Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Έντονη αντίδραση για χυδαίες επιθέσεις κατά δικαστών

enosis

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της στηρίζει όλους τους δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι «με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους»

Έντονα αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία γίνονται χυδαίες, όπως χαρακτηρίζονται, αναφορές κατά δικαστικών λειτουργών σε σημείου που να διαπομπεύονται δικαστικές και εισαγγελείς, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι αντιληπτές οι σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή τη αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν προέδρους Πρωτοδικών, Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών, προσθέτει η Ένωση, θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται.

«Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια» υπογραμμίζει η ΈΔΕ και προσθέτει: 

«Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους».
Γνωρίζει ΕΔΕ, όπως αναφέρει ότι «τέτοιες «δημοσιογραφικές» αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν», όμως «ο Ελληνικός λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά».

Τέλος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της στηρίζει όλους τους δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι «με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αχάριστε λαέ

Εγω θα πρότεινα στους Δικαστές να μην ασχολούνται με παραφιλολογία διότι το έργο τους είναι η προάσπιση της δημοκρατίας και της δικηγορικής ύλης. Υπαρχουν ακόμα πολλοί πατεράδες που πάνε να δούνε στα κρυφά τα παιδιά τους, μιάς και το δικαίωμα επικοινωνίας δεν είναι προσωρινά εκτελεστό και ακόμα κυκλοφοράνε ελευθεροι μην σεβούμενοι δικαστική απόφαση. Αυτοι οι εγκληματίες πρέπει να μπούνε φυλακή. Οπως επίσης και τα κατακάθια οι άνεργοι που δεν εδωσαν την διατροφάρα αυτόν τον μήνα, αυτοί και αν πρέπει να δικαστούν άμεσα και να φυλακιστούν + να τους κατασχεθούν γκαρσονιέρα, ρούχα και άλλα προσωπικά αντικέιμενα. Να μεινουν άστεγοι το λιγότερο!!!! Το θεάρεστο εργο των δικαστών είναι η προάσπιση της δημοκρατίας μας.

από το λογότυπό σας και μόνο...

Φαίνεται πόσο σιχαμένοι και δουλικά είστε. Δεν έχετε καμία σχέση με την πραγματική δικαιοσύνη. Είστε εντεταλμένοι καλοταισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων... Υποκριτές. Ούτε φτύσιμο δεν σας αξίζει, μόνο μπουντρούμι.

Νάνος

"...όμως «ο Ελληνικός λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά»." Έχει ενδιαφέρον, γιατί δεν επιστρατεύουν το ίδιο επιχείρημα όταν με το μισθοδικείο τους συνέχεια "αναπροσαρμόζουν" τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Πάντα προς τα επάνω- ποτέ προς τα κάτω. Ας πούμε- "...ο λαός υποφέρει - ΔΕΝ αυξάνουμε τους μισθούς μας" (αλώστε, ο φουκαράς πληρώνει τους διόλου ευκαταφρόνητους μισθούς τους). Απερίγραπτοι, θρασύτατοι υποκριτές. Βαθύτατα αντιδημοκρατικό κατεστημένο, το οποίο ΔΕΝ δίνει αναφορά σε κανέναν, και αντιλαμβάνεται τον εαυτού τους ΜΌΝΟ ως πατρίκιοι. Μια από τις βασικότερες αιτίες οπισθοδρομικού και μην δημοκρατικού χαρακτήρα του Ελληνικού κράτος. Η βασικότερη αιτία ασύστολου σαμποταρίσματος οποιασδήποτε προσπάθεια οποιονδήποτε προόδου αυτού του τόπου.

?

Εντάξει τα είπατε, χαλαρώστε τώρα και σπεύστε να ελευθερώσετε κανένα εγκληματία ή να δώσετε άσυλο και ιθαγένεια σε κανένα λαθρό. Μην ξεχνάτε και τους καταπιεσμένους γύφτους. Α, έμαθα πως κάποιος αντιστάθηκε στην απόπειρα ληστείας του, τι κάνει ο εισαγγελέας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης