«Πάρτι» διακινητών ναρκωτικών στη Νομική καταγγέλλουν καθηγητές

«Πάρτι» διακινητών ναρκωτικών στη Νομική καταγγέλλουν καθηγητές

Την επιστολή «συνυπογράφει» και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης

nomiki
Ανοικτή επιστολή γεμάτη οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη της Νομικής Αθηνών από τα αρμόδια όργανα στην «βαριά παρανομία», εξέδωσαν 93 καθηγητές της Νομικής Αθηνών με κοινοποίηση στις εισαγγελικές αρχές και τους συναρμόδιους υπουργούς, με την οποία δηλώνουν ότι: «Εάν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα και δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της Σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο, αν χρειαστεί».

Επίσης οι καθηγητές διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι «αν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή στην τύχη της, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το πράξουν τα Μέλη της». Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αναφέρουν στην επιστολή ότι καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις) , κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.Επίσης ,απευθύνουν ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας.

Την επιστολή «συνυπογράφει» και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο κείμενο - διαμαρτυρία των καθηγητών σημειώνοντας ότι το «πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί».

«Ενώνω τη φωνή με τους συναδέλφους μου στη Νομική Αθηνών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω πει εδώ και καιρό ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί. ΤΩΡΑ, δομές για τους ουσιοεξαρτημένους, αξιοπρεπή πανεπιστήμια, ανταγωνιστική εκπαίδευση, ασφαλή πόλη», έγραψε ο κ. Καμίνης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Από το 2011 που είχε καταργηθεί η διάταξη για το άσυλο, δεν έχει κανείς διαμαρτυρηθεί για τη βία που υπήρχε στα Πανεπιστήμια. Και τώρα που μπήκε ξανά η διάταξη για καθαρά πολιτικούς λόγους υπάρχει αυτή η διαμαρτυρία. Αν νομίζει κάποιος ότι η διάταξη αυτή είναι η πηγή της παραβατικότητας, πραγματικά θα έλεγα να ξανασκεφτεί τη ζωή του στο Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί η μόνη πρόταση να είναι «γιατί δεν έρχονται τα ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια».
Κλείσιμο
Και συνέχισε λέγοντας: «Αρκετά πανεπιστήμια ζητάνε πρόσθετους βαθμούς ελευθερίας. Εμείς θεωρούμε ότι σήμερα τα πανεπιστήμια έχουν άπειρους βαθμούς ελευθερίας, αλλά έχουν και διάφορα προβλήματα που ήταν αποτέλεσμα των βαθμών ελευθερίας. Θέλετε να μιλήσουμε για το ρεζιλίκι των Μεταπτυχιακών Σπουδών; Όχι όλων προφανώς. Αλλά δείχνει ότι ορισμένα μέρη μιας κοινότητας είναι συνυπεύθυνα δια της σιωπής. Και αυτό είναι πρόβλημα. Εμείς λοιπόν είπαμε ότι προϋπολογισμοί στο πόδι, δεν θα γίνονται. Οι πανεπιστημιακοί δεν θα διπλασιάζουν τους μισθούς τους. Όταν ήρθε ο κύριος Γιούνκερ εδώ, ορισμένοι πανεπιστημιακοί είχαν το θράσος να του δώσουν επιστολή καταγγέλλοντας τον Υπουργό Παιδείας ότι πάει να τους βάλει φραγμό στα έσοδα που έχουν από τα Μεταπτυχιακά και μέσω του κ. Γιούνκερ ήρθαν οι επιστολές αυτές σε εμάς. Νομίζετε ότι αυτή είναι ακαδημαϊκή συμπεριφορά; Έστω και από έναν! Πραγματικά, αυτό είναι κάτι που με έχει σοκάρει».

«Άσυλο συγκάλυψης κακουργηματικών πράξεων» χαρακτηρίζει «τα όσα συμβαίνουν» στη Νομική Σχολή Αθηνών, με αφορμή ανοικτή επιστολή 93 καθηγητών για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι είναι «Εκκωφαντική απόδειξη της αποτυχίας του “νόμου Γαβρόγλου”«Το πρόβλημα της ανομίας στη χώρα καθίσταται καθημερινά ολοένα και οξύτερο. Η κατάσταση,ιδιαιτέρως, στον χώρο των Πανεπιστημίων έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, λόγω του περιβόητου νόμουγια το άσυλο της ασυδοσίας. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν παραδοθεί σε κάθε είδουςπαρανόμους και “μπαχαλάκηδες”, που σκορπούν τον φόβο σε διδάσκοντες και φοιτητές, οι οποίοιμε τη σειρά τους απευθύνουν κραυγή απόγνωσης, χωρίς δυστυχώς, να βρίσκουν ουδεμίαανταπόκριση». Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝέαςΔημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, , σε ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τοναναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Όπως αναφέρει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τελευταίο κρούσμα, στον μακρύ κατάλογο των διαμαρτυριών από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αποτελεί ανοικτή επιστολή που υπογράφουν 93 (!) καθηγητές της Νομικής Αθηνών, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Η περιγραφή της κατάστασης της Νομικής Σχολής στην εν λόγω επιστολή προκαλεί θλίψη και οργή για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου, καθώς σ’ αυτήν γίνεται λόγος για καθημερινές αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες καιεξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα». Κι όλα αυτά σε μια σχολήπου, όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι καθηγητές, διδάσκεται το Δίκαιο και προετοιμάζει τους αυριανούς δικαστές και δικηγόρους!

Πρόκειται για την πιο εκκωφαντική απόδειξη της αποτυχίας της αντίληψης περί «πανεπιστημιακού ασύλου» που εκπορεύεται από αναχρονιστικές και περιθωριακές ιδεοληψίες.Όπως, άλλωστε, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πρόκειται για «διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της ΝομικήςΣχολής».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «συντασσόμαστε απολύτως με τους διδάσκοντες και φοιτητέςτης Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως πριν από αυτούς με τους Καθηγητές του ΟΠΑ, τους φοιτητέςτου ΑΠΘ, τους καθηγητές από το ΕΚΠΑ και την Πάντειο, ζητώντας επιτέλους η κυβέρνηση ναπαύσει να κωφεύει στο πρόβλημα, παρέχοντας ιδιότυπη προστασία σε κάθε παρανομία, και ναλάβει τα επιβαλλόμενα μέτρα, αποκαθιστώντας το αίσθημα ασφάλειας στα ΠανεπιστημιακάΙδρύματα της χώρας».Κατόπιν τούτων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: 1. Αν ήταν σε γνώση τους οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εντός καιεκτός της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως καταγγέλλεται από 93 καθηγητές της εν λόγω Σχολής, κιαν ναι γιατί δεν έπραξαν έως σήμερα τα δέοντα; 2. Αν, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών από πολλά πανεπιστημιακάιδρύματα της χώρας για την έξαρση της ανομίας που επικρατεί στους χώρους των ΑΕΙ, από τηδράση διαφόρων παρανόμων στοιχείων και ομάδων τραμπούκων, θα καταργήσουν τον “νόμο Γαβρόγλου” για το άσυλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης