Κέρκυρα: Στα 700.000 ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Κέρκυρα: Στα 700.000 ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων – Ο δήμος προαναγγέλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

laaa
Πάνω από 700.000 ευρώ είναι το ύψος των ζημιών που υπέστησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα δύο κτίρια της εγκατάστασης.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος προανήγγειλε μηνύσεις του δήμου κατά παντός υπευθύνου, όπως και κατά της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Σύμφωνα με τον κ. Νικολούζο, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τηνκατάσταση που επικρατεί στη νότια Κέρκυρα.

Επίσης, πυρά εξαπέλυσε και κατά του Αστυνομικού Τμήματος. Όπως ανέφερε, «η Αστυνομία δεν έδωσε κανένα πόρισμα για τις δολιοφθορές που έχουν καταγραφεί κατά διαστήματα στην εγκατάσταση, ενώ ποτέ δεν έγινε καμία σύλληψη και καμία ενημέρωση».

Ο περιφερειάρχης καταγγέλλει την αστυνομία για αδράνεια

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που κατήγγειλε την αστυνομία για αδράνεια.

«Ο σημερινός εμπρησμός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης αποτελεί ευθεία προσβολή στο συμφέρον των πολιτών της Κέρκυρας και στο δημόσιο συμφέρον γενικότερα. Πριν αρκετούς μήνες είχαμε προειδοποιήσει μιλώντας για το "αυγό του φιδιού" που εκκολάπτεται στους κόλπους των δήθεν κινημάτων της περιοχής. Σήμερα το "φίδι" δαγκώνει και απειλεί!», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος σε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.




Κλείσιμο
Καταδικάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα

Την καταδίκη της για τον εμπρησμό εξέφρασε σε ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

«Θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια απολύτως καταδικαστέα, αλλά και ποινικά κολάσιμη πράξη, που ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η μόνη, υπήρξε σειρά ανάλογων προηγούμενων ενεργειών, είναι όμως η πιο σοβαρή και στην πιο κρίσιμη στιγμή για το νησί μας. Τέτοιες ενέργειες, που με τη μέθοδο της αυτοδικίας επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους καταστρέφοντας δημόσια περιουσία, δυναμιτίζουν την κρίσιμη υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, θέτουν ολόκληρο το νησί σε κατάσταση καταστροφικής ομηρίας, αλλά και τραυματίζουν σοβαρά κάθε έννοια της δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης