Κύπρος: Επίσκεψη από κλιμάκιο ευρωβουλευτών στην Αμμόχωστο

ammox

Σκοπός της επίσκεψης να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Επίσκεψη στην Αμμόχωστο πραγματοποιούν σήμερα Ευρωβουλευτές για να διαπιστώσουν επί τόπου την κατάσταση που επικρατεί.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιεί από χθες επαφές στην Κύπρο απαρτίζεται από τους 
 
Ευρωβουλευτές Cecilia
 Wikström
 (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, AlbertoCirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος,  Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος,  Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος,  Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.

 Η αποστολή των Ευρωβουλευτών αναμένεται να βρίσκεται στην παραλία της Αμμοχώστου μεταξύ των ωρών 10:30 – 12:00.
 Αργότερα οι Ευρωβουλευτές θα προσέλθουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια όπου θα δοθεί κοινή διάσκεψη τύπου της κ. Wikström και του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού.

 Σε δηλώσεις τους την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου κάλεσαν τους Αμμοχωστιανούς να δώσουν το παρών τους στην εκδήλωση. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος έχει διευθετήσει δωρεάν λεωφορεία για μεταφορά στη Δερύνεια από Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

 Η αποστολή αυτή αποτελεί συνέχεια της αναφοράς που καταχωρήθηκε το 2004 από τον Λοΐζο Αυξεντίου, εκ μέρους της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου η οποία ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. 

Η προηγούμενη επίσκεψη της Επιτροπής Αναφορών για το ίδιο θέμα είχε γίνει στις 25-28 Νοεμβρίου 2007. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης