Βόλος: Ένας χρόνος φυλακή στη «μακρυχέρα» οικιακή βοηθό

Βόλος: Ένας χρόνος φυλακή στη «μακρυχέρα» οικιακή βοηθό

Συνελήφθη και η εργοδότριά της για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού

makrixeria
Μπορεί να γλίτωσε την φυλακή, αλλά δεν απέφυγε την αποπομπή της από την Ελλάδα η 31χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός που ξάφρισε την 71χρονη εργοδότριά της στον Βόλο. Αλλά την ηλικιωμένη την περιμένουν και δικαστικοί μπελάδες, επειδή της προσέφερε δουλειά!

Η 31χρονη συνελήφθη όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο εργαζόταν παράνομα την τσάκωσε να βάζει στην τσέπη 150 ευρώ και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, όμως, που την συνέλαβαν, διαπίστωσαν ότι η νεαρή βρισκόταν παράνομα στη χώρα και δρομολόγησαν την διοικητική της απέλαση, ενώ σχημάτισαν δικογραφία και κατά της 71χρονης για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Και ενώ η ηλικιωμένη θα περιμένει την δίκη της, η «μακρυχέρα» οικιακή βοηθός δικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στο οποίο ισχυρίστηκε ότι… «θόλωσε» επειδή είδε πολλά χρήματα, ενώ η ίδια πληρωνόταν με 80 ευρώ για τέσσερις φορές το μήνα που την απασχολούσε η 71χρονη! Τελικά, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη μετά την έφεση που άσκησε, αλλά θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης