Να αποτελέσει παρελθόν ο νόμος Κατρούγκαλου που καταστρέφει τους επιστήμονες λένε δικηγόροι και μηχανικοί

Να αποτελέσει παρελθόν ο νόμος Κατρούγκαλου που καταστρέφει τους επιστήμονες λένε δικηγόροι και μηχανικοί

Μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι το ΣτΕ έκρινε παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και την εισφορά του 20% στον ΕΦΚΑ

efka-ktirio-dik
Τα πυρά των δικηγόρων και των μηχανικών εξακολουθεί να συγκεντρώνει ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου μετά και την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ
ότι το ΣτΕ έκρινε παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και την εισφορά του 20% στον ΕΦΚΑ.

«Παλέψαμε και δώσαμε μάχη στα δικαστήρια καταγγέλοντας το νόμο ως αντισυνταγματικό. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης. Αν τα τα πράγματα είναι έτσι θα πρέπει ο νόμος Κατρούγκαλου να αποτελέσει παρελθόν» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ωστόσο κράτησε μια επιφύλαξη για το τι θα ακολουθήσει λέγοντας ότι «από αυτή την κυβέρνηση έχουμε δει αρκετά τερτίπια».

Κλείσιμο


«Είχαμε πει ότι ο νόμος αυτός θα φέρει τεράστια προβλήματα στους διπλωματούχους μηχανικούς. Πάνω από το 80% είναι σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορεί να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα καθιστώντας απαγορευτική τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς» εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νίκος Μήλης.

Όπως τόνισε «το ασφαλιστικό καταστρέφει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας» και πρόσθεσε «θεωρούμε ότι το ΣτΕ θα πρέπει να κρίνει εν ονόματι της δικαιοσύνης και η κυβέρνηση να σταματήσει να δημεύει τον κόπο των Ελλήνων επιστημόνων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης