«Aστακός» η Λευκωσία λόγω Τσίπρα και Νετανιάχου 

«Aστακός» η Λευκωσία λόγω Τσίπρα και Νετανιάχου 

Θα υπάρξει αποκλεισμός δρόμων τόσο στη Λάρνακα κατά την άφιξη των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ όσο και στη Λευκωσία κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το Προεδρικό Μέγαρο

astakoslefkosd
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Κυπριακή Αστυνομία, λόγω της σημερινής τριμερούς συνάντησης κορυφής Κύρου – Ελλάδας – Ισραήλ στη Λευκωσία. Έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει αποκλεισμός δρόμων τόσο στη Λάρνακα κατά την άφιξη των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ όσο και στη Λευκωσία κατά τις διακινήσεις τους από και προς το Προεδρικό Μέγαρο. Επί ποδός βρίσκεται ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) αλλά και άλλα τμήματα της αστυνομίας που θα καλύπτουν κάθε κίνηση των δύο πρωθυπουργών. Ο Βενιαμίν Νετανιάχου συνοδεύεται όπως και στο παρελθόν από μέλη της προσωπικής του ασφάλειας και εξειδικευμένα οχήματα που αποτελούν την συνοδεία του.

Επί της ουσίας της τριμερούς συνάντησης ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτήρισε ως σημαντικό μηχανισμό γεωπολιτικής συνεργασίας, «την τριμερή σχέση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και συνεχίζεται αδιαλείπτως». Όπως είπε, οι τρεις χώρες εργάζονται από κοινού για να διασφαλίσουν ένα κοινό μέλλον ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.
Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής, συνέχισε, θα συζητηθούν σε υπουργικό επίπεδο μια σειρά από αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα σε πολλούς τομείς όπως: ενέργεια, επικοινωνίες-δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και διαστημική τεχνολογία, περιβάλλον και γεωργία, υγεία, καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ψηφιακή διπλωματία, εκπαίδευση και πολιτιστική κληρονομιά.

Στο πλαίσιο της συνόδου διοργανώνεται και τριμερής συνάντηση των εμπορικών επιμελητηρίων, με στόχο την από κοινού προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και της επιχειρηματικότητας, δηλώνει ο Εκπρόσωπος. «Ιδιαίτερος στόχος είναι να μεταφερθούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών».

Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, στο πλαίσιο της 4ης Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ θα προωθηθεί περαιτέρω ο σχεδιασμός του αγωγού EastMED, ο οποίος θα λειτουργήσει ως ενεργειακή πύλη της Ευρώπης, ενώ θα υπογραφούν νέες συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Σε πολιτικό επίπεδο, καταλήγει, τη σύνοδο θα απασχολήσουν το Κυπριακό Ζήτημα και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ, η Διαδικασία Ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή (MEPP) και η Ευρω-μεσογειακή συνεργασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης