Την παραπομπή του Τζανακόπουλου στο Πειθαρχικό για τις δηλώσεις κατά Μαρινάκη ζητεί δικηγόρος

tzana

Στην επιστολή  της η Ιωάννα Λαχανά αναφέρει ότι «γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για κράτος Δικαίου επίθεσης στελέχους της κυβέρνησης εναντίον Έλληνα πολίτη

Να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δικηγόρος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τα όσα ανέφερε πρόσφατα κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητεί η δικηγόρος Ιωάννα Λαχανά με επιστολή της από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό.

Στην επιστολή της η κυρία Λαχανά αναφέρει ότι «γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για κράτος Δικαίου επίθεσης στελέχους της κυβέρνησης εναντίον Έλληνα πολίτη κατά σαφή παραβίαση του συνόλου του δικαιϊκού μας συστήματος καθώς και ανειλημμένων υπερεθνικών δεσμεύσεων όπως αυτές προκύπτουν από Διεθνείς Συμβάσεις».

Σε άλλο σημείο της επιστολής της η δικηγόρος, αναφέρει ότι «στην πρωτοφανή αυτή παραβίαση συμμετείχε -αν δεν πρωτοστατούσε- μέλος του Συλλόγου μας και λόγω της ιδιότητάς του πρέπει να κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού του ελέγχου».

Απευθυνόμενη στον κ. Βερβεσό, η επιτσολογράφος υπογραμμίζει:
«Εσείς δε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ, του Μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας και με το κύρος της θεσμικής αποστολής σας έχετε δύο (2) μόνο επιλογές. Να κινήσετε την εκ των καθηκόντων σας (αλλά και του καθήκοντος) πειθαρχική διαδικασία ή να σιωπήσετε. Η επιλογή είναι δική σας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής;

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΒΕΣΟ

ΑΘΗΝΑ 4-5-2018

κ. Πρόεδρε

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για κράτος Δικαίου επίθεσης στελέχους της κυβέρνησης εναντίον Έλληνα πολίτη κατά σαφή παραβίαση του συνόλου του δικαιϊκού μας συστήματος καθώς και ανειλημμένων υπερεθνικών δεσμεύσεων όπως αυτές προκύπτουν από Διεθνείς Συμβάσεις (ΕΣΔΑ- Σύμφωνο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα).
Ο παράνομος αυτός χαρακτηρισμός (τον οποίο αρνούμαι για λόγους αξιοπρέπειας να επαναλάβω) γίνεται τερατώδης από την στιγμή που την πατρότητά του (τουλάχιστον αρχικά) την διεκδίκησε και δικηγόρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να οπισθοχωρήσει στη συνέχεια και να προτάξει τον ίδιο τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, δίνοντας όμως ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αλλοτρίωση νομίμων συνταγματικών αλλά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Κύριε Πρόεδρε
Όπως καλώς γνωρίζετε δεν είμαστε μόνο Έλληνες πολίτες αλλά και συλλειτουργοί του Δικαίου ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα και η θέση μας αυτή δεν μας επιτρέπει να σιωπήσουμε, να μείνουμε άλαλοι κατά τον σοφό λαό, από τον οποίο απαιτούμε σεβασμό.
Φθάνει άλλωστε η αφωνία, τόσο λαλίστατων σε άλλα θέματα, επιστημονικών και όχι μόνο Ενώσεων και Σωματείων, εκκωφαντική πράγματι η σιωπή των Νομικών Σχολών της χώρας ,των επιστημονικών φορέων, των δικαστικών ενώσεων και λοιπών πανελλαδικής εμβέλειας οργανώσεων.
Εμείς όμως δεν δικαιούμαστε να σιωπήσουμε για έναν επιπρόσθετο λόγο: Στην πρωτοφανή αυτή παραβίαση συμμετείχε -αν δεν πρωτοστατούσε- μέλος του Συλλόγου μας και λόγω της ιδιότητάς του πρέπει να κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού του ελέγχου.
Εσείς δε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ, του Μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας και με το κύρος της θεσμικής αποστολής σας έχετε δύο (2) μόνο επιλογές. Να κινήσετε την εκ των καθηκόντων σας (αλλά και του καθήκοντος) πειθαρχική διαδικασία ή να σιωπήσετε.
Η επιλογή είναι δική σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΙΩΑΝΝΑ Π. ΛΑΧΑΝΑ
Υ.Γ.
1. Τύχη αγαθή δεν γνωρίζω ούτε κατ΄ όψη τους δύο “πρωταγωνιστές”.
2. Εξυπακούεται ότι ο Έλληνας πολίτης έχει σίγουρη την δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βάσει του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, λόγω της δημόσιας και από κυβερνητικό στέλεχος έκφρασης γνώμης εναντίον του, σε εκκρεμή δικαστική του υπόθεση.
3.Ως εδώ η χώρα μας κ. Πρόεδρε δεν έφθασε με αυτόματο πιλότο, αλλά με προφανή συμμετοχή ή/και συνέργεια πολλών είτε από σκοπιμότητα, είτε από άγνοια. Η εποχή όμως της “αθωότητας” έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κανείς δε δικαιούται ούτε να κλείνει τα μάτια ούτε να “σφυρίζει αδιάφορα” αν δε θέλουμε να ξαναπάμε στα βράχια, που αυτή τη φορά θα είναι πιο κοφτερά.

Η αντίσταση και η επαγρύπνηση είναι καθήκον όλων μας.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Eyge

Εύγε

Platonas

Δεν ειναι τυχαιο ομως οτι αναφερε οτι τα nonpaper ειναι του Τσιπρα που εχει φυσικα ασυλεια

Ευτυχώς

που υπάρχουν και κάποιοι να μας θυμίζουν το αυτονόητο.

Μπράβο

υπάρχουν και κάποιοι λίγοι άνθρωποι να μας θυμίζουν ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fytrou_1

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από την 23η Ιουλίου  - Στρέφεται κατά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

3
kikloma_odigisi__1_

Σοκαριστικοί οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης: «Τι τα πέρασε τα χιλιάρικα... μαρούλια;» λένε οι κατηγορούμενοι για τον αχόρταγο διευθυντή που στρατολόγησαν με... ποσοστά - Είχαν «πελάτες» από τη Γερμανία και την Ουγγαρία

11
doctors

«Για μια ακόμη φορά τα δικαστήρια δεν παραπλανώνται από τις επιφανειακές αλλαγές του Ν. 4472/2017 και τη διακήρυξη για δήθεν αυξήσεις των μεικτών αποδοχών, οι οποίες όμως οδηγούν σε μικρότερες καθαρές αποδοχές», δήλωσε ο δικηγόρος των γιατρών

1