Δήμαρχος Ορεστιάδας στο ΘΕΜΑ 104,6: Όποτε θέλει να ασκήσει πίεση ο Ερντογάν «ανοίγει την κάνουλα» των προσφύγων

Βασιλης_Μαυριδης

«Φαίνεται «ότι είναι πολύ χαλαρα τα μέτρα φύλαξης από τουρκικής πλευράς», ότι «υπάρχει υποστελέχωση» στην ελληνική πλευρά αλλά και «απουσία της Frontex» - Να βοηθήσουμε πρόσφυγες αλλά «όχι άλλο» σε οικονομικούς μετανάστες, δεν μπορούμε να τους αντέξουμε, είπε

Μία αρκετά δύσκολη κατάσταση περιέγραψε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, καθώς όπως είπε, η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας, έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια. Υπάρχει μία αύξηση 50% από τα όρια της χωρητικότητας, είπε ο κ. Μαυρίδης ενώ αναλύοντας τους αριθμούς είπε ότι ενώ στις δομές φιλοξενίας μπορούν να μείνουν περίπου 600 άτομα, ήδη ο αριθμός έχει φτάσει τους 900-1.000.

Ερωτώμενος αν η αύξηση των προσφυγικών ροών μπορεί να συνδέεται με κάποιο γεγονός, ο κ. Μαυρίδης σχολίασε ότι μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν, υπήρξε μία ραγδαία αύξηση από Κούρδους πρόσφυγες και γενικότερα, όπως ανέφερε «όποτε ο Ερντογάν θέλει να ασκήσει πίεση ανοίγει την κάνουλα».

Αναλύοντας τον τρόπο πρόσβασης των προσφύγων και των μεταναστών, τόνισε ότι, αν και «έχει μειωθεί έως εκμηδενιστεί η είσοδος από τον φράχτη», υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τα κυκλώματα διακίνησης. «Η καλυτέρευση του καιρού διευκολύνει τη διέλευση από το ποτάμι με πλωτό μέσο ή ακόμα και μετα πόδια σε κάποια σημεία», είπε ο δήμαρχος.

Σε αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη συνηγορεί το γεγονός, όπως φαίνεται «ότι είναι πολύ χαλαρα τα μέτρα φύλαξης από τουρκικής πλευράς», το ότι «υπάρχει υποστελέχωση» στην ελληνική πλευρά αλλά και η εμφανής «απουσία της Frontex».

Εκτός αυτού, όπως πληροφορείται ο δήμαρχος υπάρχουν αρκετά δρομολόγια από υποσαχάριες περιοχές με αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη, με οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι μετά περιμένουν να περάσουν στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται πολύ εύκολο από τη σχετικά μικρή τιμή του εισιτηρίου, αλλά και την απουσία βίζας, καθώς υπάρχει μόνο μία τυπική διαδικασία, από κάποιες χώρες.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος τόνισε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοπικές κοινωνίες. Δηλώνει ότι γνωρίζουν καλά το θέμα της προσφυγιάς, καταλαβαίνουν το δράμα τους και προσπαθούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες αλλά «είμαστε ενάντια στην έλευση των οικονοικών μεταναστών. Τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι για οικονομικούς μετανάαστες», λέει ο κ. Μαυρίδης. Να βοηθήσουμε πρόσφυγες αλλά «όχι άλλο» σε οικονομικούς μετανάστες, δεν μπορούμε να τους αντέξουμε, λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι πήγε στο υπουργείο Μεταναστευτική Πολιτικής. Κατέθεσε τους προβληματισμούς του και τόνισε ότι πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλο αυτό το θέμα, «καθώς εμείς αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα».


ΣΧΟΛΙΑ (9)

Λαμόγιο

Δέν μπορείτε να φυλάξετε τά θαλάσσια σύνορα δέν μπορείτε καί τά χερσαία σύνορα?????? Νά απολυθούν στρατιωτικοί καί αστυνομικοί νά διαλυθεί ή βουλή νά μήν τούς πληρώνουμε όλους αυτούς τους άχρηστους ούτως άλλος πάμε μέ αυτόματο πιλότο.....

Ε.Π

Ο Ερντογάν κάνει ότι θέλει στη χώρα του κι εμείς κάνουμε στη δική μας...ότι θέλει ο Ερντογάν. Πες ότι εσύ είσαι ανίκανος ή έχεις συμφέρον, να συνεννοηθούμε δημαρχάκο. Στο σπίτι σου η πόρτα είναι ανοιχτή ή κλειδαμπαρώνεις;

Νησιωτης

Ο Ερντογάν μας κρατάει απ' τα αρχ...

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

'Exovτας στην κατοχή του τnv MKO ΑctionΑid ο Koύλns τους θέλει τους μεταvάστες στην Ελλάδα! Είναι πολλά τα λεφτά πατριώτες...

Kάποιοι τα έλεγαν και από χρόνια τα φώναζαν... αλλά τους βγάλατε φασίστες

Βρε δήμαρχε... δεν παν να μπαίνουν οι "πρόσφυγες" και στα σπίτια σας, δεν πα να αφαιρούν και τα κεφάλια απ' τους ώμους σας... εσείς να επικαλείστε την δημοκρατία, την διαφορετικότητα και την φιλοξενία. Το μόνο πρόβλημα των συνταγματοξοτών είναι μην ανέβουν τα ποσοστά της Χ.Α.!

Πες αλεύρι

Δήμαρχε θυμάσαι που η Αριστερά έλεγε ότι στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου ΔΕΝ θα υπάρξουν hotspots. Ετοιμάσου! Σου έρχονται τα καλοδεχούμενα!

Κυνικός

Πάλι ο Ερντογαν φταίει, ποτέ δεν φταίνε οι δικοί μας ανθέλληνες διεθνιστες μπολσεβικοι.... Γιατί κακέ Ερντογαν τα κάνεις αυτά;

ass

Ο μεμετης απέναντι ας ανοίξει ότι θέλει,ο δικός μας εδώ τι κάνει που άνοιξε τα πόδια του σαν las putas που είναι και έλεγε τα ψάρια ανήκουν στο αιγαίο και διάφορες άλλες λαλακίες του,κλείνεις σύνορα βάζεςι λιμενικό ναυτικό και δεν μαζεύεις κανένας από τη θάλασσα και να δείς αν θα θέλανε να περάσουν σε εμάς,αλλά ο "σοφός ελληνικόςλαός" ψήφισε αριστερούς προδότες ανθέλληνες.

Κλείσε τις δικές σου...κάνουλεςςςςς????

Καιρός κε Δήμαρχε Ορεστιάδας να κλείσεις και τις δικές σου ..κάνουλες(!) εισόδων λαθροεποίκων μας μα βρίσκεσαι σε ανάλογη γεωγραφική θέση....!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zos0

Ο γνωστός ποινικολόγος απέρριψε τις κατηγορίες για εκβιασμό - Τόνισε ότι ήταν άστοχος ο τρόπος με τον οποίο συνελήφθη - Υπογράμμισε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε  εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ  επέμεινε  στην αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

2
kypros_serial_killer

Ο λοχαγός serial killer δεν ανησύχησε ούτε όταν εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα στο Μιτσερό – Εμφανιζόταν σε δημόσιες εκδηλώσεις ως φωτογράφος – Οδηγήθηκε σήμερα για εξέταση σε ψυχίατρο 

4