Παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας στους Δήμους ζητά ο Πατούλης από τον Σκουρλέτη

Παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας στους Δήμους ζητά ο Πατούλης από τον Σκουρλέτη

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών μετά από σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ

720_512020_d0abc2100e-af0d3a23e1a7386b
Εξάμηνη παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας στους Δήμους ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών , Πάνο Σκουρλέτη , με επιστολή του , ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης . Σχετική απόφαση είχε λάβει νωρίτερα στη συνεδρίαση του , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ , όπου συζητήθηκε η καθυστέρηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης, πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας που είναι σε εξέλιξη .

Επίσης, η αδυναμία των Δήμων να υλοποιήσουν το έργο της καθαριότητας ελλείψει προσωπικού, που δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό που δημιουργείται μετά τη λήξη στις 31 Μαρίτου των συμβάσεων (ν.4479/2017) των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα. Με δεδομένα αυτά, η ΚΕΔΕ ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε παράταση της διάρκειας απασχόλησης των ήδη απασχολουμένων συμβασιούχων μέχρι 6 μήνες. Επιπλέον προτείνει να προβλεφθεί με τη διάταξη ότι η αμοιβή των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις θα παραταθούν, «θα καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη, εφόσον αυτά δεν επαρκούν και από πάσης φύσεως γενικά έσοδα των Δήμων».

Αντίστοιχα προτείνεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη και για την παράταση συμβάσεων που έχουν συνάψει οι Δήμοι με φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν αναλάβει με συμβάσεις την παροχή υπηρεσιών εργασιών καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης