Κατεχόμενα: Σέρνουν στα «δικαστήρια» ξένους φοιτητές για φωτογραφίες στην Αμμόχωστο

ammoxostos

Οι νεαροί φοιτούν σε πανεπιστήμιο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και κατάγονται από την Πολωνία και τη Λετονία

Ενώπιον «δικαστηρίου» στα κατεχόμενα οδηγούνται και σήμερα οι 3 φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμιο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, και συνελήφθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής γιατί έβγαζαν φωτογραφίες στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Ντουζέν, η σύλληψη των τριών, δύο από την Λετονία και μία από την Πολωνία, έγινε στις 18 Απριλίου με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική περιοχή Α βαθμού και έβγαζαν φωτογραφίες. Οδηγήθηκαν ενώπιον «στρατιωτικού δικαστηρίου» και τέθηκαν υπό κράτηση. Σήμερα, θα οδηγηθούν και πάλι ενώπιον της «δικαιοσύνης».

Πρόκειται για την K.W.M, 21 ετών από την Πολωνία και τους R.D, 24 και V.F, 21 ετών από την Λετονία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι τρεις νεαροί μπήκαν στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και πήραν και κάποια αντικείμενα από εγκαταλειμμένα σπίτια.

Αναφέρεται ότι βρέθηκαν πέραν των 30 φωτογραφιών από σπίτια και αντικείμενα, όπως κλειδιά, που πήραν από ορισμένα σπίτια στα Βαρώσια. Στο «στρατιωτικό δικαστήριο» οι φοιτητές αποδέχθηκαν ότι έβγαζαν φωτογραφίες. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι κάποια δημοσιεύματα πως «δεν επρόκειτο για ένα απλό γεγονός ότι κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες» δεν επιβεβαιώνονται από επίσης πηγές.

Γράφει επίσης ότι ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι συνομίλησε για το θέμα με τον Πρέσβη της Πολωνίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αφρίκα ο Οζερσάι κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Κύπρο να συναντηθεί με τους τρεις συλληφθέντες, ωστόσο δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας εάν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ithiew

Το κύκλωμα οργάνωσε αγοραπωλησία ναρκωτικών αξίας 11 εκατ. ευρώ - Κενά και παραλείψεις στην αστυνομική έρευνα: Το διαβιβαστικό των... πέντε σελίδων της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και τα 200 κιλά κοκαϊνης που «λείπουν»

kallitexnida_arthro

Η διαδρομή της 33χρονης Κατερίνας Εξερτζόγλου από τη θέση της ειδικής συμβούλου - γραμματέως έως την ανάληψη των κρίσιμων καθηκόντων στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων -Οι σπουδές στην Ψυχολογία  και η διατριβή στα κινηματογραφικά... βαμπίρ

ert-mesa

«Η αξιολόγηση δεν συνιστά λογοκρισία. Αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και έχουν μεθόδους και μπορούμε να το δούμε» είπε ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος που ετέθη επικεφαλής της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους αλλά θα πω «μάθε παιδί μου να ρωτάς ή πήγαινε μάθε γράμματα»

2
kiklwma_cocaine_arthro

Γιος αστρολόγου ο ένας από τους τρεις «εγκεφάλους» - Λόγω παραλείψεων δεν μπορεί να αποδειχθεί ποιοι ήταν οι χρηματοδότες, ποιοι είχαν τις άκρες με τις φάμπρικες ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής και εάν τελικά η καθαρή κόκα θα έφτανε στην Ελλάδα

cyp09

Σε σχέση με τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν στο νησί, ανέφερε πως και σε αυτήν την περίπτωση τα δικαιώματα τους είναι διασφαλισμένα, όπως και των Κύπριων και όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία

aki98

Τουρκικά αεροσκάφη συμμετέχουν στους εορτασμούς για τη 35η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους - Την ίδια ώρα Ελληνοκύπριοι μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στα οδοφράγματα της Λευκωσίας