Συλλαλητήριο για την κάνναβη το Σάββατο στο Σύνταγμα

kana_009

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και Συνέντευξη Τύπου συλλόγων ασθενών και άλλων φορέων στη 1 το μεσημέρι στην έξοδο του Μετρό

Πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μάη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης «Global Marijuana March» που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις ομάδες των ασθενών, τους ιατρούς, τους καλλιεργητές, τους χρήστες, τις οργανώσεις, τους φορείς και τους μεμονωμένους φίλους και υποστηρικτές της Κάνναβης σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και αναχώρηση πορείας στις τέσσερις το απόγευμα μέχρι το Θησείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Το συλλαλητήριο στηρίζουν οι: Δίκτυο Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη, Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης, Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420info forum, KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στο σχετικό κάλεσμα οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Έγινε ένα βήμα αλλά…
Οι συλλήψεις ασθενών και απλών χρηστών κάνναβης συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και στους νόμιμους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και σε επιχειρηματίες που εμπορεύονται προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης. 
Η Κάνναβη, οι ασθενείς και οι καταναλωτές της βρίσκονται σε ομηρία. Παρά τον πρόσφατο νόμο για τα φαρμακευτικά προϊόντα Κάνναβης, δεν έχει έρθει καμία ουσιαστική αλλαγή είτε στο άμεσο δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο Κάνναβη σε όποια μορφή το επιθυμούν, αλλά ούτε και στο δικαίωμα των ενήλικων πολιτών αυτής της χώρας να κατέχουν και να χρησιμοποιούν υπεύθυνα την Κάνναβη.

Η χρήση και κατοχή Κάνναβης, όπως και η οικιακή καλλιέργεια για προσωπική χρήση εξακολουθούν να είναι παράνομες και να θεωρούνται πλημμέλημα κατά το νόμο. Η καινούργια νομοθεσία δεν αποποινικοποιεί την χρήση και κατοχή Κάνναβης από τον ασθενή/ χρήστη, θέτει σε ομηρία τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο, νομιμοποιεί το φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό χωρίς να νομιμοποιεί το ίδιο το φυτό. 

Η νέα νομοθεσία δεν παρέχει ισότιμη προσβασιμότητα στην Κάνναβη σε όλους τους ασθενείς, δεν προβλέπει την συνταγογράφηση και την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφορά μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι το φυτό στην φυσική του μορφή, ενώ καλύπτεται από έναν βαρύ μανδύα κρατικού προστατευτισμού.

Σε όλο τον κόσμο η άγνοια, η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση δίνουν την θέση τους στην επιστημονική γνώση, την υπευθυνότητα και την επιχειρηματικότητα. Η Κάνναβη προκαλεί λιγότερη βλάβη και εξάρτηση από τα νόμιμα αλκοόλ και καπνό, ενώ έχει πολλαπλή θεραπευτική δράση. Η χρήση και η κατοχή της αποποινικοποιείται, η αυτοκαλλιέργεια ρυθμίζεται, επιτρέπονται μικρής κλίμακας καλλιέργειες για συλλόγους, ενώ οι ασθενείς λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο κάνναβη σε όποια μορφή και με όποιο τρόπο και μέσο το επιθυμούν.

Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό… 
Σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους χρήστες. 

Η Κάνναβη είναι ένα φυτό με χιλιάδες χρήσεις και πρέπει να ρυθμιστεί νόμιμα στο σύνολό του, αλλιώς μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χρησιμοποιούν κάνναβη (τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού) μένουν εκτεθειμένα στα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος και των διεφθαρμένων πολιτειακών παραγόντων που το συντηρούν. 
Όσοι εξακολουθούν και υποστηρίζουν την απαγόρευση της Κάνναβης καταλήγουν να δουλεύουν προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος και εις βάρος των ασθενών και των πολιτών. Το πολιτικό κόστος είναι πλέον στις δικές τους πλάτες και όχι όσων ζητούν επιτέλους μια υπεύθυνη ρύθμιση. 

Απαιτούμε:

- Να σταματήσουν οι συλλήψεις ασθενών και χρηστών Κάνναβης, αλλά και παραγωγών και διανομέων προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης. 

- Αποποινικοποίηση της κατοχής Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Νόμιμη και υπεύθυνη ρύθμιση της Κάνναβης για όλους τους ασθενείς και όλους τους ενήλικες πολίτες αυτής της χώρας.

- Απρόσκοπτη συνταγογράφηση της Κάνναβης από όλες τις ειδικότητες ως πρώτη θεραπευτική επιλογή σε όλες τις μορφές της, ακόμα και για παιδιά, καθώς και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Θέσπιση των ιατρικών και κοινωνικών λεσχών κάνναβης και της συλλογικής μη-κερδοσκοπικής καλλιέργειας μικρής κλίμακας.

- Νομιμοποίηση της οικιακής καλλιέργειας συγκεκριμένων αριθμών φυτών για προσωπική χρήση.

- Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, του Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης που θα αναλάβει και θα συντονίσει όλες τις αρμοδιότητες όλες τις χρήσεις της κάνναβης (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική) από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Είναι άλλωστε υποχρέωση που προκύπτει από την Συνθήκη του ΟΗΕ για τις ναρκωτικές ουσίες.

- Άμεση ανακατηγοριοποίηση της Κάνναβης από την κατηγορία Β στην κατηγορία Δ των ουσιών και διανομή από αδειοδοτημένα σημεία πώλησης στους ενήλικους πολίτες που το επιθυμούν.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Ρίτα

Τσίπρα δώσε μπάφο στο λαό, ψωμί απέτυχες να δώσεις.

Ns

Tι γκρινιάζετε ρε ελληναράδες!!;Μονο χρήσιμο είναι να αλλάξει η νομοθεσία και ιδικά για τη νομιμοποίηση της οικιακής καλλιέργειας ...τους συνανθρώπους σας θα σώσετε από τα δόντια εμπόρων .Με το να πιάνουν το κάθε ταλαίπωρο που έχει το γλαστράκι σπίτι του, τον αναγκάζετε μετά να δίνει τα λεφτά του στους εμπόρους ναρκωτικών !!Έλεος αρκετά με αυτή τη στενομυαλιά.

Σταματία

Αντί να τον διευκολύνουν να βρίσκει αμέσως το φαρμακακι του απλώς βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού του και όλη τη μέρα να είναι ευτυχής και μαστουρωμενος και να μη ξοδεύει λεφτά ώστε να μην αναγκάζεται κι όλας να δουλεύει. Έτσι????

εσυ

εισαι ολη μερα ευτυχεις και μεθυσμενη

mike

Εσυ μονο για να αγοράσεις τσιγάρα δουλευεις ρε ουφο? Αν στα διναμε τσάμπα δεν θα χρειαζοταν να δουλεύεις? Δεν τρως κατι, δεν πινεις τιποτα, σε σπηλιά ζεις? Ρε κατι κουτορνιθια που κυκλοφορουν, η κάνναβη τους μάρανε...., δυστυχώς για σένα το φυτο αυτο δεν θεραπεύει την ηλιθιότητα, οποτε ψάξε αλλού το φάρμακο σου!

Μαρινάκη....

.... κάνε λίγη υπομονή. Εκεί που σε αποκάλεσε ναρκέμπορο ο Τζανακοπουλος σε λίγο θα σου ζητήσει ταπεινά συγγνώμη και ο Καρανίκας θα σου στήσει ανδριάντα έξω από του Μαξίμου με επιγραφή "ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη".

mike

Μην μπερδεύεσαι, άλλο πράγμα λιγα γραμμαρια κάνναβης για προσωπική χρήση, και άλλο πράγμα το εμποριο 3 τόνων ΚΟΚΑΙΝΗΣ! Ξέρεις, η κάνναβη και η κοκαϊνη ειναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εμαθες κάτι χρήσιμο σήμερα, άντε τώρα στο καφενείο για τα νομιμα τσιγάρα και τσίπουρα, κορόιδο, σου χουμε κλείσει κρεβατι στο νοσοκομειο για οταν θα εχουν καταστραφεί οι πνευμονες και το συκώτι σου, μην ανησυχεις!

mike

Συγνωμη, διορθωση, ειναι ακομα χειροτερο, μιλάμε για 3 τόνους ΗΡΩΙΝΗ το Noor-1, ποσοτητα ικανη να σκοτώσει χιλιάδες νέους, τί σχέση εχει αυτο με την κάνναβη που οχι μονο δεν εχει σκοτώσει ποτέ κανέναν αλλά εχει σώσει και χιλιάδες ανθρωπους απο ενα σωρό παθήσεις?

Q

Δεν ειναι και η πρωτη φορα! Και επι ΠΑΣΟΚ αλλα και επι ΝΔ μια χαρα μετατρεποταν η πλατεια Συνταγματος σε ναρκω-πεδιο. Εβλεπες εκει απλυτα κομμουνια ξαπλωμενα δεξια κι αριστερα με το ματι χαμενο μεσα στη μαστουρα. Μεχρι και μικρα παιδια ειχαν εκει και κανενας απο τους ευαισθητουληδες που σε αλλες περιπτωσεις μιλανε για την αθωα ψυχουλα των παιδιων που δεν πρεπει να τραυματιζεται απο πλυσεις εγκεφαλου, δεν ειχε πει κουβεντα. Αλλο ενα εμετικο σωου δηθεν προοδευτισμου! Και μετα λετε για τους ναρκομανεις που βαρανε ενεσεις μπροστα απο το Πολυτεχνειο, η τους φασιστοΡουβικωνες που ταχα μου πανηγυριζουν οτι εδιωξαν απο τα Εξαρχεια εμπορους ναρκωτικων. Μπροστα απο τη Βουλη κανουν χρηση οι φασιστεροι, σουπερ θεαμα και για τους τουριστες οι οποιοι μετα μας κανουν βουκινο και αυτα δεν ενοχλουν κανεναν. Και φυσικα σε κατι τετοια η "ανεπηρεαστη" δικαιοσυνη ΒΟΥΒΑ!

mike

Με ψέματα και προπαγάνδα δεν γινεται δουλεια, μονο μια φορά εχει ξαναγινει στο συνταγμα, και ειχαν έρθει άνθρωποι απο ολες τις ηλικιες, ολα τα επαγγελματα, ολες τις πολιτικές πεποιθήσεις, κανείς δεν ηταν με το μάτι χαμένο, ολοι μια χαρά ηταν. Καμία σχέση με το σίχαμα των μεθυσμένων, που παραπατάνε, που δεν μπορουν να μιλήσουν, που τους τρέχουν τα σάλια, που κάνουν εμετους στο δρόμο, που σπανε τα πάντα στο περασμα τους, που βιάζουν, που δέρνουν την γυναικα και τα παιδια τους, που σπανε μπουκάλια σε κεφάλια επειδη τους... στραβοκοιταξες, που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ αθώους στο δρόμο με το αυτοκινητο! Δεν θυμάμαι καποιο σχολιο σου τοτε με τους μαθητές που λιποθυμησαν και κοντεψαν να χάσουν την ζωή τους εξω απο το κλαμπ απο τις μπομπες που τους δώσανε. Η κάνναβη σε πειραξε κατά τα άλλα γελοίε υποκριτη, αυτο ειναι το προβλημα σου, κάτι που δεν ξέρεις τι ειναι καν! Αστο ρε μεγαλε, αντε να γραψεις κανα σχολιο για το survivor και μην ασχολεισαι με θεματα που δεν γνωρίζεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

όταν ψηφίζεις τον βόθρο των Εξαρχείων για κυβέρνηση μην παραπονιέσαι για τη μπόχα των κουράδων.

?

Την κουλτούρα αυτού του κινήματος την έμαθα καλά πέρσι το καλοκαίρι που είχαν... φεστιβάλ στο Γουδί στο πάρκο του Badminton. Δίπλα από τα Νοσοκομεία. Να βαράει η μουσική (και τι μουσική!) αλύπητα μέχρι τα ξημερώματα ενώ εσύ να είσαι δίπλα από τον άνθρωπο σου που υποφέρει και φυσικά δεν μπορεί να κοιμηθεί. Λογική μηδέν. Ζώα τόσο αυτοί που το έκαναν όσο και όποιος τους έδωσε άδεια να το κάνουν. Τώρα, λέει απαιτούν κιόλας. Ρε δε πάτε να δουλέψετε στην Ελληνική διαστημική υπηρεσία μπας και μπείτε σε τροχιά;

Βολιοτης

Κανα τσιγαριλικι θα μοιρασουν η θα παω τσαμπα?

tsirko

Είπαμε...στην Ελλάδα σπάει καρύδια...

Ξεφτίλα να προσπαθούν

να προωθήσουν το χασισεμπόριο οι ανθέλληνες του σύριζα

Chris13

Το ότι γίνεται σε 300 πόλεις δεν σου λέει τίποτα ε;

nemesi54

@Chris13 Το ότι το Χασίς είναι παράνομο στο 90% του πλανήτη δεν σου λέει τίποτα, εε? Κούνια που σε κούναγε "έξυπνε"

@τσυριζαίο μπάφο!

Αν κόβονται οι συντάξεις το ίδιο ..και στις 300 πολεις που διαφημίζουν την κάνναβη...έ τότε να το δώ με άλλο ματι!Με μάτι νιρβάνας και μόνο....

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ''ΔΕΣΑΜΕ''

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ, ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ..... ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ !!! ΡΕ ΟΥΣΤ

Chris13

Εννοείς ότι στην Ολλανδία στην Ισπανία και στην Αμερική έχει Εξάρχεια και Αφγανούς; Γιατί εκεί τα πουλάνε νόμιμα δεν πας κάνα ταξίδι να βγάλεις την βλαχια από τον εγκέφαλο σου.

@τι μας λέτε Mr.Chris13!!!!!!

Δεν μας αφήνει σέντς του Ευρώ ο Αλέκσης απο φόρους και χαράτσια να κάνουμε και ταξειδάκια στο εξωτερικό και δή για να διαπιστώσουμε την απόλυτη ελευθερία της χρήσης ναρκωτικών! Εσύ που σαν καλός..ναρκέμπορος(!) μπορείς να διαθέσεις ευρώπουλα για τέτοιου είδους ταξείδια ...η "γνώση" είναι δικιά σου!!!

mike

Δεν μας αφηνει ευρω για το εξωτερικο οποτε ο Ελληνάρας δίνει τα λεφτά του στην Αλβανικη μαφία για να αγοράσει κάνναβη που στο εξωτερικο δεν θα την καπνιζανε που να τους πληρώνανε κιολας! Για τέτοια βρωμιά μιλάμε! Με άλλα λόγια, καλοί λαλάκες ειμαστε, οχι μονο πληρώνουμε μαύρα, αλλά αγοράζουμε και σκάρτο προιόν! O πιο ηλίθιος λαός του πλανήτη!

@14.59@

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΣΥ ΠΡΙΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ''ΜΠΑΦΙΑΣΤΟΥΝ'' ΚΑΙ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ . ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ . ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΑΡΑ ΧΑΣΙΚΛΩΜΕΝΟ ΟΡΝΙΟ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kostarakos-apostolakis

«Παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των ΕΔ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ένας ικανότατος επαγγελματίας

1
apagoreftiko

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο από τα συμβατικά και όχι από τα υδροπτέρυγα