Λάρισα: Αρχαίο νόμισμα στο σπίτι χασισοκαλλιεργητή

Λάρισα: Αρχαίο νόμισμα στο σπίτι χασισοκαλλιεργητή

Οι αστυνομικοί έκαναν «ντου» στο σπίτι του για ναρκωτικά – Ωστόσο εντόπισαν ένα παμπάλαιο χάλκινο νόμισμα

peripoliko_1
Ένα παμπάλαιο χάλκινο νόμισμα του οποίου η προέλευση και η ηλικία διερευνώνται, έμπλεξε ακόμη περισσότερο τον 67χρονο κάτοχό του ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε συλληφθεί επειδή καλλιεργούσε μια μικρή χασισοφυτεία στο σπίτι του στη Λάρισα.

Το νόμισμα βρέθηκε στην κατοχή του όταν διενεργήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και παραδόθηκε στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθεί και να αξιολογηθεί. Οι αστυνομικοί είχαν κάνει «ντου» για ναρκωτικά στο σπίτι του υπόπτου και είχαν ήδη ανακαλύψει τα πέντε νεαρά δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 0,21 εκατοστών που καλλιεργούσε.

Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, 80 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά. Λόγω της τελευταίας, στοιχειοθετήθηκε και η κατηγορία της διακίνησης που προστέθηκε σε αυτές της καλλιέργειας ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, με τις οποίες ο 67χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης