Δικηγόροι Σύροι στον Κοντονή: Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της μετακίνησης σε πολλά νησιά

Δικηγόροι Σύροι στον Κοντονή: Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της μετακίνησης σε πολλά νησιά

«θα παλέψουμε με κάθε δυνατό μέσο για τη δημιουργεία του Πρωτοδικείου Αιγαίου», δήλωσε ο πρόεδρος του  Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου

4436751
Τα προβλήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους δικηγόρους της Σύρου εξέθεσε σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνος Φιφλής.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Φιφλής έθεσε στον κ. Κοντονή τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Σύρου στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω της ανάγκης μετακίνησης σε πολλά νησιά.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη στις μεταβατικές έδρες, διαδικασία που, όπως είπε, θα επιλύσει το πρόβλημα της μετακίνησης διαδίκων και δικηγόρων και ταυτόχρονα θα εξοικονομεί πόρους και προσέθεσε, οτί τα νησιά του Αιγαίου θα ενταχθούν στον επικείμενο προγραμματισμό.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, επίκειται η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας.

Το όνειρο ίδρυσης Εφετείου και τα προβλήματα στο νησί

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Σ. Κώστας Φιφλής πρόσφατα (11 Μαρτίου 2018) στην εφημερίδα «Ο Λόγος των Κυκλάδων» και στο δημοσιογράφο Θεοδόση Δανάμπαση, για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Σύρου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και για το όνειρο της ίδρυσης Διοικητικού Εφετείου στο εν λόγω νησί του Αιγαίου.

Ενδεικτικά, ο κ. Φιφλής, μεταξύ των άλλων αναφέρει στη συνέντευξή του:

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που δημιουργούν οι άσκοπες νομοθετικές παρεμβάσεις. Φτάνουμε σε ένα σημείο να βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση με την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακίων που δεν έχουν υποθηκοφύλακα και τη μετατροπή τους σε έμμισθα. Δημιουργήθηκαν, δηλαδή, κάποιες κρατικές δομές οι οποίες δεν έχουν καν στελέχωση και ούτε καν σφραγίδα! Μετατράπηκαν εν μια νυκτί τα άμισθα σε έμμισθα, δηλαδή σε δημόσιες υπηρεσίες και το χειρότερο χωρίς καν προϊστάμενο να μπορεί να καταχωρήσει πράξεις. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η Άνδρος και η Μύκονος όπου έχουν μεταβιβάσεις αξίας εκατομμυριών ευρώ και δεν υπάρχει δυνατότητα κατοχύρωσης των εμπράγματων δικαιωμάτων.

Ένας στόχος που αποτελεί και το βασικό όραμα του Δ.Σ.Σ. είναι να ιδρύσουμε Διοικητικό Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο καθώς έτσι θα γίνει πραγματικότητα και το γράμμα του νόμου για τη νησιωτικότητα.

Κλείσιμο
Είναι αδιανόητο ο κάτοικος Σαντορίνης, της Ικαρίας ή της Σάμου και η Νάξος να χρειάζεται να πηγαίνει με την προσωρινή δικαστική απόφαση, σε κάθε περίπτωση, στον Πειραιά. Σε ένα Διοικητικό Εφετείο που περιλαμβάνει Μυτιλήνη, Χίο, Δωδεκάνησο, Κυκλάδες, ν. Σάμου, Λαμία, Θήβα, Πειραιά! Αυτό είναι το Διοικητικό Πρωτοδικείο, ένας περιοδεύων θίασος δικαστών! Αυτό θέλουμε στις Κυκλάδες να το αλλάξουμε. Είναι πρωτοβουλία δική μας για την οποία και θα πολεμήσουμε και θα παλέψουμε με κάθε δυνατό μέσο».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης