Ο Σταμάτης Κριμιζής στο Patras Science Festival 2018

Ο Σταμάτης Κριμιζής στο Patras Science Festival 2018

Το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης περιλαμβάνει διαδραστικά workshops, εργαστήρια για παιδιά, live πειράματα, επιστημονικό θέατρο, ομιλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές 

1756095
Με δυο διακεκριμένους επιστήμονες θα σηματοδοτηθεί η έναρξη του Patras Science Festival 2018 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 στο Royal Theater Patras, τον Καθηγητή Παιδιατρικής Γεώργιο Χρούσο και τον Ακαδημαϊκό Σταμάτιο Κριμιζή.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό duet jazz από τον Σπήλιο Καστάνη (Κόντρα Μπάσο) και τον Γιώργο Μεταξά (Πιάνο).

Το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης, περιλαμβάνει διαδραστικά workshops, εργαστήρια για παιδιά, live πειράματα, επιστημονικό θέατρο, ομιλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές δημιουργούν ένα πλούσιο παζλ με πάνω από 140 δράσεις και δρώμενα, που θα μυήσουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, μικρούς και μεγάλους στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης.

Το «Patras Science Festival» θα φιλοξενηθεί στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ επιστήμης και κοινού. Η είσοδος σε όλους τους χώρους και τις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην μελέτη του στρες. Από την κατανόηση της λειτουργίας του και των μηχανισμών μέσα από τους οποίους αυτό προκαλεί την εμφάνιση ποικίλων ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό, έως τις μεθόδους αντιμετώπισης ή πρόληψής του, η επιστημονική έρευνα του Δρ. Χρούσου έχει επηρεάσει γενιές επιστημόνων και έχει αλλάξει την οπτική μέσα από την οποία βλέπουμε αυτόν τον συχνό συνοδοιπόρο μας, που λέγεται στρες.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως «η φύση του ανθρώπου δεν είναι πεπρωμένο και η ψυχική και σωματική αντιμετώπιση του στρες είναι δυνατή αν πραγματικά την επιδιώξουμε!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης