Συλλογική αγωγή κατά των ΕΛΤΑ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δεν αποδόθηκαν έγκαιρα

Συλλογική αγωγή κατά των ΕΛΤΑ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δεν αποδόθηκαν έγκαιρα

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει συλλογική αγωγή – Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι τα ΕΛΤΑ πρέπει να αποζημιώσουν τους καταναλωτές και η ΔΕΗ να αποδώσει την έκπτωση

elta_1
Δικαστικά θα προσφύγει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους καταναλωτές της ΔΕΗ που αν και πλήρωναν έγκαιρα τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ, αυτοί φαίνονταν απλήρωτοι στη ΔΕΗ.

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ότι θα προτίθεται να καταθέσει συλλογική αγωγή «υπέρ των καταναλωτών ρεύματος από την ΔΕΗ που επλήρωσαν τους λογαριασμούς τους έγκαιρα και με την συμφωνία της σχετικής έκπτωσης που συμφωνήθηκε, τα ποσά παρέμειναν στα ΕΛΤΑ μέσω των οποίων έκαμαν τις πληρωμές τους».

Λόγω του προβλήματος, οι καταναλωτές ρεύματος της ΔΕΗ χάνουν την έκπτωση συνέπειας και καλούνται να πληρώσουν τόκους για την εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών, που έχουν αποπληρώσει κανονικά.

Ως εκ τούτου, το ΙΝΚΑ υπογραμμίζει ότι αφενός τα ΕΛΤΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους καταναλωτές και αφετέρου, η ΔΕΗ οφείλει αμέσως να ρυθμίσει το υπόλοιπο και να αποδώσει την έκπτωση που συμφωνήθηκε, με βάση ότι έχει λάβει γνώση σχετικά με την πληρωμή από τα ΕΛΤΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης