Το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος περιμένουν στο Ακραίφνιο για τη μαζική ασθένεια μαθητών

Το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος περιμένουν στο Ακραίφνιο για τη μαζική ασθένεια μαθητών

Γονείς μιλούν στο protothema.gr για την περιπέτεια που βιώνουν τα τελευταία 24ωρα

akraifnio-fot-dimot
Δηλητηρίαση από το νερό ή κάποιου είδους ίωση έριξε στο κρεβάτι , δεκάδες μαθητές στο χωριό Ακραίφνιο Βοιωτίας; Την απάντηση αναμένεται να δώσουν τα επίσημα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας του νερού. Από τους 65 μαθητές του σχολείου , σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ορχομενού κ. Φουρτάκη Ιωάννη τα τριάντα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα πονόλαιμου, υψηλού πυρετού, βήχα και μυαλγίες.

Γονείς των παιδιών που νόσησαν και τα οποία ακόμη μέχρι και σήμερα είναι άρρωστα, μίλησαν στο protothema.gr εξηγώντας την δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Η Μαρία Ζαφείρη εξηγεί στο protothema.gr πως αρρώστησαν τα παιδιά της , η ίδια και ο άντρας της.

«Τα παιδιά μου ξεκίνησαν στην αρχή με πονόλαιμο και μετά από τρεις ημέρες γύρισαν με πυρετό. Είναι τώρα τέσσερις ημέρες που έχουμε 39 πυρετό και ακόμη να μας πέσει. Από όσο γνωρίζω τα 30 παιδιά από τα 65 που έχει το σχολείο νόσησαν και κάποια από αυτά προληπτικά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Μερικά έφτασαν 39 πυρετό και κάποια άλλα με πονόλαιμο παραμένουν στα σπίτια τους. Δυστυχώς δεν το προσέξαμε από την αρχή, στην αρχή κάποιος έκανε λόγο για το νερό αλλά μάλλον είναι ίωση»

«Έβλεπες τα περισσότερα παιδιά να παραπονιούνται για πόνο στο λαιμό και την επόμενη ημέρα να κάνουν υψηλό πυρετό. Μεγάλη ταλαιπωρία για τις περισσότερες οικογένειες εδώ στο χωριό Ακραίφνιο και περιμένουμε με αγωνία και τα επίσημα αποτελέσματα και της δεύτερης δειγματοληψίας» δηλώνει άλλη μητέρα στο protothema.gr

Στο protothema.gr μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ορχομενού , κ. Φουρτάκης Ιωάννης ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφού όπως εξήγησε όλη αυτή η αναστάτωση με το νερό πιθανόν να οφείλεται σε κάποια ίωση.

Κλείσιμο
«Από τη δεύτερη δειγματοληψία δεν έχουμε κάτι νεότερο σε σχέση με την πρώτη δειγματοληψία που έκανε ο Δήμος Ορχομενού. Προφορικά μας είπαν ότι είναι καθαρή. Τώρα αναμένουμε τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας. Το πρόβλημα πιστεύουμε ότι εστιάζεται σε κάποια ίωση γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών τα δείγματα είναι προς την ίωση και όχι προς το νερό, θέλουμε να πιστεύουμε. Σήμερα το σχολείο είναι ανοιχτό, υπολειτουργεί βέβαια γιατί ήρθαν πολύ λίγα παιδιά και οι γονείς είναι φοβισμένοι και δεν τα στέλνουν προληπτικά» λέει στο protothema.gr ο κ. Ιωάννης Φουρτάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης