Kύκλωμα ναρκωτικών: O αρχηγός με τα πανάκριβα «γούστα» ετοιμαζόταν για μπίζνες στη Μύκονο το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

astynomia

Ο Ελληνοολλανδός ντήλερ, ο... απρόσεκτος ψυχοθεραπευτής και οι εντολές μέσα από τις φυλακές 

Ο 35χρονος αρχηγός με τη βίλα στο Πόρτο Ράφτη, ο Ελληνοολλανδός «αταυτοποίητος» ντήλερ που έκλεινε τις μεγάλες δουλειές μέσα από τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές του Blackberry, οι τρεις «πυρήνες», οι εντολές μέσα από τις φυλακές και το προγραμματισμένο ταξίδι του αρχηγού στη Μύκονο για να προμηθεύσει την υψηλή του πελατεία με τη «λευκή κυρία», το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αυτά είναι τα βασικά κομμάτια από το παζλ της υπόθεσης με την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Της εγκληματικής οργάνωσης που με έδρα μια πολυτελή βίλα στο Πόρτο Ράφτη και χοντρές διασυνδέσεις στον αθηναϊκό υπόκοσμο που έφθαναν μέχρι τα κελιά των Φυλακών Άμφισσας και Κορυδαλλού, έριχνε κάνναβη, κοκαϊνη και παραισθησιογόνα χάπια στα στέκια της παραλιακής, των βορείων προαστίων και της Μυκόνου.

Εκτός από τον 35χρονο αρχηγό με την αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα και τον «αταυτοποίητο σύνδεσμο» από την Ολλανδία, στα χέρια των αρχών έπεσαν άλλα 11 μέλη της οργάνωσης και 4 που είναι ήδη έγκλειστοί στα σωφρονιστικά καταστήματα της Άμφισσας και του Κορυδαλλού ενώ αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη του κυκλώματος. Από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε 18 σπίτια κατασχέθηκαν 24 κιλά κάνναβης, κοκαΐνη, κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, παραισθησιογόνα μανιτάρια, και MDMA.

Ο ψυχοθεραπευτής που «κάρφωσε» τα …μεγάλα ψάρια

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού σε μια σχεδόν αδιάφορη, σύλληψη ρουτίνας ενός ψυχοθεραπευτή, πέρυσι τον Ιούνιο οδήγησε 10 μήνες αργότερα στην εξάρθρωση του κυκλώματος με τις χοντρές άκρες και τους τρεις πυρήνες. «Ήταν μια μεμονωμένη σύλληψη που όμως οδήγησε σε θεαματικά αποτελέσματα. Η βεντάλια άνοιξε και άρχισαν να αποκαλύπτονται τα κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας. Η λεπτομέρεια που «έπιασε» το μάτι του νεαρού αστυνομικού και στη συνέχεια μπήκε στο μικροσκόπιο των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ήταν ότι ο ψυχοθεραπευτής κατά τη σύλληψη είχε πάνω του ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών.

Έτσι, αποφάσισαν να τον «λοκάρουν» και εκτός από τη φυσική παρακολούθηση να επιστρατεύσουν και τον σούπερ κοριό για να αποκωδικοποιήσουν όλες τις επαφές και τις συνομιλίες του. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος είχε άκρες με ενα κύκλωμα το οποίο αποτελείτο από τρεις 3 πυρήνες. Στον πρώτο πυρήνα, αρχηγός ήταν ένας 35χρονος που διέμενε σε βίλα στο Πόρτο Ράφτη και είχε αδυναμία σε ακριβά αυτοκίνητά και ωραίες γυναίκες. Ο συγκεκριμένος πυρήνας ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαίνης- MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Υπαρχηγός ήταν ένας 33χρονος Ελληνοολανδός, ο οποίος μιλούσε σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές του Blackberry και κανόνιζε τις δουλειές από τη «χώρα της τουλίπας». Μάλιστα οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το ρόλο του σε όλη τη διαδρομή του κυκλώματος. Κάτι που όπως λένε θα καταφέρουν, όταν «σπάσουν» τις «κρύπτο» συνομιλίες του Blackberry. Εκτελεστικά όργανα του αρχηγικού πυρήνα φέρονται και 5 μέλη που διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών. Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από έναν 46χρονο Έλληνα έγκλειστο των Φυλακών Άμφισσας και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο Έλληνα, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών. Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς Ομάδα "Οργάνωσης" ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα 28χρονου Έλληνα, μέλους του πυρήνα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης την οποία έριχνε στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Συνδετικός κρίκος και των 3 πυρήνων ήταν 35χρονος Έλληνας, ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.

Οι ψυχοθεραπείες των παραισθήσεων

Αυτό που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί κατά την έρευνα τους ήταν ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν στρατολογήσει ειδικούς ψυχοθεραπευτές και μέσα από ομαδικές ψυχοθεραπείες που διοργάνωναν έπειθαν τους συμμετέχοντες να κάνουν χρήση ναρκωτικών για ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς. Μάλιστα οι συνεδρίες των παραισθήσεων συγκέντρωναν μεγάλο αριθμό ατόμων και γίνονταν συγκεκριμένα σε ένα «ιατρείο» της Πεύκης και μια ένα κτήμα στην περιοχή του Κορωπίου.

Τα δέκα αυτοκίνητα του αρχηγού και το μεγάλο deal στη Μύκονο

Χλιδή, ωραίες γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητά ήταν όλα όσα είδαν να ξεδιπλώνονται μπροστά τους οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του 35χρονου αρχηγού. Όταν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έπεσαν πάνω του, διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με παλιό γνώριμο των αρχών αφού είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση κοκαϊνης. Σε ένα ρεσιτάλ κραυγαλέας υπερβολής και χλιδής, διέμενε σε μισθωμένη βίλα των 1000 ευρώ στο Πόρτο Ράφτη, κυκλοφορούσε με ωραίες γυναίκες ενώ όλους αυτούς τους μήνες που οι αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν είδαν να αλλάζει το ένα μετά το άλλο τα γρήγορα αυτοκίνητα. «Είχε αλλάξει περίπου 10 οχήματα ενώ συνήθιζε να κυκλοφορεί στα μαγαζιά της παραλιακής» λέει στο protothema.gr αστυνομικός και προσθέτει «Από τις επαφές του, φέρεται να είχε έντονη δραστηριότητα στο νησί της Μυκόνου. Μάλιστα, είχε προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Κύπρο και στη συνέχεια θα πήγαινε στη Μύκονο για να κάνει τις δουλειές του».

Η επιχείρηση

Οι αστυνομικοί έχοντας μετά από τόσους μήνες ξεκάθαρη εικόνα για το τι παιζόταν με το κύκλωμα των τριών πυρήνων, αποφάσισαν να μην χάσουν άλλο χρόνο και να προχωρήσουν στην τελική και πιο επιχειρησιακή φάση του σχεδίου τους. Έτσι, με μια συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής στις 16-4-2018 συνέλαβαν τα μέλη των τριών πυρήνων της οργάνωσης, δικογραφία σχηματίστηκε και σε τέσσερα άτομα που είναι ήδη έγκλειστοι των Φυλακών Αμφισσας και Κορυδαλλού ενώ αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνολικά δε, από τις έρευνες σε δεκαοκτώ 18 οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 24 κιλών

σε ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο 61 δενδρύλλια κάνναβης

200 γραμμάρια κοκαΐνης

250 γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα)

15 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια

μικροποσότητες ηρωίνης και MDMA

12 ζυγαριές ακριβείας

6.000 ευρώ

9 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα

3 μοτοσυκλέτες

πλήθος κινητών τηλεφώνων
kikloma1
kikloma_athina
kikloma2


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή ενώ οι έρευνες των αρχών για τις επαφές του κυκλώματος αλλά και το πελατολόγιο συνεχίζονται.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Β Ν

Μπραβο στην ασφαλεια αλλα στην ουσια εφεξε για τον δικηγορο που εχει καταληξη ογλου το επιθετο του,θα πιξει στο ταληρο και μαλιστα ως προιον εκληματικης ενεργειας ,θα μου πεις ψιλα γραμματα και οι εισαγγελεις εχουν μυωπια.

Τεο7

Οι Αλβανοί Ποιο μάγκες. Τα βρίσκουν με τα μπατσακια και έχουν γεμίσει την παραλία χόρτο αλβανικό. Και γίνονται όλοι με λεφτά.

/b/

"Κάτι που όπως λένε θα καταφέρουν, όταν «σπάσουν» τις «κρύπτο» συνομιλίες του Blackberry. " Βασικά, αν προκείται για συνομιλίες που κρυπτογραφούνται με μορφές τύπου AES (128, 256) είναι πρακτικώς αδύνατον. Ο συνδιασμός "κλειδιών" είναι απλά πολύ μεγάλος για κάποια υπηρεσία χώρας όπως η Ελλάδα... Ισως κάποια NSA π.χ. να το έχει καταφέρει, θεωρητικώς σπικινγκ, και σίγουρα μετά απο αρκετούς μήνες προσπάθειας, αλλά δεν υπάρχει "backdoor" σ' αυτή την μορφή κρυπτογράφησης. Αν το "έσπασες" μπράβο σου. Την επόμενη πρέπει να το ξανασπάσεις. Δεν έχεις κλειδι, ούτε κάποιος να στο δώσει (εκτός απο αυτόν που έχει κρυπτογραφήσει το αντικείμενο. Αυτός έχει το key-phrase) Φτου κι απο την αρχή. Πάντως με "200 γραμμάρια κοκαϊνη" και 20 ψωροκιλά φούντας, δεν τους λές και "μεγαλο-καρτέλ"... Παρά τις υπερβολές του άρθρου.

ΜΙΚ

Δικογραφία εναντίον κάποιων "εγκλείστων" στον Κορυδαλλό. Κέντρο παρανομίας και εγκληματικής επιμόρφωσης έγιναν οι φυλακές. Μπαίνουν ανίδεοι και άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, δικτυώνονται, βγαίνουν με άδεια, κάνουν τις επαφές και τις γνωριμίες, ξαναμπαίνουν, επιμορφώνονται και τέλος βγαίνουν με τον νόμο Παρασκευόπουλου και τους περιμένουν έτοιμες μπίζνες με εισόδημα μεγάλο. Μήπως συμφέρει αντί να τρώει το χρόνο του κανείς π.χ. στο ΕΜΠ για 5-6 χρόνια για ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, να κάνει 2-3 χρονάκια φυλακή στον Κορυδαλλό ή αλλού;

ε

Είναι καλή καριέρα με καλά λεφτά, δεν έχεις ασφάλιση όμως και φυσικά ούτε και σύνταξη. Όμως οι φυλακές εδώ και αιώνες είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις, μόνο σοφρονισμός δεν είναι η φυλακή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dolofonos-moasaic-Mian

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις, καθώς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της δολοφονίας της Suzanne Eaton - Ο 27χρονος Γ.Π., που ομολόγησε το έγκλημα, είχε «πάθος» με τη φύση και γνώριζε σπιθαμή προς σπιθαμή τα σπήλαια του νησιού, τα οποία εξερευνούσε και ανέβαζε τα σχετικά βίντεο στο YouTube - Το ίδιο είχε κάνει και με την σπηλιά όπου έκρυψε την σορό της 60χρονης!

132