Ταλαιπωρία για 125 επιβάτες: Πίσω στον Πειραιά το Flying Dolphin 29 με πρόβλημα στην προπέλα

flying_dolphin_29

Το F/D 29 εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά σε Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες, μεταφέροντας 125 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα

Βραδινή ταλαιπωρία για 125 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος του Flying Dolphin 29 πριν από λίγη ώρα, καθώς η μία από τις δύο προπέλες του υδροπτέρυγου χτύπησε σε αντικείμενο που έπλεε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή του Αγκυροβολίου Πειραιά.

Το F/D 29 εκτελούσε το δρομολόγιο των 19:15 από Πειραιά σε Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες, μεταφέροντας 125 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα.

Το ιπτάμενο δεν πρόλαβε καν να φτάσει στην Αίγινα και επέστρεψε και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά.

Ασύλληπτη ταλαιπωρία, απόγνωση και αγανάκτηση κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ευάλωτοι και ανυπεράσπιστοι, περιμένοντας μια σοβαρή απάντηση από την Πολιτεία και το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά κυρίως μια λύση στο πρόβλημα.

Ως... συνήθως, οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλο ταχύπλοο σκάφος της εταιρείας και αφού πρώτα έχουν υποστεί ταλαιπωρία, αλλά και έχουν καθυστερήσει να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Μόλις πρόσφατα, αξίζει να επισημανθεί, κάτοικοι της Ύδρας, φορείς και αγανακτισμένοι τουρίστες, ξένοι και Έλληνες, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί με την πλούσια ναυτική παράδοση, που τώρα, εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, δυσκολεύεται να αναποκριθεί στις απαιτήσεις.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που αγωνίζεται τουριστικά να επιβιώσει στις σκληρές και άκρως ανταγωνιστικές διεθνείς τουριστικές αγορές, η περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού «σκοντάφτει» σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, σε αλλόκοτες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και σε «δελφίνια» που αδυνατούν να μεταφέρουν τους πολίτες στον προορισμό τους.

Το ακτοπλοϊκό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού. Η συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και η επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους, πάσχουν, επίσης, πολύ. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και τα προβλήματα δεν περιμένουν. Ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με δρομολόγια προς την Ύδρα, καθώς, λόγω μηχανικής βλάβης στα ταχύπλοα που συνδέουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού με τον Πειραιά, δεν ολοκληρώνεται το ταξίδι...

Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, συνέβη και σήμερα...

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Otsalan

Καλά ρε πάλι τα ίδια; Πάλι fd με αντικείμενο στην προπέλα ; Τι στο καλό

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car-women-women

Περίεργα και όμως αληθινά περιστατικά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν καταγγελθεί στις αρχές και διερευνώνται…