Η 'Αγκυρα «αδειάζει» τον Ακιντζί για το πλαίσιο Γκουτέρες

Η 'Αγκυρα «αδειάζει» τον Ακιντζί για το πλαίσιο Γκουτέρες

Ο «νέος δρόμος» που επιδιώκει η Άγκυρα είναι η λύση «δύο κρατών» και η συνομοσπονδία, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά έστω και ως θέμα συζήτησης η ελληνική πλευρά

aki_anas_09
Η Τουρκία προσγειώνει ανώμαλα κάθε ελπίδα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο που είχε θέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά το περασμένο καλοκαίρι.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι «άδειασε» τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος μόλις προχθές ζήτησε να υπάρξει στρατηγική συμφωνία στο πλαίσιο Γκουτέρες. Ο κ. Ακόσι σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «με τη νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας» και «πλέον εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένας νέος δρόμος». Ο «νέος δρόμος» σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον οποίο επιδιώκει η Άγκυρα είναι η λύση «δύο κρατών» και η συνομοσπονδία, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά έστω και ως θέμα συζήτησης η ελληνική πλευρά.

Μάλιστα ο κ. Ακσόι ξεκαθάρισε τη θέση της Τουρκίας ότι δεν έχει πρόθεση να παίξει το ίδιο παιχνίδι, των συνομιλιών για ομοσπονδιακή λύση

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίαζε τη τοποθέτηση του Μουσταφά Ακιντζί για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες. Ο Ακσόι, ανέφερε ότι «υπάρχει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων 50 χρόνων που συνεχίζεται αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε φαύλο κύκλο, δεν υπάρχει πρόοδος. Εμείς σε αυτή τη διαδικασία προσπαθήσαμε πάντοτε να είμαστε εποικοδομητικοί, να είμαστε ένα βήμα μπροστά αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης