Βίντεο: Λύματα αγωγού μολύνουν τη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη Μυκόνου

mykonos

Οπως λέει στο protothema.gr o κ. Στέλιος Γκαρίπης εκτός από την καταστροφή εξίσου έντονη είναι και η δυσοσμία - Στο στόχαστρο του εισαγγελέα Σύρου το βίντεο 

Ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί από ελικόπτερο και δείχνει τη μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο, από λύματα του αγωγού, έχει μπει στο στόχαστρο της εισαγγελίας Σύρου.

Το πρωί της Τρίτης, κάτοικος της Μυκόνου και δικηγόρος επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο και πέταξε πάνω από το νησί των ανέμων για να καταγράψει τη μόλυνση από τα λύματα του αγωγού που έχουν “βάψει” τα καταγάλανα νερά της Μυκόνου “καφέ”.

Μάλιστα όπως λέει στο protothema.gr o κ. Στέλιος Γκαρίπης εκτός από την καταστροφή εξίσου έντονη είναι και η δυσοσμία.

«Στη σύγχρονη Ελλάδα τα δημόσια αξιώματα έχουν καταλήξει να θεωρούνται αποκλειστικά και μόνο πηγή απόκτησης παράνομου πλουτισμού. Ωστόσο, σε ένα κράτος δικαίου τα δημόσια αξιώματα είναι συνώνυμα της ευθύνης διαφύλαξης τουλάχιστον του Συντάγματος. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, υπέρτατη αρχή είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Συνακόλουθα, είναι υπέρτατη ευθύνη του κάθε φορέα δημόσιου αξιώματος η προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και οικιστικού. Οι τραγικές εικόνες που είδα σήμερα από ψηλά αποδεικνύουν πως πολιτισμός δεν είναι αυτό που μπορείς να έχεις, αλλά αυτό που μπορείς να χωνέψεις» τονίζει ο κ. Γκαρίπης.

Ο δικηγόρος κ.Στέλιος Γκαρίπης


Σύμφωνα με πληροφορίες για το υλικό έχει ενημερωθεί η εισαγγελία Σύρου η οποία έχει δώσει εντολή στο Λιμεναρχείο Μυκόνου να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Την ίδια ώρα για υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί κάνει λόγο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κυρία Ντίνα Σαμψούνη.

Μάλιστα παραθέτει και φωτογραφικό υλικό στο οποίο περιγράφει την κατάσταση ενώ μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει πως «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο Συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς οι υπερχειλίσεις των λυμάτων στο νησί, και συγκεκριμένα στον παραδοσιακό οικισμό, στον Ορνό, στον Κόρφο, στα Κανάλια. Ακόμα και σήμερα είναι ανύπαρκτες οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης ακόμα και στα αντλιοστάσια λυμάτων. Οι ευθύνες όμως έχουν ονοματεπώνυμο, αφού έως τις 6-3-2018, πρόεδρος στην ΔΕΥΑ Μυκόνου ήταν ο κ. δήμαρχος, ο οποίος έπρεπε να είχε επιμεληθεί κατά την χειμερινή περίοδο την συντήρηση, αποκατάσταση και φροντίδα, των εγκαταστάσεων, του δικτύου και του εξοπλισμού. Οι δικαιολογίες δεν είναι πια αρκετές».

 Η  δημοτική σύμβουλος Μυκόνου, Ντίνα ΣαμψούνηΜύκονος βίντεο - λύματα αγωγού

ΣΧΟΛΙΑ (1)

10 €υρώ το αυγό.

Και κολυμπάνε στο σκ@ττο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zakinhtos-kare1

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα - «Μετά τη σύλληψή τους μας απείλησαν ενώπιον των αστυνομικών ότι θα μας κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσύρουμε τη μήνυση» λέει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

13