Στη γραμμή της 'Αγκυρας κατά Ακιντζί και ο υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους

Στη γραμμή της 'Αγκυρας κατά Ακιντζί και ο υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους

Ενοχλημένος, παρουσιάζεται και ο Κουντρέτ Οζερσάι για τη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά  Ακιντζί για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες

ozers_099
Ενοχλημένος, παρουσιάζεται ο λεγόμενος «υπουργός» Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι για τη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για αποδοχή του Πλαισίου Γκουτέρες.

Ο Οζερσάι είπε ότι ως «υπουργός εξωτερικών» δεν γνώριζε ότι ο κ. Ακιντζί θα προέβαινε σε τέτοια δήλωση για το πλαίσιο το οποίο περιέχει πολλές ασάφειες και ο καθένας το ερμηνεύει κατά τη δική του άποψη, προσθέτοντας ότι λυπάται πολύ που ενημερώθηκε για μια τέτοια εξέλιξη από τα ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στη σημασία του διαλόγου μεταξύ των διαφόρων θεσμών στα κατεχόμενα, είπε ότι ο ίδιος ενήργησε με αυτόν τον τρόπο ως «υπουργός εξωτερικών» και ενημέρωσε πρωτίστως τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» και τον λεγόμενο «πρόεδρο» για τις προσπάθειές του στο θέμα του φυσικού αερίου. Είχε επίσης την ίδια προσέγγιση για την άρση του «δασμού» στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους.

Είπε ότι επιθυμεί να ενημερωθεί σήμερα από τον κ. Ακιντζί πώς ένα έγγραφο που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της διαδικασίας στην Ελβετία θα τους πάρει στο σημείο όπου σταμάτησαν οι συνομιλίες χωρίς αλλαγή της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εξάλλου, ο κ. Ακιντζί πραγματοποίησε στα κατεχόμενα συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων που αντιπροσωπεύονται στην «κυβέρνηση», δηλαδή τον ηγέτη του ΡΤΚ Τουφάν Ερχουμάν, τον ηγέτη του κόμματος του Λαού, κ. Οζερσάι, τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος και «υπουργό οικονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς και τον ηγέτης του TDP Τσεμάλ Οζιγίτ, «υπουργό παιδείας και πολιτισμού». Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες, δεν εκδόθηκε ανακοίνωση ούτε έγιναν δηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης