και διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε διώξεις για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

*** Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής στο σπίτι ενός 66χρονου στην Κομοτηνή, ανακάλυψαν 100 λαθραία πακέτα τσιγάρων τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Ο 66χρονος συνελήφθη και χθες σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης