ΔΕΗ: Αντίθετοι στην πώληση λιγνιτικών ομάδων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

megalopoli_lignitis

Σε κοινή τους δήλωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αντιτίθενται στην πώληση των μονάδων στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα – Ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν απόφαση που θα διευκολύνει το «ξεπούλημα»

Την αντίθεσή τους στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Φλώρινας επαναλαμβάνουν σε κοινή δήλωση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας, Νίκος Φωτόπουλος και Παντελής Καραλευθέρης.

Η παρέμβασή τους γίνεται μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα ξεκινήσουν από την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πώληση των μονάδων, υποστηρίζουν ότι η πώλησή τους δεν θα οδηγήσει στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας γιατί «ο λιγνίτης λόγω της συνειδητής απαξίωσης του και των εχθρικών προς αυτόν αποφάσεων για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, είναι ενίοτε ακριβότερος από τα άλλα καύσιμα και ιδιαίτερα το φυσικό αέριο».

Επίσης, θεωρούν ότι το σχέδιο νόμου δεν διασφαλίζει τίποτα περισσότερο από αυτά που προβλέπει η εργατική νομοθεσία και δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν «καμιά απολύτως απόφαση που να διευκολύνει το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γιώτα

Δεν πειράζει παιδιά, ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσατε οι περισσότεροι ? Εμένα μου έκοψαν τη σύνταξη και δεν τους ψήφισα, εσείς καλά να πάθετε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samos-kyt-new

Αυτό που ζητάει η Σάμος, είπε ο κ. Αγγελόπουλος, είναι «να υπάρχει ένα κέντρο καταγραφής όπως συμβαίνει και αλλού, και αυτό να έχει τη διάρκεια υποστήριξης ανθρώπων για ένα περιορισμένο διάστημα 7-10 ημερών»

2