Το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος περιμένουν στο Ακραίφνιο για τη μαζική ασθένεια μαθητών

akraifnio-fot-dimot

Γονείς μιλούν στο protothema.gr για την περιπέτεια που βιώνουν τα τελευταία 24ωρα

Δηλητηρίαση από το νερό ή κάποιου είδους ίωση έριξε στο κρεβάτι , δεκάδες μαθητές στο χωριό Ακραίφνιο Βοιωτίας; Την απάντηση αναμένεται να δώσουν τα επίσημα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας του νερού. Από τους 65 μαθητές του σχολείου , σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ορχομενού κ. Φουρτάκη Ιωάννη τα τριάντα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα πονόλαιμου, υψηλού πυρετού, βήχα και μυαλγίες.

Γονείς των παιδιών που νόσησαν και τα οποία ακόμη μέχρι και σήμερα είναι άρρωστα, μίλησαν στο protothema.gr εξηγώντας την δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Η Μαρία Ζαφείρη εξηγεί στο protothema.gr πως αρρώστησαν τα παιδιά της , η ίδια και ο άντρας της.

«Τα παιδιά μου ξεκίνησαν στην αρχή με πονόλαιμο και μετά από τρεις ημέρες γύρισαν με πυρετό. Είναι τώρα τέσσερις ημέρες που έχουμε 39 πυρετό και ακόμη να μας πέσει. Από όσο γνωρίζω τα 30 παιδιά από τα 65 που έχει το σχολείο νόσησαν και κάποια από αυτά προληπτικά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Μερικά έφτασαν 39 πυρετό και κάποια άλλα με πονόλαιμο παραμένουν στα σπίτια τους. Δυστυχώς δεν το προσέξαμε από την αρχή, στην αρχή κάποιος έκανε λόγο για το νερό αλλά μάλλον είναι ίωση»

«Έβλεπες τα περισσότερα παιδιά να παραπονιούνται για πόνο στο λαιμό και την επόμενη ημέρα να κάνουν υψηλό πυρετό. Μεγάλη ταλαιπωρία για τις περισσότερες οικογένειες εδώ στο χωριό Ακραίφνιο και περιμένουμε με αγωνία και τα επίσημα αποτελέσματα και της δεύτερης δειγματοληψίας» δηλώνει άλλη μητέρα στο protothema.gr

Στο protothema.gr μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ορχομενού , κ. Φουρτάκης Ιωάννης ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφού όπως εξήγησε όλη αυτή η αναστάτωση με το νερό πιθανόν να οφείλεται σε κάποια ίωση.

«Από τη δεύτερη δειγματοληψία δεν έχουμε κάτι νεότερο σε σχέση με την πρώτη δειγματοληψία που έκανε ο Δήμος Ορχομενού. Προφορικά μας είπαν ότι είναι καθαρή. Τώρα αναμένουμε τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας. Το πρόβλημα πιστεύουμε ότι εστιάζεται σε κάποια ίωση γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών τα δείγματα είναι προς την ίωση και όχι προς το νερό, θέλουμε να πιστεύουμε. Σήμερα το σχολείο είναι ανοιχτό, υπολειτουργεί βέβαια γιατί ήρθαν πολύ λίγα παιδιά και οι γονείς είναι φοβισμένοι και δεν τα στέλνουν προληπτικά» λέει στο protothema.gr ο κ. Ιωάννης Φουρτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πάλι καλά!

Πώς και δεν είπαν μερικοί-μερικοί , λόγω και του φλέγοντος θέματος του ν/σ Τσιρώνη, ότι κόλλησαν από τα ζώα της περιοχής τους. Αμ θα τ' ακούσουμε κι αυτό!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ntogiakos_spiti_main

Πρώτη γενιά των Πυρήνων της Φωτιάς ή μιμητές τους δείχνει η συνδεσμολογία του μηχανισμού που βρέθηκε άθικτος έξω από τι σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα - Φόβοι για νέες επιθέσεις

3
filis12

Ο κ. Φίλης υπογραμμίζει οτι «πρέπει να τονιστεί εξαρχής ότι είναι καταφανώς προβληματικό το σημείο εκείνο της συμφωνίας που εμφανίζει το Κράτος να αποδέχεται ότι οφείλει στην Εκκλησία, έναντι της περιουσίας που αυτή κατά καιρούς "παραχώρησε" στην Πολιτεία

xeni_dimitriou

Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ξένη Δημητρίου, δήλωσε ότι «με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων»

4
raikou01

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών το αίτημα του συζύγου της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς κατά της διαδόχου της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη για την υπόθεση της Novartis