Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» ξανά την Κρήτη (φωτογραφίες)

afrikanikiskoni6

Νέο κύμα περιορισμένης ορατότητας στην Κρήτη από τις 4 το απόγευμα – Η υψηλή συγκέντρωση των σωματιδίων θολώνει εκ νέου τον ορίζοντα 

Περιορισμένη ορατότητα παρατηρείται εκ νέου στην Κρήτη μετά τις 4 το απόγευμα, λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες, τα αιωρούμενα σωματίδια που μεταφέρει η αφρικανική σκόνη στον ουρανό της Κρήτης άρχισαν να παρουσιάζουν εκ νέου υψηλή συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να θολώσει ο ορίζοντας.

afrikanikiskoni1


Ωστόσο, το φαινόμενο ήταν ηπιότερο έναντι της Πέμπτης, οπότε και ο κρητικός ουρανός είχε κοκκινίσει.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι συγκεντρώσεις σκόνης έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα στα Χανιά με την απογευματινή μέτρηση να «δίνει» 345 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Ιδιαίτερα, στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι η 10η του φετινού Μαρτίου κατά την οποία η μέση ημερήσια συγκέντρωση σκόνης ξεπέρασε τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

afrikanikiskoni5


Οι ειδικοί καλούν εκ νέου τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πάντως, το φαινόμενο βρίσκεται σε αποστροφή, καθώς όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης παρουσιάζει σταδιακή ύφεση μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε και θα εκλείψει.

afrikanikiskoni3
afrikanikhskonh12
afrikanikhskonh11

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larisa_me

Οι επικοινωνίες που είχε η Βασιλική Κουκουνασούλη Σιλεβίστα πριν την εξαφάνισή της αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό της - Η 59χρονη είχε πάρει μόνο το κινητό μαζί της - Γυναίκα που της έμοιαζε εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα, στη Λάρισα