Κατεχόμενα: Σέρνουν στα «δικαστήρια» ξένους φοιτητές για φωτογραφίες στην Αμμόχωστο

ammoxostos

Οι νεαροί φοιτούν σε πανεπιστήμιο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και κατάγονται από την Πολωνία και τη Λετονία

Ενώπιον «δικαστηρίου» στα κατεχόμενα οδηγούνται και σήμερα οι 3 φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμιο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, και συνελήφθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής γιατί έβγαζαν φωτογραφίες στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Ντουζέν, η σύλληψη των τριών, δύο από την Λετονία και μία από την Πολωνία, έγινε στις 18 Απριλίου με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική περιοχή Α βαθμού και έβγαζαν φωτογραφίες. Οδηγήθηκαν ενώπιον «στρατιωτικού δικαστηρίου» και τέθηκαν υπό κράτηση. Σήμερα, θα οδηγηθούν και πάλι ενώπιον της «δικαιοσύνης».

Πρόκειται για την K.W.M, 21 ετών από την Πολωνία και τους R.D, 24 και V.F, 21 ετών από την Λετονία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι τρεις νεαροί μπήκαν στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και πήραν και κάποια αντικείμενα από εγκαταλειμμένα σπίτια.

Αναφέρεται ότι βρέθηκαν πέραν των 30 φωτογραφιών από σπίτια και αντικείμενα, όπως κλειδιά, που πήραν από ορισμένα σπίτια στα Βαρώσια. Στο «στρατιωτικό δικαστήριο» οι φοιτητές αποδέχθηκαν ότι έβγαζαν φωτογραφίες. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι κάποια δημοσιεύματα πως «δεν επρόκειτο για ένα απλό γεγονός ότι κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες» δεν επιβεβαιώνονται από επίσης πηγές.

Γράφει επίσης ότι ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι συνομίλησε για το θέμα με τον Πρέσβη της Πολωνίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αφρίκα ο Οζερσάι κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Κύπρο να συναντηθεί με τους τρεις συλληφθέντες, ωστόσο δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας εάν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»