Αρχίζει η καταγραφή μόνιμων κατοίκων δήμων για ελεύθερη διέλευση από τα διόδια

diodisas

Ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας με αναπηρία - Για τους εργαζόμενους στις περιοχές, η συμφωνία προβλέπει εκπτωτικές χρεώσεις,έως και 50%

Την έναρξη της ηλεκτρονικής καταγραφής των μόνιμων κατοίκων των δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Κηφισιάς για την ελεύθερη διέλευσή τους με την έναρξη εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων, καθώς και των μόνιμων κατοίκων του δήμου Ωρωπού, από τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια με την ολοκλήρωση της καταγραφής, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και στοιχείων, στην ιστοσελίδα του, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων απέστειλε επιστολή στην Εταιρεία Παραχώρησης για τη ΜΗ κατασκευή των σταθμών διοδίων στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Σχηματαρίου Χαλκίδας, που προβλέπονται τόσο στις αρχικές συμβάσεις του 2006 όσο και στις αναθεωρημένες του 2013.

Στην συμφωνία που έχει επιτευχθεί προβλέπεται ότι οι δημότες – μόνιμοι κάτοικοι των δήμων, Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών δεν θα πληρώνουν διόδια, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που καλύπτουν και οι τρεις δήμοι, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης, αφού νωρίτερα δεν θα κατασκευαστούν οι σταθμοί διοδίων.

Για τους δημότες – μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού προβλέπεται με το πέρας της καταγραφής ελεύθερη διέλευση από τους 8 πλευρικούς σταθμούς διοδίων, ενώ, όπως ήδη έχει δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα υπάρξει πρόσθετη διαπραγμάτευση για να υπάρξει σχετική μέριμνα και για τα μετωπικά διόδια. Σημειώνεται ότι η καταγραφή αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις προβλέψεις πιθανών πρόσθετων απαλλαγών.

Στην ίδια συμφωνία, προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας με αναπηρία, που επίσης πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Για τους εργαζόμενους στις περιοχές, συχνούς χρήστες, η συμφωνία προβλέπει εκπτωτικές χρεώσεις, αναλόγως τον αριθμό των διελεύσεων ανά μήνα, που φθάνουν σε ποσοστό 50%.

Αναλυτικά:

Δημιουργείται ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα εργαζομένων που θα αφορά τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο, για να μετακινηθούν από και προς το χώρο εργασίας τους, θα εφαρμόζεται ανά ημερολογιακό μήνα και επιπλέον των τυχόν υφισταμένων εκπτωτικών προγραμμάτων μηνιαίων διαδρομών, παρέχοντας πέντε επιπλέον διαδρομές χωρίς την καταβολή αντιτίμου, αμέσως μετά την 40η μηνιαία διέλευση.

Συγκεκριμένα θα παρέχεται:

-Από την 11η ως την 20η διέλευση, έκπτωση 5%,
-Από την 21η ως την 30η διέλευση, έκπτωση 15%,
-Από την 31η ως την 40η διέλευση, έκπτωση 20%,
-Από την 41η ως την 45η διέλευση, δωρεάν διέλευση
-Από την 46η ως την 50η διέλευση, έκπτωση 40%,
-Από την 51η διέλευση, έκπτωση 50%

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (5)

τακης

η εξαίρεση των κατοίκων είναι αντισυνταγματική! όποιος κάνει χρήση πληρώνει. Τι θα πει μένω εκεί; τότε και μεις να μην πληρώνουμε που μένουμε στη Λαμία... Προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της αντισυνταγματικής αυτης απόφασης...ή θα πληρώνουν όλοι ή κανένας!!!

ΓιουσουρηςΠελαγιος

Καλημερα. Σαν κατοικος ενος απο τους παραπανω δημους,αφου δεν προκειται να πληρωνω διοδια, καλο ειναι να μπουν τα πλευρικα διοδια. Ειναι αδιανοητο και συναμα επικινδυνο να θελεις να πας στον Ωρωπο και ειδικα στο τμημα του παραδρομου μετα την διασταυρωση του Αγιου Στεφανου να εχεις μπροστα σου τις νταλικες που σε ενα δρομο με ασφαλες οριο ταχυτητας, για πολυτελη οχηματα ειναι τα 60 χλμ/ωρα αυτες να πηγαινουν με 80 χλμ/ωρα. Φτανει πια. Να απαλαγουμε και να ησυχασουμε μια για παντα απ´ αυτους τους χαρους.

Πιστεύω

Ότι πρέπει να πληρώνεται ΜΟΝΟ εσείς, μιας και οδηγείται σε αυτόν κάθε μέρα οπότε δημιουργείται περισσότερες φθορές.

Κι εγώ πιστεύω

ότι πρέπει να μάθεις να γράφεις σωστά τον πληθυντικό των τριών ρημάτων που έγραψες.

Οust

Οπου Σπιρτζης και λαικιστικες σαχλαμαρες.Ουστ ρε.Ουστ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης