Kύκλωμα ναρκωτικών: O αρχηγός με τα πανάκριβα «γούστα» ετοιμαζόταν για μπίζνες στη Μύκονο το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Kύκλωμα ναρκωτικών: O αρχηγός με τα πανάκριβα «γούστα» ετοιμαζόταν για μπίζνες στη Μύκονο το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Ο Ελληνοολλανδός ντήλερ, ο... απρόσεκτος ψυχοθεραπευτής και οι εντολές μέσα από τις φυλακές 

astynomia
Ο 35χρονος αρχηγός με τη βίλα στο Πόρτο Ράφτη, ο Ελληνοολλανδός «αταυτοποίητος» ντήλερ που έκλεινε τις μεγάλες δουλειές μέσα από τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές του Blackberry, οι τρεις «πυρήνες», οι εντολές μέσα από τις φυλακές και το προγραμματισμένο ταξίδι του αρχηγού στη Μύκονο για να προμηθεύσει την υψηλή του πελατεία με τη «λευκή κυρία», το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αυτά είναι τα βασικά κομμάτια από το παζλ της υπόθεσης με την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Της εγκληματικής οργάνωσης που με έδρα μια πολυτελή βίλα στο Πόρτο Ράφτη και χοντρές διασυνδέσεις στον αθηναϊκό υπόκοσμο που έφθαναν μέχρι τα κελιά των Φυλακών Άμφισσας και Κορυδαλλού, έριχνε κάνναβη, κοκαϊνη και παραισθησιογόνα χάπια στα στέκια της παραλιακής, των βορείων προαστίων και της Μυκόνου.

Εκτός από τον 35χρονο αρχηγό με την αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα και τον «αταυτοποίητο σύνδεσμο» από την Ολλανδία, στα χέρια των αρχών έπεσαν άλλα 11 μέλη της οργάνωσης και 4 που είναι ήδη έγκλειστοί στα σωφρονιστικά καταστήματα της Άμφισσας και του Κορυδαλλού ενώ αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη του κυκλώματος. Από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε 18 σπίτια κατασχέθηκαν 24 κιλά κάνναβης, κοκαΐνη, κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, παραισθησιογόνα μανιτάρια, και MDMA.

Ο ψυχοθεραπευτής που «κάρφωσε» τα …μεγάλα ψάρια

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού σε μια σχεδόν αδιάφορη, σύλληψη ρουτίνας ενός ψυχοθεραπευτή, πέρυσι τον Ιούνιο οδήγησε 10 μήνες αργότερα στην εξάρθρωση του κυκλώματος με τις χοντρές άκρες και τους τρεις πυρήνες. «Ήταν μια μεμονωμένη σύλληψη που όμως οδήγησε σε θεαματικά αποτελέσματα. Η βεντάλια άνοιξε και άρχισαν να αποκαλύπτονται τα κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος» λέει στο
protothema.gr
Κλείσιμο
αξιωματικός της Ασφάλειας. Η λεπτομέρεια που «έπιασε» το μάτι του νεαρού αστυνομικού και στη συνέχεια μπήκε στο μικροσκόπιο των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ήταν ότι ο ψυχοθεραπευτής κατά τη σύλληψη είχε πάνω του ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών.

Έτσι, αποφάσισαν να τον «λοκάρουν» και εκτός από τη φυσική παρακολούθηση να επιστρατεύσουν και τον σούπερ κοριό για να αποκωδικοποιήσουν όλες τις επαφές και τις συνομιλίες του. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος είχε άκρες με ενα κύκλωμα το οποίο αποτελείτο από τρεις 3 πυρήνες. Στον πρώτο πυρήνα, αρχηγός ήταν ένας 35χρονος που διέμενε σε βίλα στο Πόρτο Ράφτη και είχε αδυναμία σε ακριβά αυτοκίνητά και ωραίες γυναίκες. Ο συγκεκριμένος πυρήνας ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαίνης- MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Υπαρχηγός ήταν ένας 33χρονος Ελληνοολανδός, ο οποίος μιλούσε σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές του Blackberry και κανόνιζε τις δουλειές από τη «χώρα της τουλίπας». Μάλιστα οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το ρόλο του σε όλη τη διαδρομή του κυκλώματος. Κάτι που όπως λένε θα καταφέρουν, όταν «σπάσουν» τις «κρύπτο» συνομιλίες του Blackberry. Εκτελεστικά όργανα του αρχηγικού πυρήνα φέρονται και 5 μέλη που διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών. Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από έναν 46χρονο Έλληνα έγκλειστο των Φυλακών Άμφισσας και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο Έλληνα, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών. Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς Ομάδα "Οργάνωσης" ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα 28χρονου Έλληνα, μέλους του πυρήνα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης την οποία έριχνε στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Συνδετικός κρίκος και των 3 πυρήνων ήταν 35χρονος Έλληνας, ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.

Οι ψυχοθεραπείες των παραισθήσεων

Αυτό που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί κατά την έρευνα τους ήταν ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν στρατολογήσει ειδικούς ψυχοθεραπευτές και μέσα από ομαδικές ψυχοθεραπείες που διοργάνωναν έπειθαν τους συμμετέχοντες να κάνουν χρήση ναρκωτικών για ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς. Μάλιστα οι συνεδρίες των παραισθήσεων συγκέντρωναν μεγάλο αριθμό ατόμων και γίνονταν συγκεκριμένα σε ένα «ιατρείο» της Πεύκης και μια ένα κτήμα στην περιοχή του Κορωπίου.

Τα δέκα αυτοκίνητα του αρχηγού και το μεγάλο deal στη Μύκονο

Χλιδή, ωραίες γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητά ήταν όλα όσα είδαν να ξεδιπλώνονται μπροστά τους οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του 35χρονου αρχηγού. Όταν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έπεσαν πάνω του, διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με παλιό γνώριμο των αρχών αφού είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση κοκαϊνης. Σε ένα ρεσιτάλ κραυγαλέας υπερβολής και χλιδής, διέμενε σε μισθωμένη βίλα των 1000 ευρώ στο Πόρτο Ράφτη, κυκλοφορούσε με ωραίες γυναίκες ενώ όλους αυτούς τους μήνες που οι αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν είδαν να αλλάζει το ένα μετά το άλλο τα γρήγορα αυτοκίνητα. «Είχε αλλάξει περίπου 10 οχήματα ενώ συνήθιζε να κυκλοφορεί στα μαγαζιά της παραλιακής» λέει στο protothema.gr αστυνομικός και προσθέτει «Από τις επαφές του, φέρεται να είχε έντονη δραστηριότητα στο νησί της Μυκόνου. Μάλιστα, είχε προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Κύπρο και στη συνέχεια θα πήγαινε στη Μύκονο για να κάνει τις δουλειές του».

Η επιχείρηση

Οι αστυνομικοί έχοντας μετά από τόσους μήνες ξεκάθαρη εικόνα για το τι παιζόταν με το κύκλωμα των τριών πυρήνων, αποφάσισαν να μην χάσουν άλλο χρόνο και να προχωρήσουν στην τελική και πιο επιχειρησιακή φάση του σχεδίου τους. Έτσι, με μια συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής στις 16-4-2018 συνέλαβαν τα μέλη των τριών πυρήνων της οργάνωσης, δικογραφία σχηματίστηκε και σε τέσσερα άτομα που είναι ήδη έγκλειστοι των Φυλακών Αμφισσας και Κορυδαλλού ενώ αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνολικά δε, από τις έρευνες σε δεκαοκτώ 18 οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 24 κιλών

σε ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο 61 δενδρύλλια κάνναβης

200 γραμμάρια κοκαΐνης

250 γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα)

15 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια

μικροποσότητες ηρωίνης και MDMA

12 ζυγαριές ακριβείας

6.000 ευρώ

9 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα

3 μοτοσυκλέτες

πλήθος κινητών τηλεφώνων
kikloma1
kikloma_athina
kikloma2


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή ενώ οι έρευνες των αρχών για τις επαφές του κυκλώματος αλλά και το πελατολόγιο συνεχίζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης