Οι υποσχέσεις Τσίπρα, η γοητεία της Έφης και οι κάλτσες του Μπουτάρη

tsipthessaloniki-v0

Φωτογραφίες και παραλειπόμενα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη διαδήλωση και επεισόδια έξω από Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας να μιλά για όλους και για όλα, κυρίως όμως για το Σκοπιανό, και να μοιράζει υποσχέσεις από το βήμα του ομιλητή και η πόλη της Μακεδονίας να βρίσκεται σε κατάσταση μερικού συναγερμού, προκειμένου να διαφυλαχθεί το ακέραιο της εκδήλωσης.

Όμως δεν συνέβησαν μόνο αυτά. Ο φακός της κάμερας «έπιασε» διάφορα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, καθώς και τις... ιδιαίτερες παρουσίες, όπως της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία έχει τον τρόπο να προσελκύει τα βλέμματα πάνω της, αλλά και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος με τη σειρά του προκάλεσε αρκετά... σχόλια για τις ενδυματολογικές του επιλογές.

Στην... πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος η πάντα στυλάτη και εντυπωσιακή στο φακό της κάμερας υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Με μία φούστα στο χρώμα του πάγου και ένα κομψό μαύρο σκακάκι, η Έφη Αχτσιόγλου τράβηξε τα φλας της δημοσιότητας πάνω της, όχι μόνο λόγω της εμφάνισής της, αλλά και γιατί προηγουμένως είχε συμφωνήσει και υπογράψει τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2018.


tsipthessaloniki-v1

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο. Από το ύφος του Μητροπολίτη δεν αποκλείεται η αναφορά στο «καυτό», όπως αποδεικνύεται, θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία. Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου έχει πάρει θέση, η οποία σίγουρα, δεν θα έγινε δεκτή με... θέρμη από την Εκκλησία.

tsipthessaloniki-v2

Στα αξιοσημείωτα και το... πανηγυρικό κλίμα κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στην αίθουσα. Βέβαια, οι διαμαρτυρίες, τα επεισόδια και τα καπνογόνα εκτός του συνεδριακού κέντρου, δεν... έφτασαν εντός του κτηρίου, καθώς γι' αυτό φρόντισαν οι δυνάμεις καταστολής, οι οποίες είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το κέντρο, σε αρκετά μακρινή απόσταση.
tsipthessaloniki-v3

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετά έναν-έναν τους παριστάμενους. Στη φωτογραφία διακρίνεται να κάνει χειραψία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ δίπλα τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης χαμογελά με έντονο τρόπο...

tsipthessaloniki-v4

Ανάμεσα στα... ντεσού της βραδιάς και οι... πουά κάλτσες! Τι κάνει ένα ζευγάρι πουά κάλτσες, ανάμεσα στις τυπικές μαύρες που είθισται να συνοδεύουν ένα επίσημο ένδυμα; Την απάντηση έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος λάνσαρε μία νέα... άποψη!

tsipthessaloniki-v5Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Σκοπιανό λέγοντας ότι «διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και τη κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει κάθε αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά». Διαβεβαίωσε ότι «έχουμε βάλει το πήχη ψηλά στη διαπραγμάτευση», ότι «θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και όχι μια λύση που θα διακινδυνεύει να καταρρεύσει πολύ σύντομα, γι' αυτό και βάλαμε ως προϋπόθεση μεταξύ άλλων και την αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος», ότι «θα κάνουμε όχι αυτό που ορίζει το κομματικό συμφέρον αλλά αυτό που ορίζει το εθνικό συμφέρον», ενώ κάλεσε και την πλευρά της ΠΓΔΜ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι για εκείνους είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας «και εύχομαι να το κατανοήσουν και να έχουν τη δύναμη να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις που είναι όμως αναγκαίες».

Στο ζήτημα της "Ελληνικός Χρυσός" η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους

Αναφερόμενος στο ζήτημα της "Ελληνικός Χρυσός", ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους και κατέστησε σαφές ότι θα επιμείνει στην απαρέγκλιτη και σχολαστική τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εξόρυξης.

Η ενοποίηση της παραλιακής ζώνης μεγάλο στοίχημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης

Μεγάλο στοίχημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας την ενοποίηση και αναγέννηση της παραλιακής ζώνης, "μια παρέμβαση, με εξαιρετικά μεγάλη σημασία για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του".

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από το Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας, έχει επίσης ληφθεί απόφαση για την αξιοποίηση έκτασης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σχέδιο ανακατασκευής του γηπέδου του Συλλόγου. Για το σκοπό αυτό, είπε, εξετάζονται ήδη θετικά περαιτέρω αιτήματα του συλλόγου από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό προς τις δυτικές συνοικίες

Το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης παύει να είναι ανέκδοτο, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Είπε ότι το 2019 τελειώνει η βασική Γραμμή και λίγους μήνες μετά η επέκταση για Καλαμαριά. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το Πάσχα, "θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους σταθμούς, που είναι έτοιμοι πλέον, ώστε να μπορεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να τους επισκέπτεται". Πρόσθεσε ότι το έργο έγινε με κάθε φροντίδα για τα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών. Υπογράμμισε ότι όμως το σημαντικότερο είναι ότι σήμερα ο υπουργός Υποδομών έδωσε τις τελικές θέσεις των σταθμών για διαβούλευση και ξεκινούν τους επόμενους μήνες οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Μετρό προς τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα

Εκτενή αναφορά έκανε ο Αλ. Τσίπρας στην ΕΥΑΘ. "Στηρίξαμε", είπε, "την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, καθώς και την αποτελεσματικότητά της, με προσλήψεις 150 ατόμων μόνιμου προσωπικού", για να τονίσει ότι "σύμφωνα με την δική μας αντίληψη, το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα".

Προανήγγειλε ότι "το αγαθό αυτό σκοπεύουμε να το κατοχυρώσουμε και συνταγματικά, στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση", εκφράζοντας την ελπίδα "και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να προσυπογράψουν αυτή την άποψη".

Είπε για την ΕΥΑΘ ότι "έχουμε ήδη διασφαλίσει μέσα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ότι το 50,1% της επιχείρησης παραμένει στο δημόσιο" και ότι διασφαλίζεται ο στόχος των κινημάτων να παραμείνει η Εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο.

Ανέφερε ότι αναζητούν επενδυτικές λύσεις για το 24% της επιχείρησης, που όμως δεν σχετίζονται απαραιτήτως με κάποιον στρατηγικό επενδυτή από το εξωτερικό. "Αλλά θα μπορούσε να παραχωρηθεί το ποσοστό αυτό είτε σε Δήμους είτε σε διαδημοτικές επιχειρήσεις", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι στην κατεύθυνση αυτή, ο νέος Καλλικράτης θα δίνει την δυνατότητα στους φορείς των ΟΤΑ να επενδύουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Στη δε αγορά μετοχών της ΕΥΑΘ θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν και συλλογικοί κοινωνικοί φορείς όπως ασφαλιστικά ταμεία και επιμελητήρια.

Ανοίγει ο δρόμος τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα από τα περασμένα

Ο πρωθυπουργόςσημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι τα συνέδρια αυτά, "συμπίπτουν με την ολοκλήρωση του Προγράμματος και την πολυπόθητη μετά από 8 χρόνια, έξοδο της χώρας από την εξαίρεση και την επιτροπεία". Τόνισε ότι "σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, γιατί η οικονομία πιάνει τους στόχους και η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, θα ανοίξουν τον δρόμο για μια οριστική και καθαρή έξοδο από την περιπέτεια των Μνημονίων". Υπογράμμισε ότι "ο δρόμος από εδώ και πέρα ανοίγει" και πως "το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017 και το 2019 ακόμα καλύτερο από το 2018". Επισήμανε ωστόσο ότι δεν ήταν νομοτέλεια ότι θα τα καταφέρναμε.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Stella

Η τσάντα της Έφης είναι πανάκριβη, αν μπορώ να καταλάβω από το διακριτικό που έχει επάνω.

Ο Σωστός τίτλος

θα ήταν " Λεμονάκι το χει το κορίτσι, και πλακώσαν τα πουστ@ρι@ και γίναν ούλοι μαλλιά κουβάρια.."

eva

ο τιτλος ο σωστος....η γαμπα του Τσιπρα, η γοητεια της Εφης, οι καλτσες του Μπουταρη και το παπαδαριο.... οσο για την Κονιορδου ας μην ανοιξω το στομα μου

Pantaloon Buffoon

Τώρα και στην πόλη σας: Το τσίρκο Cyrizano με νέες παραστάσεις και πρωτότυπα νούμερα! Ξεπουλήματα, κυβιστήσεις, αθετήσεις, ζογκλερικά, ελιγμοί! Για περάστε, για περάστε, προσκυνήστε και θαυμάστε!

akis

ΤΟΣΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΜΑΖΕΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ...

Γιαγκουλας

Ωχ μανα μου, καινουρια παρασταση απ το θιασο Μαπα?

teo

κουβαλησε ολους τους υπουργους με τους συγγενεις τους και τους γραμματεις τους για να φαινονται πολλοι

Πορφυρός Καναδικός Πύργος της Ειρήνης

Ο Ερντογάν αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά από τη διακίνηση μεταναστών σε συνεργασία με τον Τσίπρα. Όταν η Ευρώπη με πρωτοβουλία Τουσκ αποφάσισε να περιορίσει τη μετανάστευση λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία από αντιδραστικές ψήφους σε ξενοφοβικά κόμματα που υποστηρίζουν συμμαχία με τη Ρωσία, ο Ερντογάν παγιδεύτηκε και άρχισε να απειλεί την Ελλάδα όπου βασιζόταν για τις Ευρωπαϊκές του σχέσεις. Η Τουρκία εκδίωξε την Ιταλική εταιρεία και σύντομα τη Γαλλική και την Αμερικανική από την Κυπριακή ΑΟΖ, προτού εξοντωθεί από τον Πούτιν, αφού πλέον η μόνη χώρα που θα μπορούσε να διεκδικήσει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι η Ρωσία με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τόσο στις γεωτρήσεις όσο και στην προστασία της από την Τουρκία απέναντι στην οποία θα αποδειχθεί ανήμπορη. Έτσι η Ελλάδα από ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία που θα την έχει σώσει θα της ξεπουλήσει τα πετρέλαια με αντάλλαγμα την αποκατάσταση τόσο της ζημιάς του Μνημονίου όσο και της εξίσου μεγάλης ζημιάς από την Τουρκική επίθεση που θα αφήσει την Ελλάδα ανάπηρη. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκβιάζει την Ευρώπη στα ενεργειακά όσο στο μεταναστευτικό όπου απέφευγε την σίγουρη πτώχευση για την οποία ήξερε ο Ερντογάν ότι θα έβρισκε ευκαιρία να επιτεθεί σε Ελλάδα της δραχμής. Ο πόλεμος που θα έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα θα συνεχιστεί από τους ισλαμιστές που εισέβαλαν ως πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη, που λόγω του εμπορικού πολέμου που της κήρυξε ο Τραμπ θα έχει ανάγκη τους Ρωσικούς αγωγούς. Άρα η Ελλάδα είναι ο καταλύτης για τη συμμαχία της Ευρώπης με Ρωσία, αφού με την παρουσία της ως οικονομικό πρόβλημα υποβάθμισε τη διαχρονικά στενή συνεργασία της με ΗΠΑ λόγω της αναξιοπιστίας που ανέδειξαν οι αποσχιστικές της τάσεις που μεταφέρθηκαν σε Αγγλία, Καταλονία και Ιταλία, και έπειτα από την καταστροφή της που μοιράστηκε με την Ευρώπη, η αποκατάστασή της ως ενεργειακός δορυφόρος της Ρωσίας θα προτρέψει την Ευρώπη να μετατραπεί σε Ρωσική αποικία. Ο Ερντογάν αποτέλεσε κορόιδο του Πούτιν, αφού η αδυναμία του Άσαντ που ο Πούτιν άφησε να εκδηλωθεί και η άρνηση του Ομπάμα να παρέμβει στη Συρία εγκλώβισαν την Τουρκία σε ένα επεκτατισμό που λόγω της αποτυχίας του Ομπάμα να σταθεροποιήσει την Ευρώπη ανάγκασε την Τουρκία να συμμαχήσει με τη Ρωσία που παρενέβη στη Μέση Ανατολή αντί για την Ευρώπη που θα υποστήριζε την Τουρκία. Ο Τραμπ απομονώθηκε αφού οι ΗΠΑ έμειναν πίσω και τότε η Τουρκία θα επιχειρήσει πόλεμο με Ελλάδα για να κρύψει την αποτυχία στη Συρία.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΛΤΣΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΒΑΡΕΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ...

Θεριστής

Δεν περιμένει κανείς από τους νοτιοβαλκάνιους κσθυστερημένους καρπαζοεισπράκτορες κλαρινογαμπρούς με το ζελέ στο μαλί και τις λαμέ ροζ γραβάτες τους χοντρούς από λίπος κοντούς σβέρκους και τις γυναίκες με το ξανθό μαλλί-μάυρη ρίζα να καταλάβουν ότι οι κάλτσες του Μπουτάρη είναι απλά τέλειες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hel0

Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς του Έλληνα χειριστή και των δύο Ρώσων επιβατών – Το ελικόπτερο απογειώθηκε, προσέκρουσε σε καλώδια, ακολούθησε έκρηξη και πτώση στο νερό

2
DEI_logariasmo1

Δεκάδες πελάτες της επιχείρησης δέχονται τηλέφωνα από δικηγορικά γραφεία για να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού – Τα τηλέφωνα αφορούν και σε ποσά που υπερβαίνουν μόλις τα 500 ευρώ

3
euaggelismos

Σύμφωνα με την καταγγελία, συγγενής ασθενους θεώρησε πως ο εφημερεύων γιατρός  του Ε’ Παθολογικού Τμήματος απουσίαζε και  κάλεσε δύο αστυνομικούς να τον «ψάξουν»  - Ο γιατρός βρισκόταν κανονικά στη θέση του, σύμφωνα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

17
elikoptero4

Επτά μεγάλες γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος μεταφέρονται στον Πόρο για να υπάρξει ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας – Τα συνεργεία θα εργαστούν όλο το βράδυ για να επανέλθει το πρωί κανονικά το ρεύμα

4