Πάιατ: «Δεν βλέπω τις τουρκικές ενέργειες ως ένα γεωπολιτικό ρίσκο για την ελληνική οικονομία»

Λεσχη_2

«Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η πώληση των ναυπηγείων της Σύρου» τόνισε ο αμερικανός πρέσβης που μίλησε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, μεταξύ των οποίων ήταν ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο Νίκος Τσάκος, ο Πάρης Δράγνης, ο Ανδρέας Ποταμιάνος, ο Γιώργος Πατέρας, ο Γιώργος Γράτσος, ο Γιώργος Γουρδιομιχάλης, ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο Δημήτρης Ματθαίου, ο Κωνσταντίνος Ρόκκος.

Ο Τζ.Πάιατ αναφέρθηκε στις ολοένα και πιο στενές σχέσεις που έχουν να αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το 2016, όταν στην Αθήνα, μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η πρώτη κουβέντα που είπε αφορούσε τα ναυπηγεία της Σύρου: «Ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί η πώληση των ναυπηγείων της Σύρου σε αμερικανικά fund” και συνέχισε αναφερόμενος στη Ναυτιλία:

«-Οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την επιτυχία τους στη Ναυτιλία. Η ναυτιλία καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

- Περιμένουμε τη μεγαλύτερη συνεργασία με τους Έλληνες για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας.

- Θα συνεργαστούμε ώστε να εισέλθει η Ελλάδα ισχυρή το 2019.

-Η ελληνόκτητη ναυτιλία διαδραματίζει ρόλο –κλειδί για τη μεταφορά του αμερικανικού LNG. Η Ελλάδα είναι μέρος της ενεργειακής μας στρατηγικής, είναι ένας αυθεντικός ενεργειακός κόμβος.

- Πρέπει να περάσει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες επέστρεψαν είναι back to business.

-To 2018 θα είναι έτος οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα αλλά και το ορόσημο στις σχέσεις με τις ΗΠΑ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε στο αν η ελληνική οικονομία θα πρέπει να φοβάται από τις κινήσεις των Τούρκων και αν είναι παράγοντας κινδύνου για την ελληνική οικονομία.

« Δεν βλέπω τις τουρκικές ενέργειες ως ένα γεωπολιτικό ρίσκο για την ελληνική οικονομία. Ακούω κάποιες φορές τον κόσμο να εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να δράσουν απρόβλεπτα και αυτό να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ έχουν τεράστιο συμφέρον να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα παραμείνει στη Δύση.

Λεσχη_4


Υπάρχουν εκατομμύρια Τούρκοι που ενδιαφέρονται για το ευρωπαϊκό τους μέλλον. Σας υπενθυμίζω ότι το καλοκαίρι, όταν ταξιδεύετε στην Ανατολική Μεσόγειο βλέπεις στα εστιατόρια Τούρκου; τουρίστες και στις μαρίνες τουρκικά σκάφη αναψυχής. Υπάρχει ένα life style που είναι μέρος της Ευρώπης και στο οποίο πάρα πολλοί Τούρκοι δεν θέλουν να στρέψουν την πλάτη τους σε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Να το πάρετε

Το Νεώριο! Κινδινεύει από ένα Νταουλάρη που διάλυσε το Σκαραμαγκά κ μετά την Ελευσίνα. Όξω!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

digamos_main01

Πώς ξεγέλασε την όμορφη καρδιολόγο δηλώνοντας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ - Οι δύο γιαλατζί μάρτυρες -ο «στρατηγός» από τις Μυστικές Υπηρεσίες και ο γιατρός και συνεργάτης του- και οι... επικίνδυνες αποστολές του καρδιολόγου-«πράκτορα» - Δείτε το άλμπουμ του «γάμου»