Ημερίδα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ - Eπιστροφή στην Ψηφιακή Εποχή 70 χρόνια μετά

Polk_1

Οι διοργανωτές επιχειρούν να φέρουν στο σύγχρονο Ψηφιακό Περιβάλλον Ενημέρωσης μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας,  την υπόθεση της δολοφονίας του αμερικανού ανταποκριτή του, στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 1948

Ημερίδα με δημοσιογραφικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο την δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου του CBS Τζορτζ Πολκ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις 11:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Οι διοργανωτές επιχειρούν να φέρουν στο σύγχρονο Ψηφιακό Περιβάλλον Ενημέρωσης την υπόθεση της δολοφονίας του αμερικανού ανταποκριτή του Cοlumbia Broadcasting System, George Polk, στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 1948, μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας. 
Για την υπόθεση θα μιλήσουν στην ημερίδα οι συγγραφείς – ερευνητές:
*Φοίβος Οικονομίδης («Ο Πόλεμος, η Διείσδυση και η Προπαγάνδα» – Εκδόσεις Ορφέας),
*Γιώργος Λεονταρίτης («Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ;» - Εκδόσεις Άγρα),
*Μιχάλης Ιγνατίου («Οι έξι θάνατοι του Τζορτζ Πολκ» - Εκδόσεις Πατάκη),
Τον λόγο θα λάβουν επίσης ο πρώην υπουργός και νομικός, Στυλιανός Παπαθεμελής, που είχε υπάρξει δικηγόρος του Γρηγόρη Στακτόπουλου, ο ιστορικός Γιώργος Κόκκαλης, τελειόφοιτος του ΠΜΣ του ECI «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» και ο δημοσιογράφος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ενώ για την υπόθεση και για το ζήτημα της βίας κατά των δημοσιογράφων θα μιλήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος. Οι εισηγήσεις των ομιλητών θα εμπλουτιστούν με οπτικοακουστικές παρεμβάσεις από το ερευνητικό υλικό που δημιούργησαν φοιτητικές ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης